USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі хочуть знести паровоз-пам'ятник. ВІДЕО

25 Вересня 2011 09:02
У Ковелі зібрали підписи за знесення паровоза-пам’ятника поблизу залізничного вокзалу: на думку ініціаторів, предмет цей не тільки суперечить санітарно-гігієнічним нормам, а й нагадує жителям про комуністичний режим.
Про це йдеться в сюжеті Телецентру «Ковель».
«На свято Спаса я був присутній у церкві, яка знаходиться на привокзальній площі, і освятив яблука. І зустрівся з тим, що навіть неможливо було стояти біля паркану – така вонь ішла від пам’ятника поїзда. Я змушений був зробити фотографії, і в тому числі безхатченків, які знаходилися під поїздом і там спали», - розповів директор благодійного фонду «Ізіда» Володимир Косцьов'ят.
Косцьов'ят має фотографії сміття під поїздом, які, каже, надані прокуратурі, міліції, санепідемстанції і міському голові.
Косцьов'ят уже домігся публікації відкритого звернення про знесення локомотива з Привокзальної площі в місцевій пресі. Там же йдеться і про збір підписів на підтримку такої ініціативи.
Паровоз-пам'ятник стоїть близько біля культової споруди – храму Почаївської ікони Божої Матері. Парафіянам не раз приписували бажання примусово відселити сусіда.
Настоятель храму Володимир Ровінський такі закиди спростовує.
«Коли оглянете територію нашого храму, ви побачите, що нам місця цілком достатньо для того, щоб тут розташувати і храм, і всі необхідні служби. Тому оці 20 квадратних метрів нічого не змінять в нашому житті, і ми не є претендентами на цю територію. До утримання цього символу, безумовно, є якість претензії і нарікання… Треба чітко визначитися, хто саме має відповідати за паровоз. Якщо ж влада міста, чи навіть разом із залізничниками доручать нашій громаді доглядати, повірте, ми це сумлінно виконаємо і будемо вважати за почесний обов’язок перед громадою, оскільки серед моїх парафіян є чимало залізничників», – каже священик.
Особливо болісно ідею передислокації паровоза-пам'ятника в інше місце сприйняли залізничники.
Голова ради ветеранів локомотивного депо Ковель Іван Гоменко, каже, готовий стати на захист паровоза-символа. «Це не пам’ятник комунізму, це пам’ятник всім людям, які працювали на залізниці, у вагонному депо, на станції… Я би хотів, щоб була вивішена табличка на постаменті, відновлена, яка спочатку стояла, щоб були посаджені квіти, щоб викосили траву, щоб було видно, що це дійсно пам’ятник», – міркує Гоменко.
За словами секретаря міськради Михайла Гетьмана, на засіданні депутатської комісії, а також колегії не підтримали рішення, аби звернення про перенесення пам’ятника винести на розгляд сесії.
«Залізниця взяла на себе обов’язки прибирати і утримувати цю територію у належному стані», – повідомив Гетьман.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
adams Показати IP 25 Вересня 2011 11:14
1 (на рахунок бомжів)...давайте позамуровуємо всі підвали, щоб там не ховались бомжі. 2(на рахунок комунізму)...всі хто родився до 1991 року - бігом вмирати, бо ви нагадуєте тоталітарний режим...
ПРОХОЖИЙ до adams Показати IP 25 Вересня 2011 13:55
Тільки не "на рахунок" (бо то є бумага) , а СТОСОВНО , ВІДНОСНО , ЩОДО... Цікаво - чи не був сам Володимир Косцьов'ят комсомольцем або , борони Боже , комуністом . Підхід в нього цілком комуністичний - вони теж усе рушили та висаджували в повітря - церкви , пам*ятники .
Александр Показати IP 25 Вересня 2011 12:17
Ну с таким успехом давайте все посносим что было построено до 1991 года и будем радоваться Независимой Украине вместе с бомжами.
машиніст до Александр Показати IP 15 Грудня 2014 10:10
Наша теперішня влада (ТЯГНИБОКИ) тільки те і вміє що валити зносити те що зробив Радянський Союз. І потім говорять що ми колись погано жили!!!
волиняка з володимира Показати IP 25 Вересня 2011 12:44
Я хоча і не ковельчанин, але як житель Волині протестую проти перенесення цього памятника- паровоза. Якщо комусь не зрозуміло пояснюю 1. Це память про всіх залізничників котрі працювали на залізниці у всі часи і роки, у той же час і під час страшної Другої світової війни 2. Це памятник людям які в усі часи створювали і створють нам матеріальні блага,турбуються про нашу безпеку на залізниці Тому не треба шановний ... привязувати сюди тоталітаризм-комунізм-соціалізм.Зрозуміло. Думаю якщо у ковельчан-залізничників є честь і гордість за свою роботу за своє місто,вони повинні захистити цей памятник.Тож ганьба тим хто хоче цей паровоз здати на металом. А стосовно бомжів- то є МІЛІЦІЯ !
adams до волиняка з володимира Показати IP 26 Вересня 2011 03:07
Ви, шановна, не розумієте сарказму...
Гачок Показати IP 25 Вересня 2011 19:24
Необхідно огородити, прибрати гарно, взяти на баланс Львівської залізниці- як майно,це-ж територія зал.станції Ковель= Комуністи Сталіна встановили на своїй території, огородили- зірвали- кримінал відкрили! Паровоз потрібен як музей для діток!
Віктор Показати IP 25 Вересня 2011 21:52
Ковель-місто залізничників.І паровоз це їх гордість.Якщо Косцьов'ят приїзжий,тоді все зрозуміло.Корінний ковельчанин про знесення символу міста ніколи не скаже.
Анонім до Віктор Показати IP 30 Листопада 2011 07:40
Він ковельчанин. Я його знаю. І повірте палець об палець не вдарить без своєї вигоди.
Алкоголік Показати IP 25 Вересня 2011 22:25
"Тіко"! Полішук! директор фонду! якого? Хто він такий? Глум!
Володмимр Стемковський Показати IP 26 Вересня 2011 09:34
Друже Ігоре, хороший репортаж.Дякую. Дійсно, цей символ Вашого міста необхідно зберегти,а простіше,залишити цей раритетний паровозик в спокої.І якшо ковельчанам він виявиться не потрібним,я його заберу до Володимир-Волинського історичного музею. НАДЗВИЧАЙО УНІКАЛЬНИЙ І ДУЖЕ,_ДУЖЕ РІДКІСНИЙ ЕКСПОНАТ!! І ВИ-КОВЕЛЬЧАНИ НИМ ПОВИННІ ВТІШАТИСЯ !!!
Саша Показати IP 26 Вересня 2011 09:40
Цей памятник як візитка Ковеля. Ну хіба не можна поставити той потяг на постамент заввишки 3м. і ніхто на нього не вилізе, і не будуть там бомжі і наркомани лазити. Ну може знайдеться 2-3 пяних дебіла, які додумаються як туди вилізти (але ж злізти не зламавши шиї буде проблематично), а для основної маси це буде непідкорювана вершина.
Директор Показати IP 26 Вересня 2011 09:45
Директор фонду "ізіда", щось назва така своєрідна... Що цікаво, що він не знає як називається памятник, а глянувши на папір, згадав - поїзд. Чур, я паровоз, є такий мультик!
Ніна до Директор Показати IP 26 Вересня 2011 13:54
Благодійний Фонд "Ізіда" займається ОХОРОНОЮ ЗДОРОВ’Я ТА НАДАННЯМ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ. От нехай і прилаштує тих бомжів деінде. Це ж прямий обов"язок БЛАГОДІЙНОГО Фонду!
Ковельчанин Показати IP 26 Вересня 2011 10:38
«На свято Спаса я був присутній у церкві, яка знаходиться на привокзальній площі, і освятив яблука. І зустрівся з тим, що навіть неможливо було стояти біля паркану – така вонь ішла від пам’ятника поїзда. Я змушений був зробити фотографії, і в тому числі безхатченків, які знаходилися під поїздом і там спали», - розповів директор благодійного фонду «Ізіда» Володимир Косцьов'ят. До храму треба раніше приходити і частіше, а не тільки на великі свята яблука святити чи паску. І то, приплівся так пізно, що аж біля паровоза опинився під забором. Ганьба таким людям. Та ще й голова благодійного фонду. А пам"ятник - це дійсно символ і він є дорогим для багатьох. Такої дурної ідеї ще не від кого не чув.
lektoriy Показати IP 26 Вересня 2011 12:57
Ідея дійсно дурна. Якась патоглогічна пам’ятникофобія. Якщо Косцьов'ят хоче себе пропіарити - хай на рельси ляже. Ідіотизм, чесне слово..
Петро до lektoriy Показати IP 26 Вересня 2011 13:10
....на рельси зал.магістралі перед потягом що рухається.
Ніна до Петро Показати IP 26 Вересня 2011 13:55
на рейки
Майор міліції Показати IP 26 Вересня 2011 13:16
Прибирання біля паровоза силами церковної громади - ідея хороша. Добросовісні люди робитимуть це добросовісно. І кошти бюджетні витрачати не треба.
Дмитрий Показати IP 27 Вересня 2011 09:17
А не собирается ли инициатор сноса на этом месте павильончик какой построить? А то какой иначе интерес-то ему?
Ольга Показати IP 30 Вересня 2011 17:02
Самi прихожани церкви i принадили сюди бомжiв.
Львів'янин Показати IP 5 Листопада 2011 12:41
Паровоз-пам'ятник нагадує людям про комуністичний режим, а гімно під пам'ятником про демократичний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus