USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У конфлікті навколо Варшавки Романюк побачив політику

17 Квітня 2013 14:31
У конфлікті навколо найбільшого торговища Луцька – Завокзального ринку – присутня істотна політична складова.

Таку думку висловив Луцький міський голова Микола Романюк, - пише IA ZIK.

Мер Луцька прокоментував ідеї про розірвання із Волинською облспожиспілкою договору оренди земельної ділянки під найбільшим ринком міста.

«Я насамперед хочу сказати, що в тій ситуації, яка склалася на Завокзальному ринку, я ще не бачив матеріалів комісії і до мене вони офіційно не надходили. Це – раз. І на цьому я міг би поставити крапку, відповідаючи на ваше запитання, але, якщо розібратися у цій ситуації і прибрати політичну складову, все було би добре», – зауважив Романюк.
«А це просто політична складова замішана, вибори, нові вибори. Там із півтори тисячі підприємців, які на сьогодні є на ринку, за моїм спілкуванням із керівництвом обласної споживспілки, проблеми і невдоволення – в межах 20 чоловік. Це у зв’язку з тим, що вони знаходяться на газовій трубі високого тиску. А, відповідно до протипожежних вимог, збільшується ширина проїзду. З цими людьми, безперечно, треба знаходити компроміс, дати їм інші місця для торгівлі», – додав мер Луцька.

Романюк переконує, що при бажанні розірвати угоду оренди можна чіплятися за будь-що. «А далі що? А далі там все дуже яскраво простежується між рядками. Створення якогось там комунального підприємства, потім хтось це комунальне підприємство…» – припустив він.
Міський голова додав: «Але, як на мене, на сьогодні, безперечно, треба захищати інтереси підприємців, але всі моменти мають бути аргументовані. Висновки можна робити, лише вислухавши всі сторони – і підприємців, і облспоживспілку».

Нагадаємо, 16 квітня під час засідання тимчасової контрольної комісії із врегулювання конфлікту поміж облспоживспілкою та підприємцями, які торгують на Завокзальному ринку в Луцьку, виникла ідея забрати в облспоживспілці земельну ділянку, де у Луцьку знаходиться Завокзальний ринок, і зробити ринок «комунальним».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Ґрыцько Показати IP 17 Квітня 2013 14:40
С воскресенья на понедельник запустить туда бульдозер и со вторника посадить там парк... Время базаров прошло...
настало до Ґрыцько Показати IP 17 Квітня 2013 15:01
врємя таких вот Гріцков.па бутіках ,па клубах,па бабах за папіни дєньгі."європа" в стілє бидл.. еліти камсамола.прємєра уже давно состоялась.скоро той бульдозер зовсім в другому напрямку чоловіче поїде.ти застанеш...как там хфранція?
парк до настало Показати IP 17 Квітня 2013 15:02
подивись що зі старим парком як протверезієш..
маладєц Показати IP 17 Квітня 2013 14:55
мер,мова йде про тисячі підприємців.яка політика..це афера яка твориться на ваших очах..ти був присутній взалі коли горут та марта говорили про підписання договору аренди на 21 рік з підлриємцями без утисків.і т.д. пройшло два роки-договір горгут хоче підписати на 3 роки на умовах кодексу податкового твгіпка(знайома тобі хвамілія?) ,тобто в договорі згадуються всі перевіряльні служби ,по зауваженнях яких можна зі мною розторгнути договір.ці речі вже давно врегульовані законами україни.а горгут тут на ходу свої складає.аби потім остаточно не турбуватись що хтось рипниться під час чергового підняття аренди,або благодійних внесків.наш мер дуже толєрантний до чужого майна,та надиво заповзятий по свому.плюс ще давня дружба йоргута -секретаря ківерцовського райкому камсамола та секрктаря камсамола мяра.
Оксана до маладєц Показати IP 17 Квітня 2013 15:06
Підприємництво купи-продай - це не підприємництво, колись називалось "спекуляція", а тепер "бізнес". Підприємництво повинне бути в сфері виробництва.
давай до Оксана Показати IP 17 Квітня 2013 15:21
зробим як в бєлорусі.а навесь світ "плявать ми хатєлі".аксана ми на відміну від вас регулюємся ринком.а в вас марксістів держслужбовців регулятори романюки різних разлівів.ти або дитина ще або вже сформована камуністка.то видно гени..
гогути до давай Показати IP 17 Квітня 2013 15:25
це пройдисвіти ,а погляди свої на життя,шопінг,гопнінг панове юнки,та юнаки, висловлюйте на других спеціалізованих статтях.
Оксана до давай Показати IP 17 Квітня 2013 15:30
Я не "марксістка", я людина, яка ціле літо працює, вирощує картоплю, овочі, щоб восени продати за безцінь так званим "підприємцям", а потім купувати дитині туфлі, які ледве сезон витримують і яким красна ціна 50 грн за 400 у тих же підприємців.
Оксана до давай Показати IP 17 Квітня 2013 15:30
Я не "марксістка", я людина, яка ціле літо працює, вирощує картоплю, овочі, щоб восени продати за безцінь так званим "підприємцям", а потім купувати дитині туфлі, які ледве сезон витримують і яким красна ціна 50 грн за 400 у тих же підприємців.
до чого до Оксана Показати IP 17 Квітня 2013 15:42
тут це купуй в білорусіїї кожзам по 500 там все під суперконтролем.продавай сама не за безцінь.спитай в власників мега сєток супермаркетів.роби те що я роблю.купляй там де по 50.чи пару тияч людей тільки по луцьку вступили в преступний зговор що тебе обєложити.що там не думала чого супермаркети такі закупівельні ціни ставлять?тяжко..а тут ти бачиш що когось хочуть нагнути ,та дай думаю свій пятачок вставлю..чи то ти голяр?так тіпа класової вражди добавим..
Даваю Показати IP 17 Квітня 2013 15:37
Де ви шановний побачили комунізм? Мова, в попередньому пості Оксани,я так розумію про те, що перепродаж речей, по своїй суті, не являється підприємництвом. Я також з цим згідний... Бариги їх не виготовлювали, а лише перепродали, в чому ж їх особистий вклад? Генрі Форд - ось підприємництво: придумав, розробив, виготовив, продав... Прийдеш на той базар а вони тобі тулять китайшоп за космічною ціною, і пояснюють це високою арендою, вартістю комунальних послуг...
є спеціалізовані до Даваю Показати IP 17 Квітня 2013 15:45
сайти по соціалізму,комунізму..розвивайтесь генрі...ставайте фордами..або бєлазами що скоріш буде..
Читач Показати IP 17 Квітня 2013 15:44
Не бачу зиску у тих ринках. За словами самих подавців, кожен ранок (в кого 9-00, в кого 10-00),розкладають товар і після закінчення роботи (це 14-00) складують назад. Знакома куртками торнує, призналась, що в тиждень продає одну куртку.
Міля Показати IP 17 Квітня 2013 16:12
Я закликаю байкотувати спєкулянтов і не ходить на базар. Цєх наглюков перепродажніков стілько розвелося, що жах. Всьо беріть у проізводітля. Приходьте до фермеров на ярмарку. Подтримайте фермеров і колхозніков.
начнем до Міля Показати IP 17 Квітня 2013 20:02
давайте начнем з герегів різних,з банків склянків,де ви працюєте.там дійсно монополія та на грениці цікаві "розмитненя",там багато "молі" міля. а до мене хоч приходь хоч не приходь.ти думаєш ті джинси отшивають на заводах де тисячі людей?ні 30-100 за тисячі кілометрів звідси.і ніхто магазинів по всьому світу з виробників серійних моделей легкої промисловості не відкриває бо то брєд.ціна на україні на ці речі роздрібна менша чим в сусідній польщі десь на 20%,того що тут малі зарплати,і відповідно ринок сам так відрегулював.хоч ідь до проізводітєля там ринкова роздрібна ціна буде така сама.так вам ті камсамольці сраманюки мозгі спаскудили,і дальше продовжують..експерти..йди купляй взуття по 50 грн.забери ще мера з собою в те місце.
Корінний Мілі до Міля Показати IP 17 Квітня 2013 21:30
Міля, ти живеш ще в минулому десь у 80-х роках. Я тобі скажу, що ми живемо конкретно вже в капіталізмі в спотвореному латино- американському варіанті. Ти просто змін не помітила!! Я тобі по - простому поясню, базари(підприємці) врятували країну коли нічого не було в магазинах(1990-і роки). А тепер порівняй ціни в супермаркетах і на базарі(Зайди в універмаг Луцьк, на базар), і "байкатуй". Де ти бачиш "проізводітеля", ти що не в Україні живеш? Очі відкрий! А наш "проізводітєль" втюхає такі ціни, що в тебе грошей не хватить!
IIII Показати IP 17 Квітня 2013 17:31
Мiля, то ж видно,що ти сама добра колхознiца,якби я писала так грамотно як ти я б застрелилась.
Стерх Показати IP 17 Квітня 2013 18:38
Насколько известно из предыдущих публикаций об этом конфликте,речь шла о финансовых злоупотреблениях со стороны облпотребсоюза,которыми занимается прокуратура,причём тут политика.Либо человек неверно информирован,либо в доле.
без базара Показати IP 18 Квітня 2013 06:54
В нас на Варшавці найвищи ціни в Західному регіоні. Більше туди не піду. А Горгута треба Ломагу.При ньому був порядок.
то є до без базара Показати IP 18 Квітня 2013 12:03
експерт
да да Показати IP 18 Квітня 2013 12:05
про ломагу мало хто і чув.а горгут за два роки вже звізда негативу.
Факт Показати IP 23 Липня 2013 15:44
Правда як дупа - в кожного своя. (В. Піховшик) З однієї сторони Горгут розуміє хто править балом і він з цими панами на ТИ. З іншої, молодим буратінам теж хочеться золото на халяву поімєть. Політика в цьому кругообороті нал грає останню роль. Але мер правий: комунальне підприємство легше хапнути якомусь дяді з палицею чи без. Зараз підприємці мають до кого апелювати по своїх клопотах, а як ринок стане комунальним куди підуть? Розчистити ринок під будівництво нового торгового комплексу коли він змінить статус значно простіше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus