USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Волинській облдержадміністрації скоротили близько сотні працівників

27 Квітня 2015 13:59
Реорганізація виконавчої гілки влади на Волині триває: управління об’єднують, департаменти скорочують, а людей масово звільняють.

Про це йшлося під час оперативної наради голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 27-го квітня.

Зі слів губернатора, реорганізація відбувається задля виконання рішень Уряду та доручення Президента України.

«Ми цю проблему замовчували, бо є чимало питань, які мали певні юридичні вимоги. Втім, зараз я можу вперше поінформувати про хід реорганізації. Ми надіємося, що цей процес підвищить відповідальність працівників», - розповів Гунчик.

Управління інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю в складі 25 чоловік - ліквідували. Натомість утворили два окремих підрозділи: управління внутрішньої політики - 14 чоловік та відділ інформаційної політики - 6 чоловік. Як наслідок, замість 25 людей працюють 20.

Департамент ЖКГ та будівництва, де працював 51 фахівець, реорганізували. Його розподілили на управління ЖКГ - 13 штатних одиниць та управління капітального будівництва за рахунок спецфонду - 15 штатних одиниць. Як наслідок, замість 51-го працівника лишили 28.

Управління освіти і науки, де працювала 21 людина, та Управління у справах молоді та спорту, де було 15 осіб, об’єднали в управління освіти, науки та молоді зі штатом 18 осіб та створили відділ з питань фізичної культури і спорту у кількості 9 штатних одиниць. Лишилися на роботі 27 працівників замість 36 осіб.

Управління з питань цивільного захисту тепер обмежено граничною кількістю працівників: із 21-го до 16-ти людей.

Департамент інфраструктури та туризму із 45 штатних одиниць реорганізували на управління інфраструктури та туризму в складі 14 штатних одиниць. Також створили структурний підрозділ за рахунок спецфонду з 14 працівниками. Всього, із 45 осіб скоротили на 28.

Окрім того, в ОДА створили єдиний підрозділ юридичного управління та єдиний підрозділ управління персоналом і ліквідували всі посади юристів та кадровиків в інших структурних підрозділах. Завдяки цій реорганізації вивільнили 12 людей. Завданням нових підрозділів стала також координація дій районних державних адміністрацій, надання їм юридичної та кадрової підтримки. Додатково прийняли рішення про те, що юристів нового управління закріпили за кожною райдержадміністрацією, також вони будуть надавати підтримку органам місцевого самоврядування. Управління персоналом забезпечуватиметься координацію дій щодо кадрової політики в усіх РДА та займатиметься підготовкою резерву кадрів.

Зі слів Гунчика, на Волині немає кадрового резерву.

Скорочення: в Управлінні культури з 15 штатних одиниць залишили 12, в Державному архіві області з 53 працівників залишили 43, в Департаменті соціального захисту із 45 штатних одиниць до 36.

«Вперше за багато років на сайті ОДА інформуємо про кадрові рішення, вакансії та пропозиції. Робота щодо реорганізації продовжується. Наша мета не провести скорочення на 20%, як дає доручання Уряд, адже тут головне - підвищити рівень відповідальності органів влади за виконання своїх функціональних обов’язків», - підсумовує губернатор.

Зауважимо, внаслідок вже проведених реформ Волинської облдержадміністрації скоротили 93 особи.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Волинь чекає ще одне масове скорочення держслужбовців. Йшлося про реорганізацію держслужб, яка призведе до скорочення 17-х установ, частину з яких ліквідують, а інші - реорганізують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Мама Показати IP 27 Квітня 2015 14:07
Директор 3 школи міста Любомля перша хабарниця, там діє ціла схема вчителів,заучів і навіть завгосп, і всі ниточки ведуть до директора, мені вже обридли щотижневі побори з батьків!Скорочення директору
Петр. до Мама Показати IP 27 Квітня 2015 15:00
Полная глупость. Надо было еще в этот список добавить дворника и армию уборщиц. Вот это было бы очень правдоподобно. А то завхоз коррупционер!!! Мерзостью маманя занимаетесь.
церковна миша до Мама Показати IP 27 Квітня 2015 15:02
Є дуже суттєва різниця між державними службовцями та працівниками бюджетної сфери. Бюджетник не має жодної з тих обмежень, що застосовуються до держслужбовця. Лікарі, вчителі і т.д. не є державними службовцями.
Анонім до Мама Показати IP 27 Квітня 2015 20:34
в любомлі усі хабарники-ці що в луцьку пригрілися перші корупціонери
ото дають до Мама Показати IP 1 Травня 2015 21:12
Мало того що обїдає дітей кожен день Янчук носить повні сумки їжі, які приносить шкільна повариха в т, обзиває вчителів, виловлює їх по одинці і ні за що пресингує прикриваючись Стрільчуком а чому народ мовчить: чому батьки все це терплять? чому батьківський комітет не контролює порції, які дають діткам:чому мовчать про порушення вчителі , адже ця дама на контракті і може бути легко звільнена.їй в голову вдарила безкарність іі безконтрольність, а також байдужість начальника та колективу..якби пішли і оскржили іі дії , реакція все-одно була б..класик казав геть як про неї: служить бы рад -прислуживаться тошно.То ця "солідна пані" прислужуэться начальнику, а людям,які не були проти її призначення та привели на цю посаду, нині соромно за свою помилку, вона взяла на роботу їхніх діьлк і цим шантажує. В психології є термін професійне вигоряння.Безкарність привела її до того, що вона не здатна адекватно спілкуватися з підлеглими, забуваючи , , що сама ніхто, а коли завтра полетить з посади, що продасть майно і поїде? як це зробив її попередник.у його звільненні її заслуга велика , це вона ходила весь час на нього жалілась по райво, не соромилася ніяких методів, а тому і зїла їх двох із посади і з міста.ото зуби має !!!!!!!!!не чув про неї жодного доброго слова кажуть матами діток випускного класу криє привселюдно!!!!але в районі там це норма ...коли директори діток матами.
лучани Показати IP 27 Квітня 2015 14:25
З одного відділе попереводили у інший.
Ілона Показати IP 27 Квітня 2015 14:32
Кого треба залишили. Не розказуйте казок
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 14:36
Брехня!!!
сусід Показати IP 27 Квітня 2015 15:33
А недалекого Дубняка і паровоза Козюпу теж залишили? Чи звільнили як некомпетентних?
Гжегош до сусід Показати IP 27 Квітня 2015 18:22
Так вони обоє зливають Гунчика по повній програмі. І чого він їх тримає?
сусідка до сусід Показати IP 27 Квітня 2015 21:11
Там ще Матвійчук казнокрад сидить і всі все знають і мовчать...
бачив до сусід Показати IP 27 Квітня 2015 21:11
Та де там... то вже король з королевою в ОДА!:)
не пацик Показати IP 27 Квітня 2015 15:41
а вона потрібна ? прототип облкпу : абсолютно непотрібна-всі знают а вони дальше нарід доят так само як облувд-облсбу- облпрокуратура і дальніші обл-обл
Лось Показати IP 27 Квітня 2015 19:51
Коли на школи прийшло розпорядження на скорочення одного працівника(щоб подати пропозиції в райво), то більшість директорів написали - техпрацівник:))) Позасираються без прибиральника.
сон до Лось Показати IP 27 Квітня 2015 20:51
Абсолютно згоден з Вами!!!!скоротити можна заступника .соціального педагога.педагога-оргорганізатора.всі дирктори мають півтора ставки
Ізя Показати IP 27 Квітня 2015 19:53
Я імєю спрасіть, а где ті люди, шо звільнили? Є чутка, що працевлаштували на інші роботи і придумали нєкотороє колічєство посад саме для них. Нєхай Гунчик скаже.
Анонім до Ізя Показати IP 27 Квітня 2015 20:37
це точно головних корупціонерів попереводили з інших структур в облдержадміністрацію.оце то так.
лис Показати IP 27 Квітня 2015 21:09
Звільнити треба одного, самого головного в ОДА і все буде норм!!!
село до лис Показати IP 1 Травня 2015 23:05
Точно Захреву звільнити з управління освіти і буде порядок - Гкнчик молодець
він Показати IP 29 Квітня 2015 15:32
ТАК, З ОДНОГО ВІДДІЛУ ПЕРЕФОРМОВУЮТЬ В ІНШИЙ, А ПИКИ ОДНІ І ТІЖ САМІ,,,!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus