USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку далі реконструюють меморіал. ФОТО

6 Липня 2012 16:48
Роботи із реконструкції меморіалу Вічної Слави у Луцьку знову відновилися. Так звану «першу чергу» закінчили спеціально до 9 травня, а до наступного етапу взялися з початку липня.

Нагадаємо, меморіал почали реконструювати ще на початку року. До 9 травня завершили першу чергу робіт: поклали нову плитку, провели благоустрій території від центрального входу зі сторони проспекту Перемоги до стели та навколо неї. Крім того, фахівці провели підготовку основи під майбутні елементи мощення.

Цими днями на меморіалі приступили до проведення ремонтних і реставраційних робіт стели. Як розповів головний художник міста Ярослав Матвіїв, другий етап робіт передбачає реконструкцію елементів мощення – простіше кажучи, бруківки.

«Мене турбує, що бетонну плитку там зробили неякісно. Це така моя думка. Як на мене, вона не відповідає тим вимогам, які я хотів бачити. За якісними мірками і кольором. Меморіал заслуговує на краще», ‒ сказав чиновник.

Він підкреслив, що хоч бетонну плитку можна було зробити краще, а проте гранітну ‒ зробили гарно.

Нині ж на меморіалі кипить робота. Покищо фахівці зняли плитку з пам’ятника афганцям та стели загиблим працівникам НКВД.



Зі слів Матвіїва, відтворювати пам’ятки будуть, використовуючи спеціальний вид кам’яних порід – лабрадорит. Це каміння мають взяти саме з того кар’єру, з якого його брали, коли проводили облицювання пам'ятників.

Начальник міського департаменту ЖКГ Іван Кубіцький повідомив, що орієнтовна вартість робіт, які проводитимуться найближчим часом, – 3 мільйони 670 тисяч гривень. Реконструкцію фінансуватимуть з обласного бюджету.

«Про завершення говорити складно», ‒ каже чиновник. Втім, додає, що фахівці докладатимуть усіх зусиль, аби завершити роботи до Дня Незалежності.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Aleks Показати IP 7 Липня 2012 00:00
відновлюють пам'ятник загиблим нквд-дистам, першогеогова справа.
HUGO Показати IP 7 Липня 2012 10:41
Aleks Чудо! Ти не знаєш, що там ще є пам'ятник Афганцям і Чорнобильцям? Лише-б пукнути! :)
Петро Показати IP 7 Липня 2012 10:53
Цікаво, а скільки грошенят "вмостили "в цей меморіал ,починаючи десь так з року 2000? Може ,"художник" Матвіїв нам скаже?..."А воно всьо валит і валит"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus