USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку оголосили бій «художествам» на стінах

28 Січня 2015 12:20
На думку депутатів міськради, на деякі розписані балончиками стіни гидко дивитися. Тож комунальників просять замалювати ці «художества».

Про це стало відомо під час 69 чергової сесії міської ради сьогодні, 28 січня.

Депутат міськради Аскольд Пекарський озвучив запит, в якому попросив вирішити в місті проблему зі стихійними розмальовками на стінах.

«Я не хочу образити райтерів і хіп-хоп культуру, але на стіни наших будинків часто гидко дивитися», зауважив депутат. Мовляв, лучани скаржаться, що на стінах будинків зображені якісь химери, або просто закарлюки.

А один з лучан, каже депутат, настільки розсердився, що «якби зловив того горе-художника, то вилив би фарбу тому на голову».

Відтак Аскольд Пекарський попросив комунальників та ОСББ зробити косметичний ремонт та замалювати витвори вуличних художників, які псують естетичний вигляд будівель.

Крім того, за такі дії, на думку депутата, варто посилити відповідальність. А всіх райтерів варто зібрати за круглий стіл, аби обговорити цю проблему.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, автори графіті стверджують, що хочуть зробити місто яскравішим, надати йому барв. Але існують й інші «майстри» - хулігани, які заради розваги пишуть на стінах.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНАМ ПОДОБАЮТЬСЯ ГРАФІТІ НА СТІНАХ БУДІВЕЛЬ. ОПИТУВАННЯ

Зі слів депутата міськради Аскольда Пекарського, стихійні незрозумілі замальовки псують імідж міста і враження про нього у гостей.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Корінний лучанин Показати IP 28 Січня 2015 12:43
ЦЕЙ БІЙ УЖЕ ДАВНО ТРИВАЄ! Хто -кого переможе. - " А один з лучан, каже депутат, настільки розсердився, що «якби зловив того горе-художника, то вилив би фарбу тому на голову». " А той депутат , хіба не знає призвіща того " знаменитиого маляра" Луцька. Він розмалює стіну і - в ІНТЕРНЕТ ! ЗВИЧАЙНО, Ці фрески НЕ ПРИКРАШАЮТЬ ЛУЦЬК ! ЦЕ ХВОРОБА МОЛОДНЯКА і їм треба ВТОВКМАЧУВАТИ в голівоньки, що цього робити не слід, бо не всім ЛЮДЯМ це подобається і не треба псувати ФАСАДИ БУДИНКІВ ! до смаку
Лучанине Показати IP 28 Січня 2015 12:59
Фасад здания портит серый убогий облезлый цвет самого дома, посмотрите какие у нас страшные обшарпанные дома.
ДА !!! Показати IP 28 Січня 2015 13:16
Дуже, дуже, дуже..."величними" справами займається міськрада... Віддайте дітям пустуючі сірі "стіни соціалізму" і хай розмальовують різнобарв"ям... і буде менше "совецької сірості", а діти навчаться малювати і не тільки, а і цінувати красоту....
Лучанин до ДА !!! Показати IP 28 Січня 2015 16:36
Щоб було менше радянської "сірості" потрібно будувати більше української "світлості", а то в тій "сірості" живе не тільки основна маса людей Незалежної України, але ще інша, дуже крихітна, часточка на цій сірості заробляє капітал(сірі радянські фабрики корпорації рошен, до прикладу)
киця Показати IP 28 Січня 2015 13:48
нехай вчаться малювати в художніх школах. Зробіть так, якщо впіймали на гарячому, нехай весь будинок короїдом зробить за свій кошт і повірте, більше малювати не буде. І місто буде гарно виглядати. Зробили з міста якесь гетто.
Корінний лучанин до киця Показати IP 28 Січня 2015 17:21
МОЖЛИВО , ТАК І ТРЕБА ЗРОБИТИ!!! Я помітив , що на будинках із гарним фасадом де вже зроблено утеплення та пофарбовано - якась наволоч вже помалювала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus