USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькраді з’ясовують, чому КП «Ласка» збирає пожертви

23 Липня 2014 10:59
Чи має підприємство дозвіл на збір благодійних пожертв, депутати зясовують у міського голови.

Про це йшлося під час 62-ї сесії Луцькради, що відбулася 23 липня.

З депутатським запитанням до міського голови звернувся депутат Андрій Осіпов. З його слів, йому стали відомі факти видання керівником КП «Ласка» письмових дозволів фізичним особам на збір грошових коштів у публічних місцях із використанням скриньок. Також є інформація, що скриньки КП «Ласка» розміщені в ветеринарних аптеках та інших публічних місцях. Він вбачає у цьому грубе порушення вимог законодавства та можливе використання службового становища та авторитету органу місцевого самоврядування при здійсненні збору пожертв.

«Серед іншого варто також звернути увагу на наявність на центральних вулицях та в публічних місцях значної кількості скриньок для збору благодійної допомоги. Ця діяльність активізувалась внаслідок соціальної та політичної ситуації в країні. Однак переважна частина збору таких коштів відбувається безконтрольно та з порушенням вимог закону. При цьому така робота підриває довіру до благодійництва як суспільного служіння», - зазначив депутат.

Він просить міського голову та прокурора області надати відповідь на запитання, чи проводили органи прокуратури, міліції або інші органи місцевої влади перевірки дотримання законодавства при здійсненні публічного збору грошових коштів та їх витрачання, чи планується проведення органами прокуратури, міліції або органами місцевого самоврядування організація перевірок дотримання законодавства щодо здійснення публічного збору грошових коштів та їх витрачання.

Також він хоче з’ясувати, чи надавались Луцьким міським головою, його заступниками та керівниками комунальних підприємств будь-які письмові дозволи на збір в інтересах комунальних підприємств благодійних пожертв.

Міський голова Микола Романюк пообіцяв надати відповідь до кінця дня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ЗМІ Показати IP 23 Липня 2014 11:08
Осіпов на цей раз правий. Ця Дана при підтримці начальства разом з собаками всіх в місті з***а. Війна, які пожертви!? Бронежилет немає за що купити! Комунальна організація скрізь протягує руку, як сліпець під церквою. Ганьба! Безсовісне здирство! Б***ь, ще в церквах розставне свої жертвенники і напишіть на них: "Милостиня на собак".
Анонім до ЗМІ Показати IP 23 Липня 2014 11:34
Цеякесь непорозуміння влади міста Чия совість позволила за кошти бюджету утримувати ЛАСКУ в сьогоднішній ситуації, як нехватає коштів на дітей, армію??? Собаки були є і будуть а гроші комусь треба??? Ми не живемо в достатках, що можна із тваринами поділитись?
123456 до ЗМІ Показати IP 23 Липня 2014 11:41
не хочешь не клади... а то что в Луцке есть проблемы с бездомными собаками - это факт и если их не решать (кроме Даны этим никто не занимается)
У Луцьку до 123456 Показати IP 23 Липня 2014 12:28
нема проблем з бездОмними тваринами. У Луцьку проблема з бездУмними людьми, котрі сприяють розмноженню цих тварин і з бездіяльною владою. Спочатку наведіть лад у місті, а потім переходьте на європейські норми. Ато виходить, що влада своєю бездіяльність запаскудила усе місто собаками, котами, пацюками, тарганами, блохами, а тепер щоб виглядати по європейському, ще й намагається перекласти їх утримання на плечі населення.
Андрій Показати IP 23 Липня 2014 11:41
Дані дозволино все,так би мовити надано картбланш Романюком.Так,що замовкніть з дітьми,бронижилетами та армією...А якщо серйозно,то мер не бачить,а може не в змозі в силу свого низького інтелекту розставити пріорітети.
свідомий Показати IP 23 Липня 2014 12:51
та потруїти їх та й буде з усім
Кого до свідомий Показати IP 23 Липня 2014 13:52
саме - бродячих тварин, чи бездіяльних дармоїдів на нашому утриманні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus