USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Віче у Луцьку: зло серед нас було завжди

29 Березня 2015 14:29
Під час жалобного віче в Луцьку волинян закликали використати війну для просвітництва, аби навчити дітей бачити зло.

Скорботне віче та покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам депортації українців з етнічних земель у Польщі відбулося на меморіальному комплексі «Вічна Слава» сьогодні, 29-го березня.

Після заупокійної літії до присутніх звернувся Луцький міський декан Волинської єпархії УПЦ КП, настоятель церкви Холмської Божої Матері протоієрей Михайло Онищук й виголосив патріотичну проповідь. Під час виступу духівник нагримав на присутніх бабусь і дідусів, які прийшли на вшанування пам’яті загиблих без своїх онуків.
«Треба розказувати дітям про ціну державності, про ціну землі, показувати картинки сьогоднішню війни – так митимемо шанс на нову державу. Ми дожилися до чогось унікального, раніше ніхто з вас (ред. – звертається до холмщаків) не міг уявити, що знову повторяться жахіття, які ви пережили. А все тому, що зло було поряд завжди, воно було прихованим і тепер настав час зрозуміти, що воно серед нас. Необхідно змінювати формулу життя. Живіть щасливіше, любіть один одного, але не творіть раю тут, на землі. Адже закінчиться ця війна - вилізуть «пузаті» й почнуть усе гребсти, закінчиться та біда, вилізе нова неправда. Втім, старайтеся тримати оборону, коли важко платити за оселю, так ми доб’ємося свободи», - наголосив отець Михаїл.
Потому присутні поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам депортації українців з етнічних земель у Польщі, який встановили й урочисто відкрили у День Незалежності України 24-го серпня 2002 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 29 Березня 2015 14:43
Потомки тих поляків що вбивали украінців зараз дуже "піклуються" за Украіну а ви вірте і кричіть Слава.
віра до Анонім Показати IP 29 Березня 2015 19:12
Поляки дійсно приязно до нас відносяться і дійсно піклуються / в межах розумного/, то ж не *старші брати*!!!!!!!
Анонім Показати IP 29 Березня 2015 15:11
Niech żyje polsko-ukraińska przyjaźń!
оксана іванівна Показати IP 29 Березня 2015 15:34
а в нашому місті крім цього міліціонера більш нема нікого????постійно бачу його на всіх міроприємствах що проходять в місті?????????
Любі свині Показати IP 29 Березня 2015 16:10
Ага і в кишенях руки постійно навіть на Меморіалі. Неук....
до свині до Любі свині Показати IP 29 Березня 2015 17:27
а де ти бачиш що менти руки в кармани поховали??????
забужан Показати IP 29 Березня 2015 18:47
А де село Сагринь, в якому за однгу ніч було закатовано понад 800 українців? Чому не згадане на обеліску!?
Вася Ложкин Показати IP 29 Березня 2015 18:58
Чорношличники вже не фронті були, чи так, для шароварної театральщини? Якщо не були, то нехай знімуть строї і не гальблять звання козака, якщо були - приношу свої вибачення...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus