USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку журналісти вимагали свободи слова. ФОТО

20 Вересня 2012 15:42
Понад 50 волинських журналістів мітингували під стінами облдержадміністрації. Таким чином вони висловили обурення поправками до Кримінального Кодексу, які стосуються так званих наклепів.

Акція відбулася 20 вересня.

Окрім журналістів на акцію прийшли громадські та політичні діячі. Учасники дійства тримали в руках плакати з надписами «Позичимо депутатам на клепку!», «Не хочу сидіти за політичний анекдот», «Ми вам НАКЛЕПаємо!» та «!!!». Також вони вигукували: «Стоп цензуру», «Ми - не наклепники» тощо.

Опісля мітингу головний редактор газети «Хроніки Любарта» Андрій Лучик зачитав звернення до Президента України, голів Верховної Ради та Волинської ОДА, яке учасники акції підтримали одноголосно.

Зокрема відповідно до тексту резолюції волинські журналісти вимагають:

«від Верховної Ради України - не приймати Закон про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини;

від Президента України – закликати депутатів проголосувати проти криміналізації поняття «наклеп»;

від голови Волинської обласної державної адміністрації – донести до Президента України, голови Верховної Ради України позицію волинських журналістів, викладену у цьому зверненні, а також усіма іншими можливими шляхами сприяти реалізації журналістських вимог».

Окрім цього Лучик запропонував, аби наступного тижня журналісти ігнорували усі владні заходи.

Насамкінець протестувальники віднесли текст звернення та плакати до приймальні губернатора з проханням передати йому документи.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Світлана Показати IP 20 Вересня 2012 16:28
А особливо тема про наклепи актуальна для "Аверсу" та "Під прицілом"! :) Вони хоть зрозуміли чого прийшли? :)))
Світлані до Світлана Показати IP 20 Вересня 2012 16:49
Вже що так, то так
Юля Дерев"янчук до Світлана Показати IP 20 Вересня 2012 17:10
Якщо зауваження щодо "Під прицілом" стосуються особисто мене, то прошу мати на у вазі, що звідти звільнилась і дуже добре розумію, чому прийшла на акцію
Юлії до Юля Дерев"янчук Показати IP 20 Вересня 2012 21:35
Тоді дякуємо за громадянську позицію, адже в Луцьку не так просто знайти роботу. Побільше б таких, як Ви, в журналістиці, та й у суспільстві вцілому. моє шанування
колюня до Світлана Показати IP 20 Вересня 2012 22:04
що продажні- то так але ще й БЕЗГРАМОТНІ! беруться писати на теми в яких зовсім не розуміються!---хочеш-про корів. хочеш - про медицину, про мистецтво, політику--- що завгодно .і не велика біда що може там щось наплуталось....а аверс на чолі з заслуженим величком в якого мова така ніби жодної книги не читав навіть в школі(((((СОРМНО
Свідок Показати IP 20 Вересня 2012 16:36
Чому не пишете що єдиний з мажоритарників хто прийшов підтримати журналістів це Віктор Федосюк
Чеширский Кот Показати IP 20 Вересня 2012 16:37
Ребяты, надо объединяться и ехать в Киев на майдан. В Луцке ваша акция малоэффективна.
журналістам Показати IP 20 Вересня 2012 16:37
Хлопці й дівчата! А хто наступає на вашу свободу слова?! Хто вас змусив включити модерацію коментарів і відсіювати всі негативні про Палицю? Будьте чесні, перш за все, самі з собою. Позиція волинських журналістів сьогодні така: за що платять, те пишу. Платять за те, щоб обгадити когось - теж беру гроші й пишу. А коли мене за це хочуть притягнути до відповідальності, то я відчуваю наступ на свою свободу слова. Я особисто написала 4 коментарі про те, як голосував Палиця у ВР, і ЖОДНОГО з них ви не пропустили. Бо Палиця платить. А ви ж формуєте громадську думку. То чому протестуєте? Йдіть до свого благодійника, хай вас захищає у ВР, хай заступиться за свободу слова. (Не сподіваюся на опублікування й цього коментаря, але, може, хоч совість у когось прокинеться).
Іван Козолуп до журналістам Показати IP 20 Вересня 2012 22:22
Що правда то правда. А патик викупив всі без вийнятку інет-медіа, цей
нейтральна позиція до журналістам Показати IP 20 Вересня 2012 22:31
ви мабуть не зовсім уважно читаєте коментарі, адже негативу про Палицю там вистачає, а щодо продажності журналістів, то також сумніваюсь. Не можу зрозуміти такого негативу до Палиці, адже стільки як він зробив для міста та лучан, ще не один кандредат не зродив, а його тільки й брудом обливають. Складається таке враження, що наші люди навіть самих себе не вміть поважати...
позиції до нейтральна позиція Показати IP 21 Вересня 2012 15:39
Коментарі я читаю ДУЖЕ уважно. "бла-бла-бла" пропускають, а конкретні факти ріжуть. Де, в якому новинному виданні сьогодні надруковано СПИСОК голосування Палиці за ВСІ! скандальні законопроекти? А він же діючий депутат! Де написано про те, як він заробив свої статки? А ця інфа є в інтернеті. А негативних коментів типу "сам дурак" ніхто не боїться, їх і друкують.
) до журналістам Показати IP 21 Вересня 2012 10:24
+100 Мої коменти теж не друкували.
Наталія до журналістам Показати IP 25 Вересня 2012 00:56
підтримую кожне слово 10000 %
читач Показати IP 20 Вересня 2012 17:30
Коли зявляться "like" під коментарями?? Комент "журналістам" заслуговує на "like"))
Міля Показати IP 20 Вересня 2012 18:04
А хіба на Волині є журналісти? Як на мене є продажні журналюги, заробітчани і необ'єднана маса. Краще ті гроші, що ім дали за мітинг віддали б Ігорю Чубу на лікування.
волинянин Показати IP 20 Вересня 2012 18:51
всіх у бобік і на 15 діб у козу, акули перя
Орест Показати IP 20 Вересня 2012 19:44
Журналісти! Вам приємно таке читати? Ось вам людська "подяка" за те, що ви робите! Ви свободи слова хочете? Так доносьте людям "чесне слово", а не куплене або продажне! P.S. А коментарю "журналістам" - окремий респект і уважуха!!!
Мілі Показати IP 20 Вересня 2012 21:19
Олено, прояви почуття благодійності і внеси пару гривень на рахунок Ігоря, а ми підтримаємо твій почин. А то лише ля-ля-ля.
Лучанин Показати IP 20 Вересня 2012 23:33
Шановні, своїми наклепами ви в більшості випадків не просто псуєте життя людям, а фактично їх знищуєте. Обгадити дуже легко, а от потім відмитися ... як в тому старому анекдоті про ложечки - осад то остається. І при тому кожен з вас хоче робити гадості і ще за це не відповідати?! Це абсолютно те саме що не карати злочинців, які заподіяли вам будь-якої шкоди! Чи ми вже елементарних речей не розуміємо?
іра Показати IP 21 Вересня 2012 10:06
на сайті Під Палицю цензура триває. неугодні коменти труть і ще й брешуть читачам!
Мілі Показати IP 21 Вересня 2012 10:12
Хай краще Чубу проплатить лікування Єрємєєв, в штабі якого він шакалить...
Дмитро Показати IP 21 Вересня 2012 15:26
Я ржу неможу!!! З яких пір стали журналістами віщун Лис та бандерівці Пирок та Захар Ткачук! Не смішіть людей проплачені "панове"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus