USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завдяки волинянам бійців АТО лікуватимуть у Польщі

24 Жовтня 2014 14:11
Завдяки зусиллям волинських активістів 30 учасників АТО з особливо важкими травмами та відірваними кінцівками безкоштовно лікуватимуть у польському місті Ольштені.

Так, ініціаторам автопробігу «Допоможи Україні – врятуй Європу», волинським самооборонівцям, під час поїздки вдалось домовитись з представниками української діаспори в Ольштені стосовно лікування поранених бійців за кордоном.

Про це під час прес-конференції сьогодні, 24 жовтня, повідомив самооборонівець Богдан Климчук.
«Під час автопробігу ми об’їздили провідні міста Польщі і Німеччини, бо, окрім того що зібрали кошти на амуніцію та провели путінську антипропаганду, нам ще й вдалося встановити потрібні контакти. Так, на цьому тижні підтвердилась можливість пролікувати 30 хлопців з АТО, в кого серйозні травми чи ампутовані кінцівки. А польська діаспора готова повністю оплатити лікування», - каже активіст.

Також він зазначив, що учасники автопробігу свідомо стають каталізаторами того, щоб українська діаспора у інших країнах теж могла долучатись до проблем війни в Україні, щоб вони знали, кому потрібно допомагати, і на які проекти варто витрачати кошти. Зі слів Богдана, часто трапляється таке, що люди щиро хочуть допомогти, але не знають, як правильно і через кого це зробити.

Насамкінець координатор штабу Самооборони у Волинській області Андрій Хведчак каже, що активісти свідомо не звертаються в благодійні фонди, залишаючи цю нішу іншим організаціям.
«Ми перейшли на прямий контакт з людьми з-за кордону. Ми беремо гроші там, де їх не може взяти ніхто інший, і направляємо в армію», - резюмував він.

Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло, що речі, які передають активісти для учасників АТО, - під особливою увагою митників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталія Соколова та Показати IP 24 Жовтня 2014 14:37
Це просто чудово!! чи є вже сформований список важкопоранених бійців? Якщо ще ні і ще є місця на безоплатне лікування в Польщі, ДУЖЕ ПРОСИМО ДОПОМОГТИ!!! Є 2 важкопоранених в АТО волинських хлопця з 51 ОМБР, які потребують лікування за кордоном! є всі документи, лікарські заключення, паспорти і шенгенські візи!! Дуже просимо, якщо ще не пізно, взяти їх на безоплатне лікування!! З ким можа контактувати? щиро дякуємо за те, що ви змогли зробити!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus