USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Влада відзвітувала про «культурні» здобутки Луцька

5 Лютого 2013 18:16
В управлінні культури Луцької міськради підсумували роботу за 2012 рік, назвали найуспішніші культурно-масові заходи року, дебюти року та розповіли про фінансові витрати минулого року.

Під час наради керівників закладів культури міста Луцька за підсумками роботи у 2012 році 5-ого лютого 2012 року начальник міського управління культури Тетяна Гнатів проаналізувала проблеми та зупинилася на поточних і перспективних планах роботи галузі. Лілія Єлова, начальник управління фінансів та бюджету міської ради, зазначила, що загалом фінансовий рік для галузі культури в був вдалим. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Луцької міськради.

Так, мережа й кадровий потенціал галузі збережені, заборгованості з заробітної плати уникли, а основні напрямки діяльності профінансували.
Начальник управління фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова зазначила, що 2013 рік буде непростим і видатки доведеться оптимізувати. Водночас додала: «Майже мільйон гривень на ремонт будинку культури у Вересневому, це значний фінансовий ресурс».

Культурно-масові події Луцька 2012

Тетяна Гнатів зазначила, що у 2012 році в Луцьку успішно реалізували 1590 культурних проектів. Зокрема, вона відзначила етно-фестиваль «Різдво у Луцьку», фестиваль вертепів «з Різдвом Христовим!», мистецькі дійства «Ніч у Луцькому замку», «Кобзарське віче», «Українська вишиванка», «Великодня Пасхалія», Міжнародні фестивалі джазу «Музичні діалоги 2012», «Аrt-Jаzz соореration», Всеукраїнський фестиваль «Вишиті обереги єднання», Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором», а також участь у Всеукраїнській акції «Парад вишиванок».

Дебют - 2012

У 2012-му розпочався проект «Мистецька вулиця», відкрили арт-галерею «Луцьк» й центр традиційної культури «Медова хата», а також виділили 98 тисяч гривень на ремонт приміщення з міського бюджету. У Луцьку також започаткували проведення Міжнародного форуму поетів та перекладачів «Магнус Дукатус Поесіс».

Луцьк культурно інтегрується у Європу

Після підписання Меморандуму Української платформи «Інтеркультурних міст» у березні 2012 року для Луцька відкрились додаткові можливості налагодити творчі та партнерські зв'язки між місцевими громадами України та Європи. В рамках цієї Програми в Копенгагені (Данія) та Сан-Себастьяні (Іспанія) мер Микола Романюк зустрічався з мерами та політиками щодо міжкультурної комунікації. В Іспанії луцький міський голова домовився підписати Угоду про партнерство в галузі культури і бізнесу між Луцьком та містами Сан-Себастьян і Тілборг (Голландія).

Під час Першого Європейського Форуму Інтеркультурних міст підписали Угоду про наміри з дирекцією Ради Європи з питань демократичного управління, культури і розмаїття. В рамках форуму також презентували культурний потенціал Луцька.

Ремонтні та реставраційні роботи

В межах міської цільової Програми «Паспортизація пам'яток архітектури місцевого значення у місті Луцьку на 2012 рік» для 16-ох пам'яток архітектури та історії місцевого значення виготовили паспорти та охоронні дошки.

Для відновлення енергозберігаючої функції в бібліотеці-філії №3 для дорослих з міського бюджету виділили 131 тисячу гривень. Також відремонтували покрівлю конференц-зали Палацу культури міста Луцька.
В Будинку культури мікрорайону Вересневе відновили водопостачання, також виготовили проектну документацію на його капітальний ремонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus