USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Тисячам лучан невдовзі доведеться «перепрописатись»

8 Листопада 2012 14:08
Міська влада вирішила навести лад з нумерацією будинків у Луцьку. Почали з вулиць, що з 1 грудня цього року змінять назви. Як наслідок, частині мешканців цих вулиць доведеться змінювати місце реєстрації з двох причин: через перейменування і через зміну номера будинку.

Про це під час засідання виконкому Луцької міськради 8 листопада поінформував директор КП «Луцькмістобуд» Андрій Маруняк.

За словами посадовця, нумерація зміниться приблизно в півтисячі будинків на більшості перейменованих і декількох інших вулицях. «Для юридичних осіб – це зміна адреси юридичної особи, а мешканцям треба буде перепрописатися», - пояснив Маруняк.

Він наголосив, що проект рішення про впорядкування нумерації вирішили підготувати напередодні перейменування вулиць, щоб мешканцям не довелося двічі змінювати документацію. Загалом же, зі слів Маруняка, у місті є ще багато неточностей у нумерації будинків, що їх треба позбутися.

Підтримав посадовця заступник міського голови Юрій Вербич. Він нагадав, що навести лад з нумерацією будинків у Луцьку треба, допоки не оголошено точну дату проведення чергового перепису населення. «Є надія, що він може бути в 2013 році, бо двічі перепис вже відтерміновували», - наголосив чиновник.

Тим часом Луцький міський голова Микола Романюк каже, що через зміни назв вулиць і нумерації будинків невдовзі очікує у себе на прийомі з особистих питань чимало невдоволених лучан.

«А як бути, коли всі мешканці вулиці Бринського написали, що вони проти перейменування? (нова назва вулиці Архітектора Метельницького,«ВН»). Вони прийдуть на прийом до мене і скажуть, чому ми маємо йти перепрописуватися? Це ж десятки тисяч людей треба перепрописати!» – обурився він.

Декілька варіантів виходу з цієї ситуації запропонували члени виконкому і чиновники. Так, Андрій Маруняк каже, що єдиний вихід – відмінити перейменування, але для цього треба, щоб депутати на сесії ухвалили відповідне рішення. Член виконкому Володимир Гунчик переконаний, що мешканці, які не згодні зі запропонованими змінами назв вулиць, мають право оскаржити рішення міськради в суді. А перший заступник міського голови Святослав Кравчук ніби заспокоював Романюка: «Ви ж як міський голова були проти такого рішення міськради, але депутати перейменували, і ви маєте виконувати, то які питання?»

Нагадаємо, відповідно до рішення міської ради від 30 листопада 2011 року, 27 вулиць Луцька отримають нові назви у перший день наступного місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучанк Показати IP 8 Листопада 2012 14:22
А міська влада буде виділяти кошти на перепрописку? Це ж будуть зміни і в паспорті та домовій книзі. І яка радість від цього пенсіонеру, що отримує мінімальну пенсію. В чому тут вигода.
Луцьк Показати IP 8 Листопада 2012 14:45
а де перелік вулиць які будуть перейменовувати?
Чеширский Кот Показати IP 8 Листопада 2012 18:47
Эти горе-чиновники до сих пор не знают, что прописка отменена? Может прочитают комментарий к статье и будут знать, что эта процедура называется нынче - регистрация.
Лучанин Показати IP 9 Листопада 2012 02:30
Окрім того подумали б ще про спецслужби, яким доведеться на виклики виїзджати, допоки не звикнуть. Мало того що назви, так ще й номери! А так хотілося б щоб всі ці депутати проживали на цих горе-вулицях і їм всім потрібна була б, для прикладу, швидка. Може тоді думати б почали? І не завадило б ще щоб всі витрати взяли на свою власну кишеню!
Іван; Незалежності-21 Показати IP 9 Листопада 2012 06:28
Маячня!Досить вже перейменовувати та перенумеровувати; невже грошей в міськбюджеті дівати ніде!! Одночасно з перейменуванням вулиць треба ініціаторів перейменовувати, щоб відчули на собі всі принади процесу в бувшому паспортному столі. Вивіски змінюються - суть залишаеться!!!
111 Показати IP 9 Листопада 2012 08:03
розігнати нафіг тих депутатів. що вони корисного ухвалили від часу обрання? хоч одне корисне рішення?? крім перейменування вулиць, баталій щодо памятника бандері, петицій щодо мовного закону і п...расів нічого більше не роблять. висновок - без них місту точно не було б гірше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus