USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку – Страсна хресна хода. ФОТО

13 Квітня 2012 14:24
В останню п’ятницю перед Великоднем Луцьком пройшла Страсна хресна хода. Її очолив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.
Хода розпочалася 13 квітня від Хрестовоздвиженської церкви. Її учасники йшли по вулиці Лесі Українки до Свято-Троїцького кафедрального собору.


Владика Михаїл символічно повторив шлях Ісуса Христа на Голгофу, несучи великого хреста. На своєму шляху учасники ходи робила 12 зупинок, які відображали останні події з земного життя Спасителя.

Варто зауважити, що працівники ДАІ перекрили рух вулицею Ковельською на ділянці площі Возз’єднання.


У ході взяли участь: духовенство кафедрального собору Святої Трійці, луцького міського деканату, капелани обласного центру, ченці й черниці місцевих монастирів, викладачі й вихованці Волинської православної богословської академії та прихожани.





Хода привернула увагу багатьох людей, які виходили подивитися на дійство. Священики кропили їх святою водою.





Два священики кропили святою водою усі заклади та установи, які розташовані на вулиці Лесі Українки. Ще двоє священнослужителів збирали благодійної пожертви.




Опісля завершення ходи усі почали заходити до Троїцького собору, де після цієї відправи служитимуть Вечірню з винесенням плащаниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Іван Показати IP 13 Квітня 2012 19:43
Видно по реготу попа , яка в нього ХРЕСНА ХОДА. Ще й в СТРАСНУ ПЯТНИЦЮ......
-=Комуняка=- до Іван Показати IP 13 Квітня 2012 20:09
... і де ж там регіт???
лучанин Показати IP 14 Квітня 2012 09:40
Ну невже ніхто їх не накаже за це?Це ж БОГОХУЛЬСТВО!!!В страстну п'ятницю ходити з мішечком для грошей....та ще й заходити по магазинах,авто кропити за гроші (видно на фото,як там чоловік вже готується до розрахунку)під час цього траурного дійства.....Люди,де ви таке бачили???Куди котиться наш світ?Як після цього ходити в собор?Оце бізнес зробили....
простий чоловік Показати IP 14 Квітня 2012 11:01
До =Комуняка=:шановний пане,у вас погано з зором?Щаслива пика попа в магазині одягу з Італіі та в "Brocard".Кропить і касу в умі рахує.Жах.Цікаво,що думають,дивлячись на це,інші релігійні конфесії...Сором.
Клим Савур Показати IP 14 Квітня 2012 17:08
Кожен християнин бажає бути окропленим свяченою водою - що ж тут поганого... А кинути пожертву на храм , де моляться за наші душі, кожного воля...
одарка Показати IP 14 Квітня 2012 19:07
москалі-...,подивіться,яка пика у вашого Кирила
православний віруючий Показати IP 18 Квітня 2012 19:59
Виникає питання до св. отців що це за хресна хода? В Православіїї такої традиції нама ця традиція є тільки в католиків. Так ось куда тяне пан Міхаіл українське православя.
Немодарка Показати IP 25 Квітня 2012 11:56
З часом проходить деградація духовенства, суспільства. І це природньо. Вона не оминає і богохульників з УПЦ КП. До чого вони нас закликають в такий день, куди ведуть?. Хіба душа має радіти в такий день? Такі вчинки духовенства в тому числі мт.Михаїла, які ми спостерігаємо у скорботні миті старстної п'ятниці відкривають очі,показують істину їх знань,псевдовіри, святотатства, а не любові до Бога. В скорботний час молитись треба, а не влаштовувати масові прогулки з хрестом на спині для зібрання пожертв. На що дивиься п.Філарет?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus