USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцьких школах – Олімпійський урок

12 Вересня 2013 18:00
Відкритий Олімпійський урок відбувся у школах Луцька з метою залучення дітей та молоді до активних занять спортом, утвердження здорового способу життя та популяризації олімпійського руху.

На події у ЗОШ І-ІІІ № 23 побували журналісти Волинських Новин. Учасниками Олімпійського уроку були збірні команди ЗОШ № 17, гімназії № 18 і ЗОШ № 23.

Як повідомили організатори, заходи в рамках Олімпійського тижня відбуваються як в теоретичній, так і в практичній формах у всіх дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних закладах нашого міста.

Всеукраїнський олімпійський урок започаткували у 2005 році з ініціативи Національного олімпійського комітету України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Активне впровадження проекту в нашому місті стало можливим завдяки благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який торік забезпечив всі навчальні заклади тренажерами для облаштування вуличних спортивних майданчиків з гумовим покриттям і тренажерних кімнат. Цього року фонд також зробив вагомий подарунок для школярів міста, спорудивши у загальноосвітніх навчальних закладах № 2, 3, 12, 16, 23, до початку навчального року, міні-футбольні поля з штучним покриттям. Також благодійний фонд фінансує реконструкцію басейну КДЮСШ № 1, що у мікрорайоні Вересневе.

Заступник голови правління Ірина Констанкевич розповіла: «У рамках програми «Луцьку – спорт високих досягнень» Ігорем Петровичем було визначено, що пріоритетним напрямком діяльності фонду є проекти, які допомагають дітям рости здоровими, знаходити альтернативний спосіб для дозвілля. Міні-футбольні поля зі штучним покриттям облаштовуватимуться у всіх школах міста. Ігор Палиця особисто контролював якість штучного покриття до деталей. І перші п’ять шкіл, у яких були облаштовані міні-футбольні поля до початку навчального року, віддалені від центру міста. У Луцьку мають бути найкращі умови для життя і відпочинку – така місія фонду».

Цьогорічні заходи у місті присвячені також впровадженню у навчальних закладах частини Національної інформаційної кампанії «Не Дай СНІДу Шанс!» «Fair Play – Чесна Гра», яка є одним з найуспішніших проектів, орієнтованих на популяризацію футболу і здорового способу життя серед дітей і молоді та об’єднує зусилля багатьох державних, міжнародних та неурядових організацій, місцевої влади.

Урок відбувся у формі малих Олімпійських ігор. У програмі змагань було 5 естафет з олімпійських видів спорту. Також, у рамках Олімпійського тижня, визначали найкращі малюнки, плакати та фотороботи на спортивну тематику.

Переможцем Олімпійського уроку стала збірна команда гімназії № 18, друге і третє місце посіли ЗОШ № 23 та ЗОШ №17, відповідно.

Усі учасники відкритого Олімпійського уроку отримали нагороди від управління освіти, призи від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», регіонального відділення НОК України в області і обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тато Показати IP 12 Вересня 2013 18:53
Дякуємо організаторам за те, що привчають дітей до спорту, а вчителів фізкультури з наступаючим професійним святом.
учитель Показати IP 12 Вересня 2013 23:18
атмосфера була святкова. поле дуже якісне. Палиці дякуємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus