USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку обговорили інцидент у батальйоні «Волинь»

27 Листопада 2014 22:30
Розглянути конфлікт між рядовим та заступником командира першого батальйону територіальної оборони «Волинь» у правовому полі закликають у громадській ради при Волинській облдержадміністрації.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань національної безпеки та оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції громадської ради при облдержадміністрації 27 листопада.

Раніше, під час позачергового засідання комісії 11 листопада, розглядали випадок грубого порушення військової дисципліни заступником командира першого батальйону територіальної оборони «Волинь». Тоді прийняли рішення засудити цей факт, вирішити, чи порушено кримінальне провадження стосовно цього випадку, і чи передані матеріали у військову прокуратуру. Члени громадської ради отримали інформацію про те, що військова прокуратура області спрямувала документи в прокуратуру за місцем події. Прийняли також рішення звернутися у відповідні інстанції щодо проходження служби рядовим Богданом Мухою після лікування.

Рядовий батальйону Богдан Муха підтвердив, що справді 6 листопада його побив заступник командира батальйону майор Андрій Дмитрук.

«Побив мене за те, що я солдат, а він офіцер. Як на мене, він був у стані алкогольного сп’яніння», - розповів боєць тер батальйону «Волинь», який наразі перебуває на лікуванні у Луцьку.

Зі слів Богдана Мухи, він протягом трьох тижнів займався тим, що втікав від заступника командира батальйону. Він запевнив, що не переслідує мету посадити Андрія Дмитрука за грати, а хоче припинити подібне ставлення до солдат. Як наголосив Богдан Муха, той – «підлий, ниций, самозакоханий, підступний, злопам’ятний та зарозумілий», тож йому не місце у лавах Збройних Сил України. Він зазначив, що, йдучи в армію, забув про те, що є майором міліції та погодився на звання рядового, адже йшов захищати батьківщину. Богдан Муха повідомив, що Андрій Дмитрук дорікав йому тим, що він – майор міліції та скінчив академію. Своєю чергою, він просив офіцера поваги до своєї гідності та звертання на Ви.



Богдан Муха зауважив, що його не влаштовує те, що «військова прокуратура вмила руки від інциденту». Він наголосив, що трапилася не бійка між ним та офіцером, а побиття. Того дня він намагався втекти від Андрія Дмитрука, однак вони усе ж перетнулися. Попри те, що офіцер тоді казав «Муха перший втече з війни», рядовий, мовляв, не реагував на образи та не підняв руку на заступника комбата.

З його слів, Андрій Дмитрук досі служить у лавах ЗСУ. Своєю чергою, Богдан Муха просив громадську раду вплинути на оперативне командування Північ якнайшвидше розглянути його рапорт (боєць не хоче більше служити у одній військовій частині з Андрієм Дмитруком).

Члени комісії вирішили зібрати усі необхідні документи для того, щоб прокуратура вплинула на розгляд справи, написати офіційний лист від громадської ради та продовжити роботу із розгляду конфлікту у правовому полі. Також вирішили написати лист на ім’я командувача оперативного командування Північ щодо переводу Богдана Мухи в іншу військову частину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
То капець Показати IP 27 Листопада 2014 23:19
В АТО людей викрадають під будь-якими приводами в т.ч. хворих. АТО війною влада не визнає. Забезпечення війсьоквих відбувається за рахунок рідних та волонтерів. Пораненим видається довідка що у них побутова травма, а нормальні довідки в госпіталі потрібно купувати. На Волині головним люстратором призначають мєнта з кримінальним минулим. Народ, нас трахають, а по телебаченню кажуть що це кохання.
Анонім Показати IP 28 Листопада 2014 00:41
Це часом не Муха комуніст????
до аноніма Показати IP 28 Листопада 2014 01:12
це той самий Муха комуніст.Нехай Муха повідомить чого його звільнили з ОВС якщо він був дуже цінний кадр
Анонім Показати IP 28 Листопада 2014 06:54
Знайшов спосіб втекти з АТО,та відновитьися в посаді ,званні МВС
до воно Показати IP 28 Листопада 2014 08:22
коментар було видалено
до аноніма Показати IP 28 Листопада 2014 08:52
ніхто його не відновить, оскільки воно було звільнено і всі працівники ОВС знають по якій причині.
лучанин Показати IP 28 Листопада 2014 09:03
Муха під час проходження служби в ОВС був зі всіма конфліктний, це всі памятають, а пішов на службу щоб отримати учасника АТО і в подальшому узаконити незаконну будівлю, де проходять збори комуністів. Звертаю Вашу увагу, що Муха нібито покинув лавидолю комуністів і пішов воювати, а в цей час комуністи незаконно проникли в гараж, що належить Мухі, так це вже кримінал, чи можливо комуністи зібралися , щоб обсудити свого товариша, який постраждав від звірячого побиття і щоб зібрати в підтримку Мухи новий майдан, він вже тепер герой, отримав тілесні ушкодження під час АТО, можливо тримає групу по інвалідності
ТРО Показати IP 28 Листопада 2014 14:42
Богдан Муха - ще та сволота. Його ніхто й не бив толком, а один раз він отримав по мордяці за свої слова: він при всіх обізвав і послав на х... Дмитрука. Кожен нормальний чоловік зробів би теж саме, що і Дмитрук - заїхав би в мордяку (хоча Дмитрук на голову нижчий і менший за Муху). Потім вони зчепилися двоє, а розбороняв їх офіцер ВСП. А щодо пяного Дмитрука - повна БРЕХНЯ... Його ніхто щодного разу не бачив випившим. Муха - хитрий гівнюк, він нам, солдатам так і казав, що він хитрозроблений, а всі ми лайно, бо в нього дві вищі освіти. Те що зробив Дмитрук - зробили би ми, але не встигли. Та підла і ница сволота спровокувала конфлікт у всіх на очах і першим, що зробила - подзвонила мамі і репетувала "Мамо !!! Фіксуй час, піднімай усіх - мене бють офіцери". Це чули чоловік двадцять. Потворі 38 літ, а воно отримавши в морду, жаліється мамі. І ще після цього хтось називає його офіцером, - він ГІВНЮК...
ну-ну Показати IP 28 Листопада 2014 14:57
коментар було видалено
лучанин Показати IP 28 Листопада 2014 15:30
нехай Муха розповість, як він спілкувався з підлеглими, коли перебував на посаді начальника ІЦ УМВС, чому був переведений на іншу нижчу посаду, а в подальшому був звільнений, а після звільнення пішов на роботу до тих по ким розслідував кримінальні справи.Ніхто з колишніх співробітників з Мухою не спілкується, а це про щось говорить.
Комбат 1 ТрО Показати IP 29 Листопада 2014 13:08
Складається враження, що громадській раді при ВОДА нічим більше зайнятися, окрім Мухи. Вони вже і стан Дмитрука А.І. оцінили - "в нетверезому стані", "пяний офіцер". Хоча начальник медичної служби жодних ознак вживання алкоголю Дмитруком А.І. не виявив. Чому на так званій "громадській раді" ніхто не побажав (навіть і не намагався) вислухати того ж Дмитрука чи ще когось з колективу батальйону, а може й мене - як поки-що командира батальйону? А багато разів ця "громадська рада" збиралася і вирішувала питання як проводилася мобілізація на Волині, як призивали інвалідів 3 групи (з посвідченнями інваліда), батьків 3 неповнолітніх дітей і більше ??? Чому Волинський ОВК направив 1 БТрО в зону АТО пофарбовані зламки, а не БРДМ-2 ? "Шановні" чиновники, яким нічим зайнятися, - якщо нічим не допомагаєте - то хоча б НЕ МІШАЙТЕ виконати нам свою (чоловічу) роботу на ПЕРЕДОВІЙ !!! А штани протирати в теплих кабінетах і з поважними обличчями за бюджетні кошти - багато розуму не треба... За результатами службового розслідування обидва учасники даного (обоюдного) конфлікту отримали стягнення, що відображено в наказі командира частини. МИРНОГО ВАМ УСІМ НЕБА !!! Маю честь !!!
Волиняка Показати IP 30 Листопада 2014 07:27
А як депутати в Раді один одному морди бьють, це нормально...., а тут сволоті дали в морду "який жах" Молодець Дмитрук!!! ЯКЩО БАЧИШЬ ЩО Х....ЛО НЕ ТУПИ, А БИЙ В Е...ЛО!
Волинь Показати IP 28 Серпня 2015 22:59
Жалко що я його не в*бав
Волинь Показати IP 28 Серпня 2015 23:01
А шанс був

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus