USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку зустрічали птахів

1 Квітня 2015 16:27
Маленькі лучани підготувалися до зустрічі птахів. 1 квітня на території Луцької гімназії № 18 на деревах школярі та вчителі повісили кількадесят шпаківень. Про це повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Акція «Зустріч птахів» розпочалася в актовому залі гімназії. Школярі співали, танцювали, проводили вікторини на знання птаства та розповідали цікаві факти про пернатих друзів. До дітей звернувся радник Луцького міського голови Борис Сорока. Він розповів, що 1 квітня – це Міжнародний день птахів. Таку дату вибрали не випадково, адже перелітним птахам потрібна допомога людей.

«Сьогодні ми повинні зберегти пташиний світ. Землетруси, цунамі, снігопади, зливи, буревії, салюти, військові дії завдають шкоду не тільки людям, але й птахам, насамперед перелітним», - зауважив Сорока і додав, що лучани повинні зробити все, щоби допомогти птахам гніздитися та розмножуватися на території обласного центру.

Радник міського голови зауважив, що до допомоги пернатим долучається чимало закладів міста. Працівники підприємств та комунальних установ виготовляють годівнички та шпаківні і вивішують їх на деревах. Опісля офіційної частини учні, педагоги та гості вийшли на шкільне подвір’я. Там вони за допомогою працівників управління ДСНС повісили штучні гнізда – шпаківні – для перелітних птахів. Варто зауважити, що дехто зі школярів мав власні шпаківні, виготовлені вдома.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Валя Показати IP 1 Квітня 2015 16:29
Гарна акція. Щороку міська рада їх організовує Привчають дітей любити природу. Борис Сорока хороший організатор
яся Показати IP 1 Квітня 2015 16:44
САМЕ ГОЛОВНЕ ЩО ПРИЛЕТІЛА СОРОКА .А ВСІ ІНШІ ТО ТАКЕ ...
Непонятний Показати IP 1 Квітня 2015 17:18
Пане Сорока поясніть будь-ласка нетямущим, яким чином цунамі впливають на птахів і де Ви бачили цунамі в Україні?
довідка Показати IP 1 Квітня 2015 18:25
1 квітня як День птахів заснували уСША,а там цунамі стаються. Може,панСорока загуглив якусь довідку про цей день,та й переказав дітям))
я Показати IP 1 Квітня 2015 18:38
спаскудити можна що завгодно. Хто нічого не робить, то і не помиляється.
ПРО Показати IP 1 Квітня 2015 19:25
Та людям не вгодиш. Дітей привчають до хорошого. Нічого страшного, що діти почують про вплив цунамі на птахів. Для загального розвитку хіба це погано. А ви докопаєтеся до слів. Краще нічого не робити нічого. А сісти і сидіти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus