USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Унікальне волинське підприємство відсвяткувало ювілей. ФОТО

16 Серпня 2013 17:48
Одне з найстаріших авіаремонтних підприємств України «Луцький ремонтний завод «Мотор» відсвяткувало 75-річчя.

Урочистості з нагоди ювілею відбулися у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка 16 серпня.

У святкуванні взяли участь представники органів державної влади, Збройних Сил України, наукових та освітніх закладів, ветерани збройних сил та промисловості та ділові партнери заводу з різних країн світу - Росії, Білорусі, Китаю та Польщі.

Під час урочистостей продемонстрували фільм, присвячений історії розвитку «Мотору» від невеликих авіаційних майстерень до сучасного підприємства. Підприємство сформували у 1938 році у місті Орел, протягом Великої Вітчизняної війни його працівники відремонтували 985 літаків та 2490 авіадвигунів. У березні 1945 року завод перебазувався у Луцьк, де працював від ремонту поршневих до сучасних турбореактивних двигунів четвертого покоління, яких відремонтували понад 18 тисяч. Нині завод ремонтує двигуни для літаків фронтової авіації України. Як запевнив директор заводу Микола Матрунчик, протягом найближчих десятиліть Україна літатиме на двигунах, які ремонтує завод «Мотор».
Окрім цього, завод дбає про своїх працівників. На підприємстві працює їдальня, а також від заводу - готель, гуртожиток та бази відпочинку.





Державне підприємство «Луцький ремонтний завод «Мотор» є унікальним щодо повноти комплексу авіаремонтних робіт. Подібного не робить жодне підприємство на теренах України та Росії. Першим за роки Незалежності підприємство освоїло ремонт двигуна неукраїнського виробництва.

Підприємство пережило і складні часи безгрошів’я, але змогло зберегти та примножити свій потенціал. Микола Матрунчик повідомив, що, у зв’язку з ювілеєм, працівники підприємства та його ветерани, які пропрацювали на заводі понад 40 років, отримали грошові премії.




Працівників підприємства вітали голова обласної ради Володимир Войтович, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко та Луцький міський голова Микола Романюк. Також присутніх віншував заступник генерального директора концерну «Укроборонпром» Віталій Майстренко.




Олександр Башкаленко зачитав привітання від голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, де зазначено, що «Луцький ремонтний завод «Мотор» вигідно відрізняється від подібних підприємств.




Зі свого боку Микола Романюк сказав, що під час відвідин заводу бачив усміхнені обличчя та сконцентровану роботу.



Очільники області та Луцька нагородили почесними грамотами заслужених працівників заводу.








Після привітань на гостей урочистостей чекав святковий концерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ласковая Показати IP 16 Серпня 2013 22:42
Сподіваємось, що дбає. Не так як інші підприємства, що замість того аби дати премію працівникам з нагоди професійного свята, збирають керівників з районів і влаштовують показу: урочисті збори та концерт. А самі працівники нехай собі працюють.
лучани Показати IP 17 Серпня 2013 08:38
Директор живе на відкатах,а працівники на "леваках" Всі виносять з державного підприємства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus