USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відкрили меморіальну дошку гетьману Мазепі. ФОТО

15 Травня 2013 16:59
Меморіальну дошку на честь державно-політичного і культурного діяча, гетьмана України Івана Мазепи відкрили у Луцьку 15 травня.

Зауважимо, що пам’ятна дошка розташована на одному із місцевих житлових будинків, що на вулиці Декабристів, 16, на розі з вулицею Івана Мазепи.





Депутат Луцької міської ради Сергій Сівак зазначив, що він вирішив встановити дошку після того, як минулого року з відповідною ініціативою звернулися мешканці мікрорайону Балка. Зрештою, дошка з’явилася за сприяння «свободівців».



«Я вам скажу, що гетьман Іван Мазепа – це один із тих стовпів, із тих державних мужів, якого ми повинні шанувати і пам’ятати завжди», − додав Сергій Сівак.

Прийшли на відкриття й місцеві посадовці, депутати, серед яких обранець луцької громади Богдан Шиба, голова ВОО ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт, депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик.




Настоятель храму Української автокефальної православної церкви Димитрія і Нестора Солунських Роман Романів благословив та освятив меморіальну дошку.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хтось Показати IP 15 Травня 2013 18:30
а грошей на мармаур не вистачило????
хтось до хтось Показати IP 15 Травня 2013 18:33
на мармур

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus