USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Ведмедиця у луцькому зоопарку вибралась із клітки

8 Вересня 2012 13:36
У зоопарку Луцька сталася надзвичайна подія - одному із ведмедів вдалося вийти за межі клітки. Гуляла «на волі» тварина понад годину.

Це трапилося вчора, 7 вересня, - інформує «Волинський інформаційний портал».

Так, у зоокуточку Луцька ведмедиця на кличку Маша приблизно годину перебувала за межами своєї клітки. На щастя, тварина не залишала меж вольєру. Ведмедиці вдалося вирватися на волю, пошкодивши замок. У вольєрі вона поводилася доволі агресивно, почергово підходила до кліток інших ведмедів. Особливо дивно тварина реагувала на ведмежа Настю (її доньку), яку до Луцька повернула організація "Чотири лапи".

На той час звіринцем гуляла лише одна родина, і людей швидко вивели за його межі.
Працівники зоопарку впоралися з НП власними силами: тварина меж вольєру не залишила і годувальниці, яку Маша добре знала, за годину вдалося повернути її до клітки.

Начальник Державної екологічної інспекції на Волині Олександр Ткачук, коментуючи ВІПу цю ситуацію, насамперед зазначив, що співробітники зоокуточку спрацювали професійно, оперативно і виважено. Він додав, що зламаний замок - наслідок агресивної поведінки ведмедиці Маші, спровокованої поверненням ведмежати. Маля природозахисники обіцяли забрати у спецпритулок, та зробити цього не поспішили. А тварина-мама своєї відлученої доньки знову не прийняла і з часу повторної появи Насті поводилася стосовно неї неадекватно.

Разом із тим Олександр Ткачук не вважає інцидент значним "ЧП", бо якби тварина пробувала залишити межі вольєру, її можна було б зупинити, застосувавши зброю. На щастя, цього робити не довелося.
Нагадаємо, що обранці луцької громади вважають, що зоопарк – це лише сором нашого міста. Про це вони заявили 29 серпня під час сесії Луцької міської ради. Зокрема, депутат Андрій Козюра запропонував створити тимчасову комісію, яка приділить увагу зоокуточку Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
йован Показати IP 9 Вересня 2012 17:45
Начальник інспекціі Гетьманчук.Вже випустили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus