USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Вербича і Байцима «проштовхнули» хитрощами, – Григоренко

26 Листопада 2010 18:15
Двоє новообраних заступників луцького міського голови - Василь Байцим та Юрій Вербич отримали свої посади завдяки голосуванню у таємному режимі, на якому Микола Романюк наполіг, попередньо домовившись з окремими депутатами.

Таку думку висловив депутат Луцькради від ВО «Батьківщина» Сергій Григоренко.

Нагадаємо, у четвер, 25 листопада на сесії Луцької міської ради під час першого голосування Байциму і Вербичу не вдалось отримати більшості голосів . Раніше представники «Батьківщини» та інших політичних сил заявляли, що можуть не підтримати кандидатуру Байцима через його не появу на сесію облради.

Однак після перерви, в результаті повторного таємного голосування Байцим здобув 29 голосів, а Вербич – мінімальні 26.

Сергій Григоренко розповів, що напередодні сесії фракція ВО «Батьківщини» прийняла рішення не підтримувати кандидатури Байцима та Вербича на посаду заступників мера.

До Байцима у фракції «Батьківщини» була єдина претензія – він не з’явився на першій сесії Волиньради, де вирішувалось принципове питання – обрання голови ради.

«На нашу думку, він поступив неправильно, порушивши командний дух. Тому тільки з цієї позиції фракцією було прийняте рішення не голосувати за нього. Але очевидно, що команда міського голови, передбачаючи такий розвиток подій, пішла на такий хитрий крок – таємну процедуру голосування», – вважає обранець.

Григоренко вважає, що обрання заступниками луцького мера Юрія Вербича та Василя Байцима лише з другої спроби виглядає більше, ніж підозрілим. Мовляв переголосування нічого не дало б, якби на думку когось не натиснули, або не переконали.

Григоренко пояснює, що для того, аби Вербича і Байцима таки вдалось зробити заступниками, необхідно було провести ще одне голосування, але таємне. Таку пропозицію висунув депутат від «Нашої України» Андрій Козюра, а міський голова Микола Романюк поставив на голосування.

Більшість депутатів – 43 людини – підтримали ідею голосувати за Байцима і Вербича таємно. Проти проголосували лише бютівці Григоренко, його однопартійці Антон Сосновський, Роман Бондарук, а також представники фракції «За Україну!» Павло Данильчук та Роман Романюк. Не голосували «тимошенківці» Ганна Кравчук та Степан Цимбалюк.

Відтак ідею таємного голосування підтримали у повному складі фракції «Свободи», Партії регіонів, «Сильної України»,«Фронту Змін», «Нашої України» та ЄПУ.

«На мою особисту думку, Байцима і Вербича «провели» у заступники тому, що окремі члени і нашої політсили, і інших демократичних сил проголосували в таємному режимі. Частина голосувала, бо була така таємна домовленість, план пророблявся міським головою, а частина просто не розібралась, для чого це. Не виключаю, що під час перерви окремих депутатів переконали. Мовляв не варто боятись – про це ніхто не дізнається», – прокоментував Григоренко.

До слова, у разі таємного голосування, електронна система, яка обраховує голоси депутатів, не відображає, хто за кого голосував.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Стрийко Показати IP 26 Листопада 2010 18:38
Пане Григоренко! А кого, на вашу думку, було б доцільніше підтримати на посаді заступника мера з економіки: юного фінансиста Сосновського чи успішного господарника Грицюка? Альтернативу Вербичу, я так розумію, обговорювати не треба:)
Віра Показати IP 26 Листопада 2010 19:31
Чим більше читаю інформаційні повідомлення про пербіг поділу крісел у Луцькраді, титм більше переконуюся в тому, що цю владу вже пора міняти. Зважаючи на те, що активність лучан ледь сягнула 50 відсоткового бар"єра, то легітимність наших депутатів теж наводить на певні роздуми. А вони ще за вуха тягнуть нових владців.На місці Байцима і Вербича порядніше було б взагалі відмовитися від посад, але ж. Ще так хочеться попрацювати біля корита...
Стрийко до Віра Показати IP 27 Листопада 2010 12:05
Згідний. Після першого невдалого голосування треба було сказати всім дякую і вийти із зали
Василь Показати IP 26 Листопада 2010 19:57
Усе це зробив Романюк за сприяння старого лиса Корольчука, який зрадив своїх однопартійців в обмін на обіцянку теплого місця для себе і своїх близьких. Ганьба, провалили усе, геть
Фанат Показати IP 27 Листопада 2010 00:42
А в ЄПУ що є фракція? :)))) І як вона може бути колись в неповному складі, якщо там одна Голєва? Або є або нема.
Стрийко до Фанат Показати IP 27 Листопада 2010 12:08
Та не придирайтесь, нормальна у Лєночки с(ф)ракція! На мій погляд - у повному складі!
Спостерігач Показати IP 27 Листопада 2010 22:06
Григоренко й сам мітив у заступники, а не склалося. Тому й кіпішує.
Лучанин до Спостерігач Показати IP 29 Листопада 2010 23:21
Так то Пустоцвіт усіх здав. Заняв тепленьке містечко та відсторонився від рідненької партії. Тільки споглядає зі сторони та руки потирає, дивлячись як його однопартійці човпуться. А Григоренко, принаймні, відвертий у своїх висловлюваннях, от і боїться Пустоцвіте бачити його у заступниках. Опоненти йому не потрібні.
Херц Показати IP 28 Листопада 2010 11:11
Так Григоренко теж хотів стати заступником мера, бо він це заслужив. Бо так як він організував роботу штабу Грицюка і фактично зробив все аби той не став мером заслуговує не менше ніж на посаду заступника. Це Романюк є невдячною людиною по відношенню до співавтора своєї перемоги.
mr.ZED Показати IP 29 Листопада 2010 00:23
а Вербич Юрій, це той самий журналіст-письменник?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus