USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку зірвали вибори голови волинського суду

24 Квітня 2014 18:03
Представники громадських структур, які відвідали збори суддів Волинського окружного адміністративного суду, так і не побачили обрання голови суду, оскільки учасники зборів не спромоглися проголосувати за порядок денний.

Збори суддів відбулися 24 квітня у Волинському окружному адміністративному суді.

У зборах взяло участь 16 суддів, за якими спостерігали представники Автомайдану, Самооборони Майдану, Правого сектора та Громадського сектора Волині.

Дійти згоди учасники зборів не могли із самого початку – вони не спромоглися обрати головуючого та секретаря зборів – за кожну з кандидатур віддали голоси по 8 осіб. Висунули також пропозицію взагалі не розглядати питання виборів голови суду під час зборів, а розглянути лише питання внесення змін до регламенту зборів. Пропозиція отримала 8 голосів. Таку ж кількість голосів набрала пропозиція розглянути обидва питання. Варто зауважити, що за кожну пропозицію голосували по декілька разів, оскільки під час підрахунку виконувачу обов’язків голови суду Марії Александровій здалося, що вона не врахувала власний голос. Оскільки учасники зборів не змогли прийняти порядок денний, у підсумку, збори визнали такими, що не відбулися.



Чому голоси суддів розділилися, виконувач обов’язків голови суду Марія Александрова пояснити не змогла.

«Це колективний орган, орган суддівського самоврядування. Так вирішили судді, я сама не чекала цього», - зазначила Марія Александрова.

У зв’язку із набранням чинності з 11 квітня цього року закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», передбачено, що припиняються повноваження голів судів, їхніх заступників та секретарів палат. Тому видано наказ Волинського окружного адміністративного суду та визначено, що у перехідний період, за відсутності голови суду, його обов’язки виконує заступник відповідно до встановленого головою суду порядку. Обов’язки голови виконує той заступник, у якого найбільший стаж роботи у суді, отже, до повноважень приступила Марія Александрова.



З її слів, напередодні вирішили, що збори відбудуться саме сьогодні, та мали намір їх провести. Кандидатур на посаду голови суду наразі немає, адже їх мали б висувати саме під час зборів. Передбачалося, що список кандидатів включать у бюлетені для таємного голосування, створять лічильну комісію та проведуть таємне голосування. Для того, щоб кандидат здобув перемогу, він повинен отримати не менше 9 голосів (більше половини суддів, які працюють у суді).

Присутні під час зборів громадські активісти назвали зрив голосування тиском на суддів та штучно створеною перешкодою.

«Ми бачили, що вона поглядувала на одного з суддів і наступного разу він руку не підняв. Тобто перший раз було 9 голосів, а потім 8. Яким чином в них відбувається тиск одне на одного, ми можемо лише здогадуватися. Оскільки ми розуміємо, що Александрова працювала у одній зв’язці із владою, Башкаленком та Клімчуком, звісно, вона залишилася тим оплотом, який досі є у старої влади. Я вважаю, що вона зробить усе, щоб вплинути на результати виборів», - розповів активіст Автомайдану Ігор Оборонов.



«У Львові відбуватиметься розширене засідання суддів, яке пов’язане із майбутніми президентськими виборами, у зв’язку з тим, що саме окружні адміністративні суди розглядають справи, які стосуються правомірності проведення виборів. Тому громадськість нині слідкує за тим, щоб процедура відбувалася. Завтра сім суддів в обов’язковому порядку повинні перебувати у Львові. Один із суддів, у зв’язку з тим, що збори сьогодні не відбулися, запропонував їх провести у понеділок. Але є інформація, що Марія Ананіївна має право піти у відпустку. Оскільки виконувач обов’язків голови суду у відпустці, можна використати право, визначене законом, – є інший суддя, який зможе виконувати її обов’язки. Проте Марія Александрова висуває свою кандидатуру на посаду голови суду. Відповідно, вона може потім оскаржувати будь-яке рішення, прийняте зборами суддів як таке, яке обмежувало її в правах. Я вважаю, що сьогодні відбувалася штучно створена ситуація із використанням адміністративного ресурсу виконувачем обов’язків голови Волинського окружного адміністративного суду з єдиною метою – не дати, щоб ці збори суддів закінчилися відповідно до вимог чинного законодавства»,- зазначив адвокат Сергій Величко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 42
Игорь Показати IP 24 Квітня 2014 18:08
Ассенизаторы и водители МТЗ-80 принимают участие в выборах председателя суда.
хай би вже до Игорь Показати IP 24 Квітня 2014 19:27
ті були ..вони тайни знають..азарофф вєрнісь..хлопці скільки за плюси платять..рублями?
Я Показати IP 24 Квітня 2014 18:51
представникам Автомайдану, Самооборони Майдану, Правого сектора та Громадського сектора Волині.... ще рости і рости до рівня.. стажу та статусу будь-якого судді... Клоуни будують правову державу і лізуть у судову систему(((((
НЕЛУЧАНИН до Я Показати IP 24 Квітня 2014 19:53
судді якраз і є найбільшими клоунами, які із серйозним виглядом називають біле чорним
Андрій до Я Показати IP 25 Квітня 2014 12:01
Ви стверджуєте,що існує судова система?Це просто ватага "колядників".
віто до Я Показати IP 25 Квітня 2014 12:23
Молодці активісти! В цьому їх завдання - не допустити непрозорості процедури виборів, не допустити, щоб на посадах в судах знов опинились заплямовані. Ви, мабуть, із тих самих суддів, до статусу яких ще рості і рости? Цілуєте своє зображення в дзеркалі? Ваше прізвище, часом, не філюк?
Петро Показати IP 24 Квітня 2014 19:00
Александрова по трупам піде, але все зробить щоб стати головою знову.
Вася до Петро Показати IP 24 Квітня 2014 19:14
Петю,паси свиней!
Здрасте до Петро Показати IP 24 Квітня 2014 19:29
Те що я чув про цю загребусю підтверджує Ваші слова. Ставлюсь до ПС,... нейтрально але в даному випадку підтримую їх дії.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 24 Квітня 2014 19:31
ГНАТИ ВСІХ ТАК ЗВАНИХ СУДДІВ С"АНОЮ МІТЛОЮ РАЗОМ ІЗ АЛЄКСЄЄВОЮ НА ЧОЛІ. ЦЕ ЗБОРИЩЕ ЛИЗОБЛЮДІВ , БРЕХУНІВ І ФАЛЬСИФІКАТОРІВ, ЯКІ КРУТЯТЬ ЗАКОНАМИ ЯК ЦИГАН СОНЦЕМ. КОМУ ПОТРІБЕН ТОЙ ЦИРК З ТАК ЗВАНИМИ ВИБОРАМИ ГОЛОВИ СУДУ ?
Лучанин Показати IP 24 Квітня 2014 20:07
Дожилися, всі чотири бандформування обирають суддів для всієї області. Після цього нема чого дивуватися східнякам, що вони проти таких безпорядків.
Всезнайко Показати IP 24 Квітня 2014 22:18
Ото то судді розвели лохів, домовились голосувати порівну...
ти до Всезнайко Показати IP 24 Квітня 2014 22:23
Думаю порівну нікому не вигідно. Просто колектив розколовся
Маша Показати IP 24 Квітня 2014 22:21
Тому лисому судді не заздрю!!!!! І від неї п......ць. І народ йому не простить
Лучанка Показати IP 24 Квітня 2014 22:39
Іноді все набагато простіше буває, ніж люди думають. Але представникам Автомайдану, ПС і т.д. вигідно розказувати про те, що був тиск, тощо і тому збори не відбулися. Це вперше таке відбувається, що можна обирати голову. І напевно там була не одна кандидатура, тому й голоса розділилися. А от що там робило те чудо яке важко назвати адвокатом - велике хамидло і зовсім дурнувате Величко??? Та й ще воно ще коментує!
Аліна Показати IP 24 Квітня 2014 22:45
На сьогоднішній день в нас одні клоуни - представники ПС, самооборони і Автомайдану. Через їх клоунаду і нерозумність в їх діях все і почалося в Криму, і перекотилося на Схід... Дякуємо Вам за те, що наробили безпорядок і неспокій в державі. ((( і завдяки І Вашим діям тепер всі ми молимося щоб не було війни.
Анонім до Аліна Показати IP 24 Квітня 2014 22:53
все почалося з того,коли придурки обрали своїм президентом зрадника-бандита яника
луцьк до Аліна Показати IP 24 Квітня 2014 23:09
Видно при Яникові ви добре сиділи в якомусь зручному для вас " кріслі"!!!!! Скільки хлопців загинуло!!!!! Та бачу ви про це забули!!!! А звинувачуєте в тому що давним давно було спланованим тим же яником!!!!!! Аяяй
лисиця Показати IP 24 Квітня 2014 22:55
Баба включила дуру!!!!! Щоб знати хто за неї хто проти. А тепер буде ходити і тиснути на конкретних суддів. Якщо вона знову буде головою то треба люструвати їх всіх.
вовк до лисиця Показати IP 25 Квітня 2014 00:00
Такий вчинок да ще й в присутності громади їй балів не додасть і авторитету тоже. Тисни - не тисни, а голосування таємне.
микола Показати IP 24 Квітня 2014 22:55
Пора гнати цю старуху)) і на неї буде проруха))
лисиця Показати IP 24 Квітня 2014 22:57
А в першу чергу тих хто голосував за її ідеї!!!!!!
Малій Показати IP 24 Квітня 2014 23:10
бач як велічко розвиступався, ще не забули як він циркуну анус вилизував, іуда!
прокуратура Показати IP 25 Квітня 2014 06:49
більш непрофесійного адвоката - клоуна Величка в Луцьку немає. і вже в адмінсуді піариться. "знаток" права і ліва...
волинянин до прокуратура Показати IP 25 Квітня 2014 16:51
згоден на всі 100
Лучанин Показати IP 25 Квітня 2014 08:39
А де був правий сектор і самооборона, як Філюка обирали і його заступників. Замилюєте людям очі, а самі гроші за посади збираєте - клоуни. Стаття про обрання Філюка на другий день зникла бо дуже "хорош"і коментар були. Робите цирк на дроті. Самі себе вибирають хай ідуть на майдан, а не в кабінетиках сидять.
11 до Лучанин Показати IP 25 Квітня 2014 10:38
не треба гнати на Александрову, треба розрізняти що таке хороший спеціаліст, а що таке людина зі складним характером.Закочуйте рукава і до роботи.... тільки добре судити коли приміщення вже зремонтоване, кабінети і крісла готові, архів складений..... треба було прийти на ту розруху років декілька....на початку коли М.А. сама це розкручувала і тоді обирати голову... люструвати всіх підряд....А на готовеньке всі ласі прийти.... і як практик скажу одне... молоді судді більш нагліші і дурніші.... ніж судді старої совдепівської закалки.... так що писакам тут коментарів рости і рости до рівня Александрової....І будьте ввічливі не треба тикати, тій самій жінці, треба мати елементарну повагу та культуру
Лучанка до 11 Показати IP 25 Квітня 2014 10:56
Ось і родичі коментують
11 до Лучанка Показати IP 25 Квітня 2014 11:21
ні не родичі.... просто пересічні громадяни
НЕЛУЧАНИН до 11 Показати IP 25 Квітня 2014 16:10
11 - то сама алєксандрова чи хтось із суддів ?
22 до 11 Показати IP 25 Квітня 2014 11:23
Родичів там багато!!!!!! Весь суд. Хто де тільки був всіх повтикувала!!!!!!
НЕЛУЧАНИН до 11 Показати IP 25 Квітня 2014 16:11
коментар було видалено
Іван Показати IP 25 Квітня 2014 10:47
Забагато у нас суддів розвелося. І всі вони працюють за одним принципом - закон, як дишло - куди повернеш, туди і вийшло.
КС Показати IP 25 Квітня 2014 11:41
Авторитетно заявляю,що на молодих суддів був тиск в.о. Голови
НЕЛУЧАНИН до КС Показати IP 25 Квітня 2014 16:12
а на старих і тиснути не треба. вони совкову систему добре засвоїли
Ytaras Показати IP 25 Квітня 2014 13:29
Давайте не будемо займатися пустослів'ям. Хто чув якісь скандали, пов'язані з Алєксандровою?, я особисто не чув. Да, вона жінка "жорстка" і принципова, і можливо це не всім подобається. Але в першу чергу вона величезних професіонал з багатолітнім суддівським досвідом, яка до речі, все життя проживав в звичайній невеличкій двокімнатній квартирі, не нажила величезних маєтків та крутих авто. Працюючи більш як 30 років суддею, для наших реалій як мінімум - не типово
КС до Ytaras Показати IP 25 Квітня 2014 14:45
Не чув бо глухий
НЕЛУЧАНИН до Ytaras Показати IP 25 Квітня 2014 16:14
добре знає, кому і де вилизати. майно оформлене на підставних осіб. а компромат - ти тільки свисни. люди накидають
6 до Ytaras Показати IP 26 Квітня 2014 00:18
Професіоналізм, професіоналізмом, але з колективом треба теж рахуватися. А Марія Ананіївна цього не робила.І немає чого дивуватися, що більшість суддів не підтримує її.
семен Показати IP 25 Квітня 2014 14:52
так не буває,вона дуже житра,нехай оберуть когось іншого,
М,А. Показати IP 25 Квітня 2014 15:51
заспокойтеся дітки.... все буде як Бог дасть і ми тут не вправі нічого вирішувати...
волинянин Показати IP 25 Квітня 2014 16:55
Александрова професійний юрист, суддя та нормальний адміністратор, то що не бере хабарів і не живе в вишуканому маєтку з басейном і тенісним кортом то за це її потрібно пожурити. А то що яник і Борис керували не її провина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus