USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«В міській раді - незрозумілі маніпуляції секретаря», - Ігор Поліщук

24 Лютого 2017 21:49
Голова фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» у Луцькій міській раді раді Ігор Поліщук запевняє, що саме через маніпуляції секретаря Юлії Вусенко дві сесії Луцької міської ради не відбулися, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Зокрема, депутат зазначає, що позачергова 19-та сесія Луцькміськради була призначена менш як за добу і на ній мали розглядати лише одне питання – щодо припинення повноважень міського голови Миколи Романюка у зв’язку зі смертю.

«За Законом, впродовж 15 днів з дня смерті міського голови, подається клопотоння про призначення позачергових виборів. Подати такий документ має право лише виконуючий обов’язки міського голови. Позачергова сесія, де мало б прийнятися рішення про припинення повноважень Миколи Романюка і нинішній секретар Юлія Вусенко стала б виконуючим обов’язки міського голови, мала бути скликана раніше», – каже Ігор Поліщук.

Проте з невідомих причин, Юлія Вусенко затримала її скликання, а, отже, розпочала виконувати обовязки міського голови фактично, знехтувавши правовою площиною і керуючись лише своїм одноосібним рішенням.

«Вона підписала клопотання про призначення позачергових виборів, хоча не мала цього робити, оскільки не є виконуючим обов’язки міського голови. Тобто, цей документ не має жодної юридичної сили», – пояснює депутат.

Крім того, призначивши за менш як добу дату позачергової сесії, – на 12.00 24 лютого, секретар ради Юлія Вусенко відмовлялася визнати її неправомочною попри відсутність депутатів – на 19-ту сесію зареєструвався лише 21 обранець.

В той час, як на чергову сесію, яка, згідно із повідомленням секретаріату, була запланована на 13.00 цього ж дня, прийшло 29 обранців громади.

«Юлія Вусенко не хотіла визнавати позачергову сесію такою, що не відбулася. Хоча, згідно регламенту, згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» це дійсно так. 19 позачергова сесія не відбулась, депутати прийшли на чергову, однак, секретар цього визнавати не хотіла. Те, що це незаконно підтвердив публічно і начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков. Додам, що згідно того проекту юридичного висновку, що я бачив, позиція юридичного відділу підтверджує позицію депутатів в тому, що позачергова 19 сесія є такою, що не відбулась, - пояснює Ігор Поліщук. - Щодо голосування руками, яке запропонували деякі депутати, то така процедура передбачається у тому випадку, коли не працює система «Віче». Однак вона сьогодні працювала без перебоїв. Це був маніпулятивний момент, аби затягнути час і 19-ту сесію не визнати такою, яка не відбулася».

«Мені дуже прикро спостерігати за тим, як пані Юлія Вусенко, намагаючись зробити мерське крісло своїм, нехай навіть і на деякий час, на жаль, не гребує нічим. Натомість нашу політичну силу звинувачує у тому, що ми начебто саботуємо сесію, мовляв, не шануємо світлу пам'ять Луцького міського голови Миколи Романюка. Ми закликаємо наших політичних опонентів припинити вводити лучан в оману та дотримуватися усіх процедурних норм, керуючись виключно законом, а не особистими амбіцями і жагою влади. У гонитві за стабілізацію своїх хитких управлінських позицій, секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, на жаль, забула про ті повноваження, які делеговані їй її виборцями та які визначені законом. У ситуації, коли Луцьк втратив міського голову Миколу Романюка, який, до речі, жодного разу упродовж шести років не дозволив перетворити сесію на видовище, а депутатів змушувати працювати, порушуючи закон, секретар ради мала б стати першою людиною, яка забезпечить згуртування обох гілок влади – представницької та виконавчої. Натомість сьогодні усі ми стали заручниками повної непросможності секретаря ради Юлії Вусенко забезпечити нормальну роботу депутатського корпусу та врегулювання юридично усіх моментів, пов’язаних з управлінням містом.

Фактичне зірвання сесії міськради її ж секретарам, постійне прикривання практично у всіх її коментарях та репліках пам’яттю Миколи Ярославовича, свідчить ні про ще інше, як про затягування часу для втримання на своїх посадах самого секретаря та деяких інших людей з керівного складу Луцької міської ради.

Наголошуємо, що фракція «УКРОП» працює виключно у правовому полі та у своїй діяльності завжди зважає на права та інтереси тих численних виборців, які віддали за нас свої голоси», - наголошує Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Махно Показати IP 24 Лютого 2017 22:01
Чіплятись за крісло якого ніхто надавав ганебно. Якщо є воля депутатів поставити до виборів іншого голову. І прибрати казнокрадів. То треба йти. І головне, якщо не справляєшся в перші ж дні то це видно із далеку. Не доросла ця жінка ще щоб керувати містом.
Романюка Показати IP 24 Лютого 2017 22:03
Немає і грязь піднімається.
Українська Весна до Романюка Показати IP 25 Лютого 2017 11:45
Чи не пора переходити до створення Народної міської ради? Десь так: ЩОБ ЗАВЕРШИТИ РЕВОЛЮЦІЮ ГІДНОСТІ? Без отих лялькових клоунів з бандитський партій
WWW Показати IP 24 Лютого 2017 22:06
Хто що бачить. Як на мене: інтриги, саботаж, провокація, боротьба за крісло.
юрист Показати IP 24 Лютого 2017 22:15
коментар було видалено
Микола Показати IP 24 Лютого 2017 22:15
Поліщук правий, а Вусенко непотріб , в шию її.
Анонім до Микола Показати IP 25 Лютого 2017 09:48
Самонеміч мінусує)))
Лучанка до Микола Показати IP 25 Лютого 2017 11:51
Ми не обираємо партію ми обираємо людину
Вася Показати IP 24 Лютого 2017 22:23
Розпочинається новий телесеріал)))
Оля Показати IP 24 Лютого 2017 22:27
А хто така Вусенко? З команди Садового - жінка його друга. А Садович чуда чудниє у Львові творить, то ще й тепер у Луцьку качєлі робить. Риба гниє з голови. Скільки ж можна вже тої влади жрати?
Поліщук правий Показати IP 24 Лютого 2017 22:30
Вусенко всіма силами намагається втриматися за крісло і стати в.о. міського голови. Найганебніше те, що розуміючи, що її в раді ніхто не підтримує - на сесії тільки один депутат почав висловлюватися за неї - вона зубами вчепилася за примарну посаду виконуючого обов"язки... Судячи з того, що вона з Самопомочі, і на посаду секретаря її пропихнув Садовий, то Вусенко мала б йому чимось віддячити. Це "чимось" - львівське сміття, яке відмовився при житті приймати мер Микола Романюк, і яке так активно намагається впихнути на Брищенське сміттєзвалище Вусенко. Бо ж коли вона стане виконуючим обов"язки міського голови, то зможе накласти вето на певні рішення, які прийматимуть депутати, і впливати на ті процеси, до яких раніше її юпросто не підпускали
Поліщук Показати IP 24 Лютого 2017 22:36
Дочекались? Почали? При чому тут секретар, коли совісті з дитинства не було?
А Показати IP 24 Лютого 2017 22:54
хто такий Поліщук ?
Фоп до А Показати IP 24 Лютого 2017 23:06
Виходячи з амбіцій - кандидат в мери.
Анонім до Фоп Показати IP 25 Лютого 2017 07:34
Амбіції це нормально. Наглість і хамство Вусенко це ненормально. Вмійте нарешті розрізняти, а не тупі коменти строчити.
Техно до Анонім Показати IP 25 Лютого 2017 09:57
Речь идет о явно нездоровой амициозности.Притязания (завышенные) - способности и возможности (реальные) = амбициозность. Чем больше разница, тем выше амбициозность.
Анонім до Техно Показати IP 25 Лютого 2017 10:49
Відстоювання законності це нездорова амбіція??
Тт до Анонім Показати IP 25 Лютого 2017 11:17
Це саботаж а не відстоювання законності.
василь до А Показати IP 25 Лютого 2017 11:53
Мальчік усьо пропало!!!
U-2 Показати IP 24 Лютого 2017 23:10
Подивіться відео сесії. Зрозумієте сутність політиків та депутатів.
Місто Любарта Показати IP 24 Лютого 2017 23:30
Вже близько двох місяців триває боротьба громади з перевізниками, але якоїсь конкретної висвітленої стратегії або ж дій політиків по захисту інтересів лучан не чути, діло йде до необгрунтованого підвищення ціни. Проте в питаннях боротьби за владу реакція депутатів миттєва.
Гром до Місто Любарта Показати IP 25 Лютого 2017 00:08
Вусенко, доречі, за 3,50
Анонім до Гром Показати IP 25 Лютого 2017 07:35
Ну просто свята вона)
Обурений Показати IP 25 Лютого 2017 10:16
Вусенко велика аферистка та маніпуляторка. Сім'я Романюка слізно просила не використовувати святого для них імені Миколи Ярославовича у своїх меркантильних цілях. І ніхто(!!!) з депутатів жодного разу не прикрився ім'ям Миколи Ярославовича. Але для цієї авантюристки немає норм моралі, її аморальність просто зашкалює. Вона вирішила(!?), що прохання сім'ї покійного її не стосується і прикривала своє дике прагнення до влади його іменем по сто раз на годину. Як же ж треба любити владу, щоб так за неї чіплятися? Вусенко - це Остап Бендер у спідниці!
Вася до Обурений Показати IP 25 Лютого 2017 11:09
Це не Бендер -це кінь з "шаріками", з яких пір самопоміч і солідарність в державі стали дружніми, просто ця тітка зубами вчепилась за владу?
Ольга Показати IP 25 Лютого 2017 10:25
Соромно було дивитися на перебіг ніби-то сесії в міській раді. Що це за секретар ради, яка лише звинувачувала депутатів в аморальності? Чому вона так вчепилась у позачергову сесію? Хіба не можна було це питання внести в порядок денний чергової сесії і не було б цих перепалок. Але пані Вусенко протиставила себе майже всім депутатам, а значить і всій громаді міста Луцька і відмовилась зробити те, що підказує здоровий глузд - внести це питання на чергову сесію, тим більше, що їй це пропонувалось депутатами. А причина проста - вона так рветься до влади, що не може дочекатися, коли ж на неї впадуть, інакше не скажеш, повноваження міського голови. Невже ця влада така солодка, що можна переступати заради неї через все і всіх?
Олег Вікторович Показати IP 25 Лютого 2017 10:35
Те що Вусенко маніпуляторка - це точно! Внесла в порядок денний питання про дострокове складання повноважень міського голови, а все істерила, що депутати не хочуть визнавати факту смерті Романюка. При чому тут це? Це різні речі! До чого тут визнання факту смерті Романюка? Ще й до сім'ї покійного апелювала щоразу просячи вибачення. За що? За те що депутати відмовились брати участь у її маніпуляціях? А на справді мова йшла про про те, що як тільки депутати візьмуть до відома факт дострокового припинення повноважень міського голови, то Вусенко миттєво стає виконуючою повноваження міського голови. Ось за ці повноваження і розгорнула вона війну, бо дуже їй хочеться свої сідниці втиснути у мерське крісло. Ганьба!
Турія Показати IP 25 Лютого 2017 10:42
Тепер все стало зрозумілим. Вусенко наполягала на позачерговій сесії, аби чергову сесію вести уже в статусі виконуючого повноваження міського голови. Що це значить? А те, що коли б депутати прийняли рішення про висловлення їй недовіри, то вона просто користуючись повноваженнями міського голови наклала б на це рішення вето. І таким чином ще б три роки проявляла б свою повну неспроможність як міського голови. Дуже добре, що депутати не повелися на її пропозиції. Молодці УКРОПівці! Скликайте швидше чергову сесію і женіть її в три чорти.
Анонім до Турія Показати IP 25 Лютого 2017 10:50
Нарешті адекватний коментар!
Луцькспецкомунтранс Показати IP 25 Лютого 2017 10:58
Чомусь дивно, що ніхто ще не підняв питання про те, що львівське сміття щоденно вивозять на сміттєзвалище в Брище. Схема проста: Львівська міська рада підписала угоду з декількома фірмами з Луцька про те, що вони беруть на себе складування і переробку відходів, за що отримують відповідну плату. Сміття привезене зі Львівщини на території одного приватного підприємства перегружається на волинські машини, які відкрито вдень везуть ніби-то своє сміття на сміттєзвалище. Все законно, адже ці фірми підписали угоду з Луцькою міською радою, про утилізацію їх сміття. І головне не порушується рішення міської ради про заборону вивезення на сміттєзвалище в Брище сміття з інших міст, тому що сміття належить луцьким фірмам. Ось для того й чіпляється Вусенко своїми пазурами за владу, щоб ця схема діяла б і далі, бо як тільки її замінять у кріслі секретаря і прийде інша команда - ця оборудка буде зразу ж викрита і припинена. Дихайте лучани львівським смородом і далі захоплюйтесь діями цієї сміттєвої королеви. А може все ж УКРОП не відсупиться і врятує луцьке повітря?
777 Показати IP 25 Лютого 2017 12:55
А що Поліщук реального зробив для міста?
sabg Показати IP 25 Лютого 2017 23:08
Черговий поділ сфер впливу, і нічого більшого. Коли вже нарешті люди зрозуміють що потрібно міняти все в корені, а саме, хто десь, колись був "замазаним" у будь яких стосунках з владними структурами - гнати в шию, а це панове увесь наш депутатський корпус (міської ради). І поки будуть обиратись "мажорики" то нема чому дивуватись. IMXO.
ss Показати IP 25 Лютого 2017 23:12
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus