USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд повернув проїзд за 1,5 гривні в маршрутках, - Козюра

18 Жовтня 2010 14:01
Львівський апеляційний адміністративний суд 14 жовтня визнав нечинними рішення виконкому Луцької міської ради про встановлення граничного тарифу на проїзд у маршрутних таксі в розмірі двох гривень та однієї гривні – у тролейбусах.
Про це 18 жовтня під час прес-конференції повідомив депутат Луцької міськради Андрій Козюра.
Нагадаємо, Андрій Козара свого часу оскаржив рішення виконкому у суді.
Постанова суду вступає в силу від моменту її оголошення і є обов’язковою до виконання. Відтак, з 14 жовтня лучани мають законне право їздити у маршрутних таксі за півтори гривні, а в тролейбусах – за ціною в 75 копійок.
Депутат розповів, що повний текст постанови надійде на днях. Тоді ж виконавча служба повинна зобов’язати виконком міськради це рішення суду виконати, а також довести до громадськості і перевізників.
Хоча виконком може оскаржити рішення суду, це не є підставою не виконувати його вже сьогодні, - наголосив депутат.
Козюра каже, що аби довести неправоту в суді, знадобився рік. Лише розгляд скарги в суді першої інстанції тривав пів року. Депутат коментує, що представники виконкому то ігнорували засідання, то переносили його, то забували потрібні документи, тим самим затягуючи розгляд справи.
«Ми рік назад подали цей позов з чітким усвідомленням того, що влада не повинна за свої помилки перекладати відповідальність на громаду. Лучани не повинні платити зі своїх кишень за помилки влади. Ми поставили за ціль довести це в судовому порядку і відновити справедливість», - каже Козюра
Він коментує, що підвищення цін було спровоковане фінансовою заборгованістю на Луцькому підприємстві електротранспорту. За словами Козюри, тоді влада зібрала приватних перевізників, аби ті виступили з пропозицією підвищити вартість поїзду.
Однак, за словами депутата розрахунки рентабельності проїзду в маршрутках приватників і ЛПЕ зовсім різні. Адже вони знаходяться на різних системах оподаткування. Приватники, що перебувають на спрощеній системі взагалі не можуть облікувати пасажирів.
Козюра каже, що таким чином міська влада хотіла покрити прорахунки з ЛПЕ, зокрема стосовно «бізнес-афери» з закупівлею маршруток у лізинг.
Андрій Козюра, який є кандидатом на пост луцького міського голови зазначає, що зниження вартості перевезення в громадському транспорті є пунктом його передвиборчої програми, яку йому вдалося виконати вже сьогодні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Правдоруб Показати IP 18 Жовтня 2010 15:03
Козюра - популіст. 1.5 грн. за проїзд у маршрутках економічно не вигідно нікому. Як би він став мером, він би побачив, що при таких розцінках і без дотацій буде так. Транспорт технічно не справний, без будь якогось сервісу, постійно переповнений, а від так небезпечний.
Manhattan Показати IP 18 Жовтня 2010 15:42
а що змінилось відколи ми почали платити по 2 гривні??? а нічого! такі самі переповнені маршрутки, людей возять як дрова ще й по-хамськи поводяться з пенсіонерами-пільговиками.За 2 гривні готові вдавитися.
чесний Показати IP 18 Жовтня 2010 16:10
Правильно. Це помилки Шиба, за які він має відповісти перед лучанами. Не треба було гратись в бізнес із маршрутками. Лучани тут не винні і неповинні платити за помилки Шиби.
небайдужа Показати IP 18 Жовтня 2010 19:46
Щож сказати Такі ж ми українці -зроби проїзд хоч 5-10 гривень а сервіс той самий Нам до Европи як,,,Прикро,що не змінимось
лучанин Показати IP 18 Жовтня 2010 20:19
Шибу на мило. А про Козюру я змінив свою думку. Його стратегію треба прочитати!!!
Щойно зі Львова Показати IP 18 Жовтня 2010 22:36
А от в сусідніх містах - ціни нижчі, навіть у набагато більших за Луцьк! Скажіть, чому за проїзд через весь Львів я плачу 1,75 грн., а у Луцьку Шиба вже цілий рік править по 2?!
ВАМ Показати IP 18 Жовтня 2010 22:59
Населення відчуло, що зараз можна доїхати до віддалених районів міста. Відкрилися нові маршрути. Мобільність у місті різко покращалась. На останньому виконкомі влада і перевізники домовилися збільшити кількість пільговиків на маршруті з 5 до 7 чоловік. Влада і перевізники правельно врахували, що дві гривні витрачені на поїздку дає прибуток користовачу транспорту як моральний так і матеріальний. Ніяких обурень членів громади не було і не буде. Всі, мабуть, крім Козюри,розуміють, що мобільність запорука успіху. От як що б Козюра розпочав рух під гаслом, кожному учаснику проїзду білет, оце б була б населенню громади допомога. Навіть з правової крапки зору( а Козюра правник) проїздний білет, його наявнісстьу пасажира-це його страховка на 50 тисяч грн. у разі аварії. Отут правнику Козюрі булаб слава. Але Козюра почав грати у карти- творити документи у суді. У нього , мабуть було гасло:не буду на людей дивиться, буду кзюриться. І от він створив за кордоном карти, які зараз розвалять налагоджене перевезення населення громади. Да закордон нам не допомагає. Питається, чи так дивно(по російськи-странно (без букви "т")він збирається керувати містом? При умові його обрання.
OrestN Показати IP 18 Жовтня 2010 23:47
Тому до влади мають прийти остання обойма - свободівці?! Тягнибок - справжній господар, який піклується про інтереси народу.
міля Показати IP 19 Жовтня 2010 07:00
При Токарському проїзд у маршрутці буде доведено до обгрунтованого рівня 1,25 грн. І всіх це влаштує. Переконаєтеся.
Електорат Показати IP 19 Жовтня 2010 08:53
Кожному кандидату по депутату!!!
Manhattan Показати IP 19 Жовтня 2010 10:05
2ВАМ одразу відчувається професійість коментатора з Б. Хмельницького, 19. Недовго залишилось Шибиним підлабузникам гавкати з під поли хазяїна.Збирайте чемодани, панове!
не п Показати IP 19 Жовтня 2010 10:51
ви ще прокоментуйте скільки тих пільговиків беруть реально.як принижують людей цієї категорії перевізники і як втікають від пенсіонерів не зупиняючи транспорт або закриваючи двері перед носом літніхільговик людей.ясно що потрібна адресна допомога всім хто має право на проїзд.А існуюча нині нікому крім перевізників не вигідна.А Козюра таки молодець-хоч і піар.
tarasick Показати IP 19 Жовтня 2010 11:36
> ВАМ Це у якому місті мобільність різко покращилась? Живу майже в центрі і щось такого не помітив. І маршрутки і тролейбуси за останній рік стали їздити з більшим інтервалом. Чи це нормально, коли тролейбус 1 чи 2 треба по 20-30 хвилин чекати? А шодо контролю оплати (а отже й підрахунку кількості пасажирів і т.п.) - то цим має займатись органзація, яка не має зв’язків ні з ЛПЕ, ні з маршрутчиками, і звтітує тільки перед адміністрацією міста.
Ольга Показати IP 19 Жовтня 2010 12:08
Це піар вищого рангу.Що за дурня їхала на роботу по 2 грн. і все.Треба так подати до суду і справу виграти пере самісінькими виборами.Я думаю, якщо і він виграв,то ця вартість маршруток і траліків буде тільки до виборів, а надалі все піде своїм чередом.От козел, як рветься до влади, тато банкір, що мало грошиків маєш? І коли ви ж усі вже подавитесь
Ось і вам Показати IP 19 Жовтня 2010 13:54
Мобільність запорука успіху? Воно то так - тільки де ж в біса ця мобільність??
Ніколь Показати IP 19 Жовтня 2010 17:05
Ольга: прочитайте текст постанови.http://koziura.com.ua/?
Tan4ik Показати IP 19 Жовтня 2010 17:46
Образливо, що ми повинні платити за кредити, яке взяло підприємство електотранспорту. Якщо серед ваших знайомих є перевізники, то вони чесно скажутЬ, що і по 1,5 їздити вигідно... Сільські маршрутки по 1,5 возять і існують якось... Молодець, Андрійко, теж змінила про тебе думку. Хоч один ділом шось доказав.... а всі тільки дит.майданчики будують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus