USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку не хочуть сортувати сміття

8 Квітня 2011 15:35
Міська влада не бачить сенсу запроваджувати роздільний збір сміття у Луцьку без сміттєпереробного заводу.

Про це 8 квітня під час наради щодо утилізації сміття на полігоні в селі Брище заявила заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська.

За її словами у міській раді розробляється спеціальна програма щодо роздільного збирання сміття, але поки не з’явиться інвестора для сміттєпереробного заводу вони не бачать доцільності її впроваджувати.

Без заводу немає сенсу

«Ми вже близько року працюємо над тим, що у місті стояли контейнери для збирання пластикових пляшок. Але чому в нас не запроваджується повністю сортувальна лінія, яка існує на базі «Спецкомунтрансу»? Відповідь проста – що б ми не говорили про сміттєпереробний завод, але перша вимога інвесторів, що роздільне сміття будуть здійснювати вони», - розповіла Лариса Соколовська.

Заступниця мера запевнила, що програму вони будуть розробляти незалежно від того чи знайде міський голова Микола Романюк інвестора чи ні, але цю тему більш детально будуть відпрацьовувати під час проектування та будівництва заводу.

Проте заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк не згідний з такою позицією міської влади.

«Буде чи не буде той завод, ніхто не знає. А проблеми засмічення потрібно вирішувати вже сьогодні. Ви подивіться сьогодні інвестори не хочуть йти у великі міста, а ви говорите про Луцьк», - не погодився Віталій Карпюк.

Поки влада думає, бізнесмени сортують сміття

Водночас за роздільне виробництво і приватний бізнес, який спеціалізується на наданні послуг у цій сфері. Директор ТзОВ «Вторма» Микола Петровський, підприємство якого займається заготівлею вторсировини, переконаний, що роздільне виробництво вже давно потрібно запроваджувати.

«Навантаження на полігон у Брищах однозначно потрібно зменшувати. А роздільний збір може в цьому допомогти. Якщо воно буде запроваджено до будівництва заводу, то це все готове можна просто потім йому передати», - зауважив Микола Петровський.

До прикладу бізнесмен навів експеримент, який його підприємство провело на базі ЖЕКу №11, де було встановлено 30 спеціальних контейнерів для пластикових пляшок.

«Проект працює і люди кидають туди ту пляшку. І там, де немає таких контейнерів телефонують з проханням поставити контейнери біля їхніх будинків», - розповів бізнесмен.

Микола Петровський запропонував почати хоча б з малого – макулатури, пластикових пляшок та склобою.

«Ми опитали двірників чи погодилися б вони приносити таке сміття до спеціальних пунктів прийому у ЖЕКах. Люди не мають нічого проти. Тому будемо тепер працювати над тим, щоб зробити такі приміщення», - зазначив Микола Петровський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучано Показати IP 8 Квітня 2011 21:32
А бабці-пенсіонерці Соколовській вже давно нічого не треба. Вона вже спати хоче - дайте їй спокій, на фіг їй той Луцьк, якщо вона в Ківерцях живе.
333 Показати IP 8 Квітня 2011 22:18
не тільки на 11 жек а також на території М.Ж.К.сортується сміття
знаючий Показати IP 11 Квітня 2011 10:50
У місті функціонує близько десятка заготівельних підприємств, котрі готові купляти вторсировину, от саме вони й мають виступити інвесторами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus