USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Стихійні ринки: що продають у Луцьку поза прилавками?

14 Червня 2013 15:05
Крамарі, котрі наразі торгують на стихійних ринках, не збираються відступати та попри заборону міської влади продають свою продукцію де заманеться. І як запевняють - не тому, що принципові, а тому що місця для них на базарі просто не вистачає. А тим часом прилавки напівпорожні - стверджують ринкові контролери. Муніципальна ж дружина розповідає свою правду - кажуть, зупинити цю стихійну торгівлю наразі майже неможливо. Повідомляє ТРК «Аверс».

Незаконна та водночас хаотична торгівля просто заполонила стоянки міських ринків. Міські владці минулого місяця обіцяли навести там лад. А підкріпили обіцянку рішенням міськвиконкому від 24-го травня. З наступного дня мали приступити до роботи.

Начальник управління розвитку підприємництва і реклами Луцької міської ради Олександр Козлюк тоді наголосив: «З яскравих прикладів візьмемо завокзальний ринок. Там приватні парковки і там повним ходом здійснюється торгівля незаконна. А старе місто, Старий ринок? На стоянках виникають спалахи».

Минув майже місяць, а на стоянках ринків торгівля йде повним ходом. Тут і ягоди, і городина, і свіженька сметанка поряд стоїть. Все, як то кажуть, до столу. Щоправда, відпускають товар прямо із землі. Чому, ми запитали у самих крамарів. Причини найрізноманітніші. Люди розповідають, що всередині біля прилавків мало ходить людей, а за межами ринку покупців більше і продати зручніше. Інші говорять, що товару мало і нема потреби заходити в ринок, ще інші переконують – приїжджають пізніше і їм не вистачає місць.

А з приводу безпечності продукції, то тут всі в один голос запевняють - їхньому товару ніяких лабораторних перевірок не треба. Все екологічно чисте та натуральне. Гарантія продавців одна - чесне слово. Однак, у лабораторії, котра є на ринку, таких гарантій не схвалюють.

Завідувач держлабораторії та експертизи на центральному ринку Тетяна Зарубайко зауважила: «Продукція має обов’язково продаватися на території ринку. Ми видаємо експертний висновок і реалізація має проходити тільки на прилавках. Продукція, яка продається з землі, вона дуже шкідлива. Навіть і говорити не треба».

А поки на вулиці відбувається, так звана небезпечна стихійна торгівля, на ринку вільних місць, хоч греблю гати. Контролери розповідають - людей запрошують торгувати на прилавках щодня, однак це марна справа.

Натомість головний муніципал міста, Валентин Шпак, розповідає - стихійні ринки були, є і будуть. З кінця травня, каже чоловік, рейди проводять щодня та й протоколів складено чимало, однак для людей це не завада. Та й зрештою, каже Валентин Шпак, штрафувати бабусю, котра приїхала із торбою картоплі чи пляшкою молока, якось не порядно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 14 Червня 2013 15:39
Да, да... Бачив це по Аверсу. Ні, владі ж звичайно, випендрюватись треба, але ж людям теж якось виживати треба. Чому продають на стоянці, а не на прилавках? А там що безкоштовно? Бабуля, та навіть і не бабуля, привезла 1-2 пляшки молока на продаж, щоб хліба купити. За дорогу заплатила 5 сюди та 5 до дому. Заробила нехай 15 грн. Якраз на буханець і залишається. А тут заплати за місце, зваплати за експертизу. А який сенс тоді продавати взагалі? Сиди вдома та не висовуйся! Видно щось не те влада робить...
поляк Показати IP 14 Червня 2013 16:49
так ви подивіться що продають на тих парковках!!!все гі*но з польщі !!! і муніципали цього не бачать????? можливо їм йде з цього доля?????
cK Показати IP 14 Червня 2013 21:18
Тетяна Зарубайко зауважила: «Продукція має обов’язково продаватися на території ринку. Ми видаємо* експертний висновок *(продаємо)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus