USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку – чемпіонат бригад «швидкої». ФОТО. ВІДЕО

27 Вересня 2016 16:26
Перший обласний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги розпочався сьогодні у Луцьку. Щоб удосконалити свої професійні навички, поспілкуватись з колегами і взяти участь у професійних майстер-класах, на захід з’їхались лікарі “швидкої” з різних районів краю.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

В Україні подібні змагання – не новина, однак волинські медики вперше беруть участь у заході такого масштабу. Для проведення чемпіонату потрібно було залучити чимало машин, не задіяних на викликах, а також організувати навчання персоналу. У районах обирали кращих лікарів, фельдшерів та водіїв. А графіки чергування складали так, щоб не зашкодити робочому графіку бригад “швидкої”.

Як пише ВолиньPost, змагання відбуваються в декілька етапів.

Майже два десятки команд нині борються за кубок І Волинського чемпіонату серед бригад екстреної медичної допомоги. Окрім того, всі учасники чемпіонату - учасники майстер-класів з серцево-легеневої реанімації, транспортної імобілізації та внутрішньокісткового доступу.

Спочатку всі 18 бригад вишикувались перед Палацом учнівської молоді. Після реєстрації усіх учасників бригади поділили на команди, по 6 у кожній.



Чемпіонат відбувається в декілька етапів – І етап «Фатальна прогулянка», ІІ етап «Невдала зупинка» та ІІІ етап «Свиняча хвороба».

Кожній бригаді перед початком змагання розповідають передісторію трагічного випадку.

Наприклад, чоловік 50 років прогулювався парком, і раптом у нього зупинилось серце. Настала клінічна смерть. Тоді бригади приступають до виконання реанімаційних заходів – перевіряють, чи у пацієнта присутній пульс та дихання, чи вільні дихальні шляхи.



Одразу після цього медики починають робити масаж серця та легеневу вентиляцію.



При потребі запускають серце за допомогою дефібрилятора та вводять препарати для стабілізації тиску.



Після реанімаційних заходів лікарі «швидкої» госпіталізують пацієнта до реанімаційного відділення найближчої лікарні.



Бригада Маневицького відділення екстреної медичної допомоги відкрила змагання. На етапі під назвою “Фатальна прогулянка” лікарям довелось рятувати чоловіка, який перебував у стані клінічної смерті. У ролі потерпілого – макет. Під пильним контролем суддів медики надавали необхідну в таких випадках допомогу: робили штучне дихання, дефібриляцію, вводили ліки. Після цього команда на чолі із капітаном Андрієм Мельником, який вже 13 років працює фельдшером “швидкої” Маневицького району, жваво обговорювала результати свого дебюту.

Переможців чемпіонату визначатимуть у 3 категоріях: “Краща лікарська бригада”, “Краща фельдшерська бригада” та “Кращий водій”.

Подробиці події можна послухати в “Актуальному репортажі” в ефірі Волинського радіо у середу, 28 вересня, о 17. 45 та у четвер о 8.30.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Feldsher Показати IP 27 Вересня 2016 16:52
Змагання-це хороший етап підвищення своєї кваліфікації. І взагалі після реформи рівень надання екстреної допомоги вийшов зовсім на новий рівень. Свідченням цьому є численні подяки. Наперед хочу написати майбутнім дописувачем коментарів-це дуже важка праця бо фельдшер екстреної це і фельдшер і хірург і реаніматолог і терапевт і педіатр і акушер і психолог і травматолог в одній особі у різну погоду і в кожну хвилину.Дякую.
я до Feldsher Показати IP 27 Вересня 2016 19:32
ну, так хто переможець?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus