USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ціна на переробку цукрового буряка для волинян збільшиться

21 Серпня 2014 08:45
У зв’язку з обмеженням постачання вугілля та заміни його на більш дорогий польський продукт Гнідавський цукровий завод буде змушений збільшити ціну переробки буряка для населення.

Про це стало відомо під час наради очільника Волинської ОДА Володимира Гунчика з представниками аграрної сфери.

Як зазначив голова правління Гнідавського цукрового заводу Сергій Бондарук, цьогоріч установу чекає доволі складний період роботи, пов’язаний з дефіцитом газу на підприємстві.

З його слів, найбільше проблематично було забезпечити цукрові заводи вугіллям – раніше його отримували з антрацитської шахти, яка знаходиться в Донецькій області, проте через бойові дії, які відбуваються на Сході України за останній місяць звідти не привезли ні одної тонни корисної копалини.
Вихід з проблемної ситуації знайшли у Польщі – тимчасово вугілля будуть закупляти там, проте обійдеться це установі в два рази дорожче. Голова правління Гнідавського цукрового заводу попереджує, що у зв’язку з цим збільшиться ціна на переробку буряка.

Бондарук впевнений, що дефіцитний газ держава швидше надасть для обігріву помешкань а не для підприємств, тому зазначає, що замінити його можуть мазутом. Попри те, що паливний матеріал буде вартувати дорожче майже в два рази, нині не відомо, чи вдасться забезпечити ним підприємство у достатньому обсязі.

Керівник Волинської ОДА Володимир Гунчик зауважив, що не варто тішити себе марними обіцянками та дивитись на речі реально, оскільки постачання газу для промисловості цьогоріч знизять на 30%.
Разом з тим наголосив на необхідності вирішення питання енергопостачання підприємства, оскільки в іншому випадку є ризик значних фінансових втрат:

«Якщо ми завтра не вирішимо це питання і не переробимо буряк в період найбільшої цукристості, ми втратимо цілу галузь в області».

Очільник області пообіцяв щотижня інформувати цукрові заводи щодо питання постачання палива та висловив сподівання, що найближчим часом терористів в Антрациті ліквідують, що дозволить відновити поставки вугілля.

Наостанок керівник Гнідавського цукрового заводу висловив сподівання щодо того, що вдасться вирішити проблему та стабілізувати ситуацію в цій сфері:

«Вірю, що весь цукровий буряк, вирощений на Волині, знайде свого споживача, буде мати можливість переробки та буде відповідним чином оцінений»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus