USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку ремонтують дорогу за сучасною технологією

20 Червня 2013 08:30
Капітальний ремонт проспекту Перемоги у Луцьку здійснюють, використовуючи щебенево-мастиковий асфальтобетон.
Про це стало відомо під час огляду мером Луцька ремонтних робіт 19-ого червня.
За словами Луцького міського голови Миколи Романюка, дорожнє покриття на проспекті Перемоги після зими було у жалюгідному стані. В той же час по цій вулиці їздить чи не найбільше транспорту у місті: «Саме на цьому відрізку, найбільше навантаження у місті. Більше такого нема», - зауважив мер.
Виконують роботи працівники групи «ЛАД» (Луцьавтодор). Вони уже вирівняли дорогу, триває вкладання щебенево-мастиковим асфальтобетоном. Відрізняється він від звичайного асфальтобетону, тим що в основі 80% щебеню кубовидної форми і мастика, яка складається з бетонно-в’яжучого полімеру. Також використовують іншу технологію укладання, - розповідають дорожники.
Таке покриття раніше зробили у Луцьку на вулицях Набережна, Станіславського, Гнідавська, Конякіна. Вартість такого асфальту на 20% більша, ніж звичайного. Утім значно краща надійність переконує голова наглядової ради групи «ЛАД» Юрій Ольховий: «Це асфальтобетон, який застосовують на магістральних дорогах, міжнародного значення. Чіткої гарантії нема. На Заході 7-10 років гарантія. Але ми не робили основу, лише верхній шар. У 2002 році ми такий асфальт клали на проспекті Волі і він досі стоїть, хоч і потріскав».
Загалом на проспект передбачено 2 мільйони 300 тисяч гривень державної субвенції. За словами Юрія Ольхового, проспект Перемоги для руху відкриють до суботи 22-ого червня, коли закінчать всі роботи з укладки асфальту і дадуть йому висохнути.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатолій Показати IP 20 Червня 2013 08:35
Браво!
Вадим Показати IP 20 Червня 2013 09:00
А на Сенаторки Левчанівської не нова технологія, яка називається: "Потрібно дорогу зробити так, щоб через рік був підряд на її ремонт". Там на стику бруківки і асфальту до осені буде яма. ... Красіво

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus