USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Жодних звань не маю, а «Почесне» хотілося б, – Микола Головань

6 Серпня 2013 12:54
Автор знаменитого Будинку скульптора у Луцьку Микола Головань назвав цьогорічне присудження Почесного громадянина міста особистою прикрістю. Про це він розповів в інтерв’ю «Слово Волині».
«От у мене прикрість така. Висунули на «Почесного громадянина Луцька» і не дали звання. Ну для чого це робиться? Вони ж і так всі регалії мають. А невже я не заслужив? Я 50 років вірою і правдою служу місту. Куди не повернешся - всюди мої роботи. І в приватному секторі, і містом - у парку імені Лесі Українки, і в Луцькому замку, і розстріляним в’язням робив пам’ятник, і афганцям, у Берестечку, в Залухові і ще багато де.

Все ж робив безплатно, а це ж таки робота. І для кого? Для людей! Та в останній момент переграли і вибрали когось іншого. Ну нехай буде. Але я знаю, що народ за мене. В Інтернеті голосування було – за мене більше голосів у 3 рази», - сумно розповідає Микола Микитович.
«Я ніяких звань не маю, але хотілося б, щоби якесь почесне звання було. Я ж заслужив. Та не хвалю себе – люди бачать самі. Трохи вони мене ущемили цим, але нехай буде. Приїжджають з усієї України, з-за кордону. Іноді за день сотні людей приходять. Вони бачать в Інтернеті і спеціально приїжджають сюди подивитися. Мені то дає якийсь внутрішній спокій, бачу, що не дарма все це роблю. Це імідж міста», - впевнений скульптор.


Будинок Скульптора - найвідоміше і найпопулярніше творіння Миколи Микитовича. Та свій дім Головань досі не приватизував. Він думає, що це через неприхильність влади міста до його особи: «Влада не дуже коректно до мене ставиться. Вони тільки обіцяють багато, а от щось зробити конкретно – ні. Я до цих пір не приватизував свій будинок. Кажуть, що то заповідна зона. Але ж тут болото було, коли у 1980-ому я його взявся облагородити. А вони вважають цей клапоть заповідною зоною. Ну нехай буде так».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
кгб Показати IP 6 Серпня 2013 13:28
можна купу цяцьок навішати і бумажок написати про почесних і всяких інших. але такого інтересу і поваги, як до вашої роботи, ніхто нічим не замінить. бережіть здоров’я і хай вам заздрять усі оті титуловані і ті, хто за них віддає свої голоси. вони теж колись, та прийдуть до вас. очей, правда, не опустять із сорому, але прийдуть - побачите. ви ж головань - голова да голова. ми вами гордимося. а все інше - суєта суєт і дурь несусвітня, як казали мудрі.
Українець Показати IP 6 Серпня 2013 14:48
Та не принижуйся ти Миколо перед цими маріонетеками з депутатськими значками. Будь вище них. Час і народ все розставить по заслугах!
Інна Показати IP 6 Серпня 2013 16:20
Ви справжній Майстер! Талантіще! Цікаво було б запитати на вулиці 5-х перехожих, хто знає вас, а хто - нового почесного громадянина Бондарчука. Результат буде очевидним. Але сумно від цього якось. Невже не можна було двом звання дати?
влад Показати IP 7 Серпня 2013 12:27
хіба "воно" могло гідно оцінити роботу Майстра
влад Показати IP 7 Серпня 2013 12:55
можна було гідно оцінити діяльність двох кандидатів відійти від стандартів обоє заслуговують бути почесними громадянинами міста
Лучанин Показати IP 7 Серпня 2013 14:41
Головань - найкращий претендент на "Почесного громадянина міста Луцька", але це звання отримав колишній партійний діяч. І творчість Голованя для Луцька має куди більшу цінність, ніж діяння особи, яку Романюк таємним голосуванням зробив "почесним громадянином". Ну-ну. Хотілося б побачити, хто з депутатів як голосував - але ж спеціально було зроблено таємне голосування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus