USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку відзначають День Соборності України

20 Січня 2017 18:08
Напередодні 98 річниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Україну в Луцьку відбулися урочистості. Зі сцени облмуздрамтеатру відали шану бійцям ОУН-УПА та воїнам АТО, провівши між ними аналогію.

Урочистості та святковий концерт з нагоди Дня Соборності України відбулися у Волинському облмуздрамтеатрі імені Тараса Шевченка 20-го січня.

Зі сцени ведучі привітали присутніх та нагадали, що якою б мовою не спілкувалися українці, в якій частині держави не жили б, яку б релігію не сповідували, всі об'єднанні єдиним – любов'ю до України.

Захід розпочали з Гімну України, всі присутні встали та гучно його відтворили.

«Україну об'єднали – наше завдання зберегти єдність», - закликала ведуча урочистостей, заслужена артистка України Світлана Органіста.

Вона нагадала, що Волинь стала матір'ю УПА.

«Це були лицарі, воїни честі, які взяли зброю в руки та виступили проти двох жорстоких режимів на захист Батьківщини. Вони йшли на вірну смерть, у протистояннях програли. Та їхня ідея свободи та волі України залишилася непоборною й сьогодні надихає підростаюче покоління», - наголосила Органіста.

Після виступів усі присутні віддали шану загиблим воїнам АТО під час хвили мовчання.
На урочистостях був присутній учасник Братства воїнів ОУН-УПА Василь Кушнір. Він вважає, що для того, аби й надалі зберегти соборність України – потрібно вірити в неї.


«На нашу цілісність постягалися століттями, але ми вистояли. Тому потрібно, насамперед, вірити в Україну. А далі необхідно, аби кожен із нас був на своєму місці та якісно виконував те, що від нього залежить. Тоді ми не лише збережемо цілісність, а й здобудемо могутність», - вважає упівець.
І таки дійсно, подвиги українських воїнів у минувшині надихають молодь в сьогоденні, запевнив це ліцеїст Михайло Свистун.

«Для мене бійці УПА - герої, й вони мене надихають своєю відвагою та самовідданою пожертвою заради України. Я вважаю, що кожен із нас повинен берегти те, що здобули наші предки в миунлому», - наголошує юнак.
На урочистостях були воїни АТО, працівники освіти, культури, міської й обласної влади, а також духовенство.

Довідково. День Соборності - свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
яго Показати IP 22 Січня 2017 13:29
якщо це був концерт до Дня Соборності, то сказати щось просто важко... "я его слепила из того, что было"... шкода, що таке відношення у патріотв...ніби... та владі яке є, таке добре... вона все одно ніц не бачить чи не хоче....
Ігнатович Показати IP 23 Січня 2017 08:36
А мені цікавий концерт був, театрали робили, не якісь аматори!!! Все було на високому рівні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus