USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку побільшало «доступного житла»

16 Листопада 2010 11:18
До програми «Доступне житло» на Волині Мінрегіонбуд додав у Луцьку ще одну багатоповерхівку – за адресою Арцеулова, 22.

Нагадаємо, 13 вересня у Луцьку був підписаний Меморандум про співробітництво між Волинською облдержадміністрацією та Державним фондом сприяння молодіжному будівництву.

Нагадаємо, що донедавна у програму «Доступне житло» було включено два будинки в обласному центрі – на вулицях Федорова, 4в та Конякіна, 17а.

«Будинок за адресою Арцеулова, 22 уже введений в експлуатацію, має сертифікат відповідності, але бажаючих поселитися тут поки нема», - розповіла заступник директора Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву на Волині Тетяна Воробйова.

«На Федорова здали один під’їзд. По цьому будинку маємо три родини, які хочуть і можуть придбати житло. Терміни здачі квартир на Конякіна перенесено на червень 2011-го», - додала Воробйова.

Регіональна програма розрахована до 2017 року. Планується, що за 7 літ на Волині збудують понад 10 тисяч квартир, які зможуть придбати ті, хто потребує поліпшення житлових умов. Держава «спонсорує» їм 30% вартості облюбованих і таких життєво необхідних квадратних метрів.

«У програмі «Доступне житло» є дві вимоги – претендент на державну субвенцію обов’язково перебуває на квартирному обліку і має 70% суми», - пояснила Воробйова.

«З Луцької міськради нам надали списки черг на отримання житла, у них 13 тисяч сімей. Зараз збираємо дані по районах. Також уклали угоду з державним «Ощадбанком», який готовий надавати кредити на придбання доступного житла. Їхні умови – 16% річних у гривнях на 20 років», - пояснила заступник директора Фонду.
Наразі на рахунки Фонду з держбюджету на програму «Доступне житло» надійшло 3 мільйони гривень. Кошторис до кінця цього року – 8 млн.
Та у Фонді не чекають особливого напливу, бо знають, що тим, хто позичає у держави, треба запастися терпінням і мати чималі заощадження.
«Ні минулого, ні цього року пільгові довготермінові кредити (до 30 років) не надавались» - каже Тетяна Воробйова.
«Цю програму не закрили, але фінансування не надходить. За програмою часткової компенсації відсотків за кредитами комерційних банків цього року були гроші. Але ми не набираємо нових учасників, а розраховуємося з теперішніми. Так, у листопаді виплачуємо відсотки за березень. Вісім місяців позичальники мусили якось викручуватись самі. З 2004 року, коли запровадили цю програму, кредити у банках взяли 695 сімей», - сказала Воробйова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 16 Листопада 2010 11:27
совок продовжується...бомжам роздадуть квартири,шоб мали як попісяти у ліфті...
Ирен Показати IP 16 Листопада 2010 12:31
На фіга цей цирк. Ви ж самі собі чиновники, в яких куча бабла візьмете квартири, а молоді сімї живуть , як бомжі.Знімають квартири, бо за зарплату вони її зняти не можуть, не то що купити.Яка черга, що ви гоните, держите люд за бидло.Та беріть ви їх і подавіться.Простий люд близько до допустять до цих квартир.Гріх і сміх читати цю дурню.
Паша Показати IP 22 Квітня 2014 10:22
Я працюю на таксі і у же 2 роки вожу по цьому адрису (Багатих )багатьох клієнтів і цей будинок давно заселений.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus