USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку вшанували жертв Голодомору.ФОТО.ВІДЕО

27 Листопада 2010 18:26
Кілька сотень лучан, не зважаючи на холод і снігопад, прийшли 27 листопада до Замкової площі аби разом зі всією Україною вшанувати пам'ять жертв Голодомору.

До Замкової площі лучани прийшли траурною ходою, що стартувала на Театральному майдані. Передував ході та покладанню квітів і лампадок концерт народної аматорської хорової капели «Посвіт» у Палаці культури.

Артисти просили присутніх не аплодувати їм, так як в цей день трауру оплески є недоречними і виконували тужливі пісні.

Поминальна хода рушила близько третьої години від Театральної площі. Присутні тримали у руках свічки та лампадки, колоски пшениці та грона калини.

Разом з лучанами віддати шану загиблим від голоду прийшли політики, можновладці, чиновники та представники громадських організацій. Так, у заходах помітили луцького міського голову Миколу Романюка, голову Волинської обласної ради Володимира Войтовича, заступника голови Волинської облдержадміністрації Станіслава Ющика.

Очолювали ходу настоятелі Свято-Троїцького собору та архієписоп Михаїл. Багато хто прийшов на вшанування разом із дітьми.

У спільній молитві за душі невинно загиблих під час голоду брали участь представники православної та греко-католицької церков.
Поруч з українським національним стягом представники польського товариства на Волині несли польський прапор з перев’язаною чорною стрічкою.
Очільник товариства Валентин Ваколюк каже, що польський народ солідарний з українським у скорботі і вже не перший рік виражає так свої співчуття.

Ваколюк розповів, що його прабабуся, яка походить з Вінниччини з приходом радянської влади, виїхала до Польщі, а коли в 60-тих роках вернулася назад - нікого зі знайомих не побачила. Їй сказали, що люди загинули або з’їли один одного.

«Зі скорботою ми приходимо згадати про геноцид, який відібрав мільйони життів. Подібно до сніжинок, які падають, ми можемо уявити душі людей – голодом заморені…Той хто позбавляє людей куска хліба – ображає не людину. Він ображає Господа і ненавидить його. ..Ми плачемо і тужимо..», - зазначив владика Михаїл.

«Це був не голод. Це був штучний організований голодомор», - зазначив луцький міський голова Микола Романюк.

Опісля поминальної служби присутні поклали до окресленого на землі снігу та пам’ятника жертвам Голодомору лампадки, квіти, свічки та колоски зерна.























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
дідо Показати IP 27 Листопада 2010 21:46
А ДЕ КЛІМЧУК ?....ТИПОВИЙ МАЛОРОС... ..
Ястребок до дідо Показати IP 28 Листопада 2010 16:51
Вас забыл спросить, где ему быть!
Віра Показати IP 28 Листопада 2010 00:24
А клімчук, очевидно, подався в Дніпропетровськ, де місцева виконавча влада взагалі проігнорувала день пам"яті жертв геноциду українського народу. І діляться досвідом, як далі ламати народ під час наступних парламентських виборів
Ястребок до Віра Показати IP 28 Листопада 2010 16:54
А зачем жителям Днепропетровска западенский геноцид?
Віра до Ястребок Показати IP 28 Листопада 2010 22:53
Ну, точно, відморозок якийсь! На такій скорботній для мільйонів українців темі відверто продемонструє свій дебільний інтелект. Заїдь в Липини. Можливо, допоможуть? Хоча...
Журналіст Показати IP 28 Листопада 2010 08:58
Ігнорування памяті Дня скорботи можна пробачити безродному Костусєву, "воспитанному на традициях защитника Родины", як він сам пише в своєму досьє. Він розпеченим залізом викорінював з Одеси українську мову і домагався, "чтобы она была на равне с русской", але не можна пробачити яничару Клімчуку. Останній на першій зустрічі з журналістами розповідав про те, як був репресований його дід, скільки зазнав утисків від тих, з вини яких померли голодною смертю мільйони українців, а сам не віддав дань памяті жертвам Голодомору. Нелюбов і ненависть до рідного народу, кривляння душею на кожному кроці... Очевидно, так дуже важко жити. Ненависть не можна впускати в дім навіть з простих правил гігієни. Як не можна виплескувати помиї на вулицю - прийде чума.
Ястребок до Журналіст Показати IP 28 Листопада 2010 16:52
Вот из-за ненависти к России и русскому народу, которая культивируется в Украине уже 20-й год, нас и косит чума: было 52 миллиона населения - уже и 46-ти не осталось.
Націоналіст Показати IP 28 Листопада 2010 11:07
Свобода як завжди піариться на трагедії. Звідки цей цинізм? Соромно панове псевдонаціоналісти. Бо справжні націоналісти з партійними прапорами на ДЕРЖАВНИЙ захід не прийшли б
Нащадок жертви Голодомору Показати IP 28 Листопада 2010 12:21
За масштабами «шоу» Клімчука, що вдруге повернувся розпинати Волинь, Петросян і Винокур йому в підметки не годяться. Після його відходу доведеться мити область з миючим засобом, як вчора мили в Києві Майдан після відвідування підприємців ростовським конокрадом Януковичем і мужичком Азаровим з Калуги. У Клімчука щось з пам’яттю: діамат і істмат вже давно викинуті на смітник історії. Як і продажність тим, хто вище при владі. Треба застосовувати щось інше. Іншого - немає. Дуже бридко, коли влада з почтенної дами перетворюється в простоволосу базарну проститутку. Все давно вичерпане. Власне, не вичерпане. Його й не було.
дідо Показати IP 28 Листопада 2010 13:31
Яка різниця з прапором ,чи без прапора.Головне віддати шану убієнним.. А КЛІМЧУКУ, БАШКАЛЄНКУ ТА ГРІЦЮКУ ПЛЄВАТЬ НА ГОЛОДОМОР...бо такі люди якраз виробляли ці злочини..
Ястребок до дідо Показати IP 28 Листопада 2010 16:50
А что делали те, кого наци-сты считают героями Украины?
шахтар Показати IP 28 Листопада 2010 13:32
В Нововолинську міський голова теж проігнорував вшанування. Це він цинічно робить кожний рік. Ганьба таким слугам народу!
Helge Показати IP 28 Листопада 2010 14:52
Увидев вчера на улице Леси Украинки сотни людей, идущих отдать дань Уважения и Памяти УКРАИНЦАМ умерших наглой смертью в те страшные годы, словил себя на мысли, что не все так плохо у нас в стране, и хороших людей тысячекрат больше, чем разных моральных ублюдков волею случая оказавшихся сегодня у власти..... Все будет хорошо и на нашей улице - мракобесы и скоты никогда не оставляют после себя стоящего потомства - издыхая сами, убирают после себя и память и будущее своих детей... Уже скоро......
Ястребок до Helge Показати IP 28 Листопада 2010 16:49
Неверный ваш прогноз. Вот увидите. Спаси вас Господи.
Ястребок Показати IP 28 Листопада 2010 15:23
Хай живе вічний геноцид українського народу! Слава Україні (антируському проекту)! Героям слава (іудам та катам)! Слава нації (якої немає)! Смерть ворогам (no comments)!
Helge до Ястребок Показати IP 28 Листопада 2010 21:13
Маршрутка №9 и 9-А ходит по городу. Срочно садись в неё и езжай в сторону районной больницы - там рядом будет еще одно лечебное заведение где тебе окажут посильную помощь.
Віра до Helge Показати IP 28 Листопада 2010 22:40
Шановна Helge! % балів! Але навіщо так здалека заходити? Ідіота слід називати ідіотом. І їхати йому треба в Липини. Будемо речі називати своїми іменами...
Зачод Показати IP 29 Листопада 2010 14:03
Ястребок уважуха... Развелось тут фанатиков х..ни, которая реально достала уже всех! Бандеры и т.д. все продажные. Оранжевая революция - одни сцыкуны - это даже революцией не назовешь, видел я как дибилы играют на кастрюлях ха ха!
M Показати IP 29 Листопада 2010 15:28
Ястребку, Зачоду і всім кацапським жополизам. Через те, що Україна самостійна і демократична країна і Слава Богу - не Росія - вас ще не стратили, не закатували, не заморили голодом і не посадили за анти державну агітацію, так, як це зробили б ваші любі совєти і москалики. Поки ще не повиздихало старе совєцьке покоління, і поки ще підросте нове українське - такі пройдисвіти ще подаватимуть голос. Слава Україні і всьому українському та цивілізованому!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus