USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки коштуватиме молоко на Волині

19 Вересня 2014 11:08
До Верховної Ради України звернулися депутати облради із проханням урегулювати закупівельні ціни на молоко. Однак відповідний законопроект у Кабміні вже прийняли. Тому вищезгадане звернення втратило сенс. Але члени профільної комісії оприлюднили нові ціни на молоко на території України.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин сьогодні, 19 вересня. Окремі питання профільної комісії розглянули, не зважаючи на те, що кворуму комісії не було.

Так, на думку волинських обранців громади, загалом у молочній галузі намітилася тенденція до нарощування обсягів виробництва молока. Прогнозовані обсяги виробництва молока в області у поточному році складають близько 475 тисяч тонн, що забезпечує внутрішню потребу області в молоці для споживання населенням на 128 відсотків.

Особисті селянські господарства є основними виробниками молока в області, які за минулий рік виробили 84 відсотки від загальнообласного виробництва. Однак основна частка продукції особистих селянських господарств використовується для власного споживання, а визначити кількість заготовленого молока неможливо, оскільки на території області здійснюють закупівлю 14 молокопереробних підприємств України. В органи статистики звітуються лише 4 місцеві підприємства. Через низькі закупівельні ціни, адже молоко заготовляють переважно ІІ ґатунком, простежується скорочення поголів’я корів у господарствах населення.

Таким чином, існують значні регіональні диспропорції у закупівельних цінах молокопереробних підприємств. Згідно із статистичними даними за І квартал 2014 року, по Україні середня закупівельна ціні на молоко ІІ ґатунку, закуплене від господарств населення, становить 2788 гривень за тонну , тоді як у Волинській області – всього 2376 гривень за тонну.

Внаслідок неправомірних дій окремих молокопереробних підприємств, здавачі молока не проінформовані про рівень закупівельних цін на наступний період. Більше того, не укладаючи договори з населенням, у молокопереробних підприємств є можливість необґрунтовано занижувати закупівельні ціни на молоко і уникати відповідальності за порушення умов закупівлі молочної сировини.

Як пояснив директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко, відтепер молоко ґатунку екстра вартуватиме 5 гривень, вищого ґатунку – 4, 50 гривні, першого – 4,25, другого – 4 гривні за літр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 19 Вересня 2014 11:13
Так нарегулюють,що будемо пити воду з крана. Совок сидить у головах чинуш.
селянин Показати IP 19 Вересня 2014 18:17
ціну ще вищу потрібно.але і за це дякуєм!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus