USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обирають ректора ЛНТУ: голосують без ширм

24 Червня 2015 12:36
Фінальний етап виборів ректора Луцького національного технічного університету розпочався не о 9:00 годині, як було заплановано, а дещо пізніше, адже спостерігачі хотіли покласти в кабінки свої ручки - запідозривши в запропонованих якийсь "підвох". Окрім того, кабінки для голосування цього разу - злегка відкриті.

Так, другий етап виборів триває сьогодні, 24-го червня, в приміщенні ЛНТУ. Завершити голосування планують о 15:00.

Нагадаємо, переший етап голосування відбувся 17-го червня. Тоді на посаду ректора ЛНТУ претендували 8 кандидатів: доктор технічних наук, професор, депутат Луцької міської ради Петро Савчук, професор Зоряна Герасимчук, професор Сергій Пустюльга, кандидат технічних наук, доцент Ігор Бурчак, доктор технічних наук, кандидат технічних наук, доцент Валентин Талах, доктор економічних наук, доктор технічних наук, професор Володимир Дідух, доктор технічних наук, професор Віктор Марчук, доктор географічних наук, професор Ярослав Мольчак.

Згідно з результатами виборів, перемогу отримав завідувач кафедри матеріалознавства та пластичного формування конструкцій машинобудування, доктор технічних наук, професор Петро Савчук, який набрав 40% голосів. Проте цього недостатньо для оголошення офіційного результату, тому наразі відбувається другий тур. Тут претендентів на пост керівника вишу - всього двоє - Петро Савчук та Зоряна Герасимчук.

За 10 хвилин до початку виборів, із заявою до членів комісії звернувся спостерігач від громадської організації «Народний контроль» Микола Грисюк. Він наполіг, аби ручки, які лежали в кабінках для голосування, замінили на ті, що приніс він.

Громадський активіст переконував, що турбується про те, аби не було фальсифікацій.
Втім, члени комісії не погодилися. Пояснив ситуацію у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини керівник головної виборчої комісії Олександр Бондарський.

«До нас звернулися за 10 хвилин до голосування із заявою, аби замінити ручки, буцімто є якісь застереження. Ми порадилися, тут був і представник Міністерства освіти та науки України, вирішили не міняти нічого. Тоді цей спостерігач написав ще заяву, у якій просив роз’яснити, де взяли ручки. Аби заспокоїти присутніх, ми в кожній кабінці зробили контрольний запис на папері і так будемо бачити, чи ніякі позначки не зникають», - пояснив Олександр Бондарський.
Після цього розпочалося голосування.

Зауважимо, що кабінки для голосування не повністю закриті, як це було минулого разу.
«Тоді був зафіксований випадок, коли в кабінці для голосування фотографували бюлетень, а це робити заборонено. Тому ми звернулися за роз’ясненням у Міністерство - чи можна відкрити передню стінку кабіни. Нам сказали, що так, але при цьому повинна строго дотримуватися таємниця голосування. Ми це забезпечили», - інформує Олександр Бондарський.

Наразі члени комісії зауважують, що активність виборців - трохи менша, ніж минулого разу. нагадаємо, в першому турі голосували понад 90%.

За станом на 11.00, зі слів спостерігачів, явка вже досягнула позначки 30%.

За кого голосують учасники цього процесу розповідають для ІА Волинські Новини вже після голосування.

Студенти кажуть, що віддають перевагу Петру Савчуку, бо йому більше довіряють. Деякі викладачі говорять, що віддають перевагу Зоряні Герасимчук, мовляв, у неї більше досвіду. А є і ті, хто голосує за Савчука, бо у нього профільна технічна освіта й він молодий професіонал. Ті, хто не віддає переваги жодному кандидату, кажуть, що хоча два претенденти рівномірно достойні, втім, ніхто з них не є таким стратегом як колишній ректор Віктор Божидарник.

Окрім головної дільниці у Луцьку, де мають віддати голоси 552 людини, голосують й у структурних підрозділах Луцького НТУ: Ковельському промислово-економічному коледжі (86 особи), Технічному коледжі (101 особа) та Любешівському технічному коледжі (117 осіб).

Варто зауважити, що 75% виборці – це всі науково-педагогічні працівники, які працюють у навчальному закладі, 10% - інші робітники, ще 15% - студенти
Петро Савчук
Петро Савчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Анонім Показати IP 24 Червня 2015 12:47
кінець династиям .......
студент до Анонім Показати IP 24 Червня 2015 13:51
це ви сволочі божидарника в могилу загнали от прийде зоряна всіх вас знищить
теж студент до студент Показати IP 24 Червня 2015 14:13
ого-го! доброта так і плеще від ЗВ та її прихильників.
студент Показати IP 24 Червня 2015 13:49
я б не казав гоп поки не перескочиш зоряна вікторівна вперед на вас остання надія ви єдиний достойний кандидат я за вами в могилу піду якщо не виграєте і застрілитесь
Луцкий Показати IP 24 Червня 2015 14:18
Валечка Галущак все лучше и лучше! Королева красоты!!!
БОГ Показати IP 24 Червня 2015 14:33
если вы не покончите с моразмом.то моразм покончит с вами
сс до БОГ Показати IP 24 Червня 2015 14:54
моразм *facepalm*
помаранч Показати IP 24 Червня 2015 14:42
Помаранчеві бюлетені - знаково!
Небайдужа Показати IP 24 Червня 2015 14:53
Маю надію, що переможе Савчук П.П.
антисовєт Показати IP 24 Червня 2015 14:54
Волиняни, так а як же люстрація!? Це ж той Грисюк, що в 2010-2013 був членом Горохівського райкому Компартії!!! Тоді - комуніст, а тепер - народний контроль!? Це комуністичний контроль! Гнати його поганою мітлою звідти!!! І пєндаля під зад такого дати, щоби більше не смів народом підписуватись!!!
Антигрисюкіст до антисовєт Показати IP 24 Червня 2015 22:51
Та то ще той жук. Якби не він то мали б чисті вибори без жодних прецендентів. А він то всюди всунутись має
знаючий антисовєту Показати IP 24 Червня 2015 15:04
Він не просто комуняка, а ціла політична прости... Господи за таке слово. Невдавшийся політик, то в соціал-демократи, то в комуністи, то в нардепи, то в міську раду, а тепер в народний контроль! Вважаю його присутність на цих виборах підставою для кандидата, чиї інтегреси він захищає, а точніше знижує. Коротше кажучи кремлівська агентура працює...
студентка Показати IP 24 Червня 2015 15:07
невже є шанс в лнту?
теж студент до студентка Показати IP 24 Червня 2015 15:08
так, чекаєм результати!
Лист зоряни(курки-ха Показати IP 24 Червня 2015 15:43
Вельмишановні працівники Університету! 24 червня Ви обираєте долю Університету окреслюючи і своє майбутнє . Проте після перегляду інтерв’ю з кандидатом у ректори, який хоче працювати на засадах правди і справедливості, виникає багато запитань, адже реальні дані суперечать тим фактам, які намагається донести глядачам Петро Петрович: 1)Чому коли працівники Університету пішли на вечір пам’яті Ректора, Петро Петрович вирішив саме в цей день піти на так звані „дебати”? Отже,причина, чому кандидати не пішли на дебати полягає очевидно не у їх„втомі” і далеко не тому, що вони „злякалися“. Вечір пам’яті Ректора Петро Петрович проігнорував пішовши на дебати з самим собою. 2)В інтерв’ю йшлася мова про Тель-Авівський університет в Єрусалимі, якого насправді у цьому місті не існує. У місті Єрусалимі знаходиться Єрусалимський єврейський університет, у Тель-Авіві знаходиться Тель-Авівський університет. 3)Стосовно спорткомплексу Університету була названа причина проблем - „неефективний менеджмент”. Чи варто торкатись питання „неефективного менеджменту'' керівнику, при якому рейтинг зайнятості студентів на кафедрі після отримання дипломів сягає 20-30 відсотків, в той час як загально університетський рейтинг згідно офіційних даних сягає близько 80 відсотків? Знаючи що менеджмент «неефективний», чому ви, Петре Петровичу, нічого не робили будучи депутатом міської ради по відношенню до цих об’єктів і тільки зараз обіцяєте щось людям стосовно їх, коли каденція скликання міської ради закінчується? 4) Петро Петрович стверджує у своєму інтерв’ю, що „Студенти - це товар”. Люди не можуть бути товаром для хорошого менеджера і просто порядної людини! 5)Петро Петрович стверджує про свою співпрацю і роботу над проектами з іноземними університетами. Чому в інтерв’ю конкретно не були названі жоден із організованих ним особисто проектів? Так Петро Петрович особисто організовував проекти чи був долученим до них? Якщо ж Петро Петрович хороший господарник і вміє використовувати кошти Євросоюзу у проектах, то чому по проекту санаторію «Пролісок» відкрита кримінальна справа? 6) За ініціативи керівництва в університеті для викладацького складу був відкритий доступ до журналів науково-метричної бази „SKOPUS”. Був проведений аналіз відвідування викладачами цієї бази науковим відділом. Нажаль відвідування Петром Петровичем цієї бази не було зафіксовано. Він або не цікавиться світовими новинками в науці, або, можливо ,не знає англійської мови. 7) За своє життя Петро Петрович не втілив свої мрії по відношенню до побудови нового гуртожитку будучи депутатом, проте ініціатива у реалізації мрій з’явилася в передвиборній компанії. Шановна спільното! Чи варто нам обирати такого кандидата ректором? Чи стане від того ефективнішим менеджмент?!
БОГ до Лист зоряни(курки-ха Показати IP 24 Червня 2015 15:53
ти сама хоть зрозуміла що написала? це вже бред сивої кобилию петра вже обрали нехай гамно гірше аби інше
ісус до БОГ Показати IP 24 Червня 2015 16:04
ти точно бог? якщо так зроби щоб савчук переміг
БОГ до ісус Показати IP 24 Червня 2015 16:05
вже ректор
www до Лист зоряни(курки-ха Показати IP 24 Червня 2015 15:59
бла бла бла до зоряни(курки-ха
Vlad Показати IP 24 Червня 2015 16:11
Потушили Зоряну, особливо в Ковелі... Рейтинг ВУЗу при ній (фактично вона була керуючою останні роки) дуже понизився - ось і результат виборів.
правда волинська Показати IP 24 Червня 2015 19:45
вітаємо ПП з перемогою!УРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!нарешті добро перемогло зло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus