USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку джазували під дощем. ФОТО

25 Травня 2013 08:30
Новий джазовий рік розпочався у Луцьку з джаз-фольк фестивалю «Музичні діалоги 2013» 24 травня. Фестиваль відбувся під патронатом Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку та за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».

Перед початком заходу до присутніх звернулися луцький міський голова Микола Романюк та Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи. Вони висловили сподівання про те, що джазменам вдасться розігнати хмари, а енергетичні ритми зможуть витягнути з домівок тих, хто злякався негоди.

Президент луцького джазового клубу Олег Баковський побажав присутнім гарного джазу та сказав, що жоден джазовий фестиваль не відміняють через погодні умови.

«Сьогодні джазуємо під дощ, і нехай це буде особливістю нашого фестивалю», - звернувся до глядачів Олег Баковський.

Відкривав фестиваль молодий київський гурт «VA Project», який виконує кавер-версії відомих джазових, блюзових і рок-композицій та, мовляв, вміє створити справжнє шоу під час виступу. Джазменам швидко вдалося «розворушити» гостей фестивалю, які танцювали незважаючи на дощ, який не вщухав.

Своєю чергою, вокалістка гурту Анна Кукса продемонструвала неабиякі вокальні здібності.











Незважаючи на прохолодну погоду, гості фестивалю не розходилися, зігрівалися кавою та чекали на виступ наступного учасника.




Після молодого гурту глядачів розважав етно-ф’южн проект «ДомРа», лідером якого є відомий домрист-віртуоз та композитор Віктор Соломін.

Нагадаємо, незадовго до початку фестивалю читачі «Волинських новин» мали змогу поспілкуватися з лідером гурту та вокалісткою Анастасією Друзюк під час відеочату. «ДомРа» вперше виступали перед лучанами, і глядачі оцінили поєднання української автентики та джазу, співаючи разом з Анастасією. Джазменів відпустили зі сцени лише після виконання композиції на біс.










Фестиваль продовжив виступ Тараса Баковського та «Rainbow Trio». Перед початком виступу музикант розповів «Волинським новинам» про те, що його знайомство з джазом розпочалося ще в дитинстві, коли він просто слухав музику, не знаючи, що це - джаз. Згодом почав займатися на трубі, але вирішив, що це - важкий інструмент та обрав саксофон, на якому грає досі.



«Я познайомився з музикантами «Rainbow Trio» у Варшаві, де ми дали спільний концерт, і вирішили зробити із тріо квартет. До складу гурту входять Мацей Дзєдзіч на ударних, Лукаш Маковскі на басі, Пьотр Савіцкі на клавішах, і я граю на саксофоні. Сьогодні ми презентуємо програму джазового формату, проте виконуємо лише авторські композиції, а не популярні джазові стандарти. Звучання відрізнятиметься від того, що лучани чули раніше у моєму виконанні. Наша музика дуже різностильова - від свінгу до босса нови та духовних речей, госпелів. Я не можу сказати, що ми граємо «на глядача», це не масова музика, і мені цікаво, як її сприймуть», - розповів джазмен.

Нечисленна публіка тепло зустріла українсько-польський джазовий проект, і продовжувала танцювати під дощем під музику гурту.









Хедлайнер фестивалю Томек Грохот також дивував слухачів невідомим раніше джазово-електронним проектом «TOMEK GROCHOT Electric Machine».





Виступ розпочали з композиції «Робот Грохота» - цікавого поєднання електронної музики, схожої на творчість гурту «Kraftwerk», та джазу. Томек закликав глядачів не стояти на місці, а танцювати під енергійні електронні ритми. Наприкінці виступу на глядачів чекав сюрприз - «TOMEK GROCHOT Electric Machine» виконали кавер-версію відомої пісні гурту «Queen», змінивши текст на «We will jazz you».









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Оля Показати IP 25 Травня 2013 11:08
джаз під дощем,це круто!!!
Weger Показати IP 25 Травня 2013 11:21
Класні виступи, тільки на жаль погода підвела.
Петро Показати IP 25 Травня 2013 22:54
Якщо романюки -кравчуки не можуть знайти нормальне місце для проведення фестивалю, де б люди не мерзли і не мокли то ,можливо,він нам не потрібний ?.......
До Петра Показати IP 26 Травня 2013 00:30
Нашим людям взагалі не потрібно нічого культурного. В минулі роки, коли погода була нормальна, відвідувачів було не набагато більше А Романюки і кравчуки тут ні до чого. Оупер еар - це така дуже прикольна форма фестривалів. І проведення фестивалю у замку на вулиці - задумка організаторів
Олег Показати IP 27 Травня 2013 12:08
село і люди... Шановні коментатори! По-перше джаз відбувається у дуже класному місці, унікальному для міста, а більшість артистів якраз до нас приїздить через те, де фестиваль відбувається. Якщо Ви поціновувач джазу, то погода хай Вас не лякає, а подивіться на світ, в багатьох країнах фестивалі такого типу відбуваються за будь-якої погоди. Якщо Вам зручніше слухати джаз в Просвіті чи драмтеатрі, то це вже не джаз. Ці зали взагалі не передбачені для цього. По-друге Романюки та КО не мають відношення до проведення фестивалю. По-третє на фестиваль щороку ходить все більше людей, але потрібно знати, що джаз це специфічна музика, у нас в суспільстві поки більше буде ходити на шансон чи на "фабрики" якісь
FOX Показати IP 28 Травня 2013 10:19
Не сваріться люди, слухайте джаз :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus