USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У центрі міста знайшли коштовні скарби ХІХ століття

17 Травня 2013 17:22
Під час розкопок, що тривають у центральній частині обласного центру, за адресою Кафедральна,13 на глибині одного метра археологи виявили нові артефакти, - повідомляє ТРК «Аверс».

Серед знайденого: срібні з позолотою речі побутового вжитку та кухонні предмети кінця ХІХ століття. Швидше за все вони належали єврейській родині, яка колись там мешкала. Приблизна вага знайденого становить шість кілограмів. На жаль, побачити скарби журналістам не вдалось, адже їх передали на реставрацію.

Директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський розповів: «Це ховалося під час якихось військових подій з надією, що колись буде відкопано… Скарб, особисто для мене не так цінний, як коштовна річ, він може дати певну інформацію, він може дати певну інформацію про історію окремої родини, історію Луцька, історію єврейської громади, яка дуже багато зробила для нашого міста. Побачити думаю, можна буде десь через тижня, два - не раніше. 22-23 числа приїде реставратор з Харкова, я її чекаю, а передаватися буде Краєзнавчому музею Луцька».

Дорогоцінні артефакти могли б так і залишитися під землею. Нагадаємо, цю територію міська влада на сесії віддала в оренду одному із відомих бізнесменів. Тут мали зводити будинок. Коли ж почали копати фундамент на сполох забили краєзнавці. Вони в один голос кричали, що там розташовані недосліджені старовинні підвали, і не прогадали. Це - вже другий скарб, який знайшли на цьому місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
серцебиття асфальту Показати IP 17 Травня 2013 17:34
Пульс, то це твоя робота? Хотіли Цимбалюк та ВП випередити, ну випередили, але на ВП матеріал кращій, погодься))
серцебиття асфальту до серцебиття асфальту Показати IP 17 Травня 2013 17:37
тьху, не там комента лишив, пульс, це до статті про велікі, може перекинете?
Ізя Рабіновіч Показати IP 17 Травня 2013 18:14
Плохо мои пгедки спгятали...Надо было глубже копать.
рахеолог Показати IP 17 Травня 2013 21:29
А это часом не Коля Голерман в отмазку кинул: золото себе пригрел, а нам - утварь кухонную. Этот может!)))
гога Показати IP 17 Травня 2013 23:49
Вадик віддай місту артефакти.
007 Показати IP 18 Травня 2013 08:05
та забудьте, що щось цінне залишать!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus