USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ветерани отримали привітання з нагоди Великодня

16 Квітня 2014 19:30
Перед Великодніми святами відбулася зустріч ГВО «Волинське обласне товариство політичних в’язнів та репресованих». Розпочали її хвилиною мовчання за померлим 86-річним ветераном ОУН-УПА Лаврентієм Дацюком.

На зустріч у Центральну міську бібліотеку для дітей ветерани запросили благодійників – представників «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Волинське обласне товариство політичних в’язнів та репресованих нараховує близько 1500 членів, 120 – з Луцька, – розповів голова організації Віктор Федорук. Серед них – малозабезпечені колишні жертви ГУЛАГів, літні люди, які постійно хворіють і потребують підтримки.

«Той, хто розуміє потреби інших і на них відгукується – дуже хороша людина. Це Людина з великої літери, адже в цьому і полягає людська сутність – допомогти тим, хто потребує», – вважає Віктор Федорук.



Щоб підтримати ветеранів, представники благодійного фонду привітали їх з нагоди Великодня та вручили продуктові набори усім присутнім членам організації.

«Ми усвідомлюємо, яка непроста ситуація сьогодні у країні. Найскладнішою вона є для вас, адже дорожчають продукти і ліки. Сьогодні, у переддень свята, нехай продовольчі набори хоч трішки внесуть нашу лепту у полегшення до вашого пенсійного бюджету. А надалі, ви знаєте, що діє громадська приймальня Ігоря Петровича Палиці, куди можна звернутися за допомогою. Тільки за березень на підтримку звернень витратили понад 150 тисяч гривень. Серед них дуже багато прохань про допомогу дітям, онкохворим, літнім людям.

Але наближається свято, і тому потрібно менше думати про сумне. Я вам бажаю найголовніше - здоров’я. Нехай Бог дає сили, енергії на кожен день, щоб ви трималися разом, у вас не було втрат, дорожили тим, що маєте, дякували за кожен прожитий день та були вдячні голові вашої організації Віктору Івановичу за те, що гуртує вас. Хто пройшов через горнило нашої української історії, знає, що не може не бути втрат. Тому особливо цінним є сьогоднішній день. У переддень війни важливо цінувати мир, але й важливо розуміти те, що ми маємо бути державою і насамперед українською державою. І коли буде ситуація, що потрібно буде захищати Україну, я думаю, наші чоловіки і сини мають виконати свій обов’язок. Тому фонд підтримує українську армію», – розповіла заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.



Члени Волинського обласного товариства політичних в’язнів та репресованих розповіли про свої проблеми, подякували Ігорю Палиці за відпочинок внуків у Буковелі.

Добрим словом згадали покійного Лаврентія Дацюка – вояка УПА, багатолітнього в’язня сталінських ГУЛАГів, якого комуністична система засудила на 25 років каторжних робіт.

Валентина Сасовська, член Волинського обласного товариства політичних в’язнів та репресованих, розповіла: «У цей страсний тиждень перед великим світлим Воскресінням Христовим ми втратили ще одного повстанця, ще одного борця і їх залишається все менше і менше в строю. Родина втратила дідуся, батька, господаря, порадника, вихователя, а Україна – незламного повстанця, небайдужого громадянина, свідомого, з активною громадською позицією чоловіка…Це покоління особливих людей, яким не страшно було вмирати за правду. Дякуємо пану Лавріну, дякуємо всім воякам УПА за незалежну Україну, за горде слово «українець», яке ви підняли у славі, за тих хлопців – героїв Майдану, що ви їх викохали своїм прикладом, які сьогодні ведуть Україну до великої правди. І, як сказав пан Лаврін, «вони продовжили нашу боротьбу, і тепер нам не страшно вмирати, у нас є заміна». Слава Україні!»

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ветеран Показати IP 16 Квітня 2014 19:39
коментар було видалено
ветерану Показати IP 16 Квітня 2014 20:06
Да,"дійсні" християнські цінності - чоловіче, про душу подумай. А Палиця це робить постійно і хай не оскуднеєт рука дающего.
ветерану Показати IP 16 Квітня 2014 20:06
коментар було видалено
Василь Показати IP 16 Квітня 2014 20:10
Молодці!
я Показати IP 16 Квітня 2014 22:07
що це за ветерани по скільки їм років
Палиця Показати IP 16 Квітня 2014 22:32
ПрI чем здесь возраст
титушко Показати IP 17 Квітня 2014 00:46
в киеве 9-мая парад будет?
Аня Показати IP 17 Квітня 2014 12:06
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus