USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Культура

Трагічна історія з життя, або «Хто винен?»: на виставі у Волинському драмтеатрі – аншлаг. Фоторепортаж

За підтримки Фонду Ігоря Палиці«Тільки разом» шанувальники театрального мистецтва отримали чудову нагоду безкоштовно переглянути виставу «Безталанна». Показ відбувся вчора, 18 квітня, та зібрав повну залу.

Сьогодні 10:36

Партесний спів і пончики: до переліку нематеріальної спадщини Волині внесли ще п'ять елементів

До обласного переліку нематеріальної спадщини Волинської області офіційно внесли ще п’ять елементів. Загалом у списку – 21 ремесло, вміння чи традиція.

Сьогодні 07:44

У Китаї виявили найбільшу усипальницю особи високого статусу віком понад 2200 років

У місті Хуайнань провінції Аньхой на сході Китаю виявили усипальницю Увандунь, найбільшу на сьогоднішній день гробницю віком понад 2200 років, що належить знатній особі найвищого статусу часів стародавнього царства Чу.

Сьогодні 00:13

19 квітня: свята, події, факти. День проліска та День поезії

19 квітня – День проліска. В Україні перші проліски з’являються в березні, а ось у Великій Британії, яка є країною походження свята, в квітні. Тому від 1984 року 19 квітня святкують подію, яка допомагає підняти настрій. Серед жителів Туманного Альбіону проліски вважаються захисниками від злих духів, тому їх здавна висаджують біля будинків.

Сьогодні 00:00

Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024

Робота Кочетової – це інтерактивна сторінка, яка поєднує світлини, листування, малюнки й аудіо. Вона поєднала фотожурналістику з особистим документальним стилем щоденника, щоб показати світові, як це – жити з війною як з повсякденною реальністю.

18 Квітня 2024 23:25

Вчені відкрили новий вид титанозавра

Скам’янілості динозавра знайшли у провінції Чубут у патагонській Аргентині, де вчені проводили розкопки у формації Ла-Колонія. Там вони виявили передні та задні кінцівки, а також фрагменти ребер і хребців загадкового виду титанозавра – першого зауропода з формації Ла-Колонія, який коли-небудь був розпізнаний.

18 Квітня 2024 00:35

«НЕЗАБУТНІ»: у луцькому виші віддали шану дисидентові, політв'язню та колишньому викладачеві Валентину Морозу

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулося академічне зібрання в межах проєкту «НЕЗАБУТНІ» на пошану світлої пам’яті українського історика, політв’язня, одного із найрадикальніших представників дисидентського руху в УРСР, викладача Луцького педагогічного інституту, уродженця волинського села Холонів, Почесного громадянина Волині Валентина Мороза.

17 Квітня 2024 15:18

Фільм для своїх і про своїх: режисерка Ірина Цілик завітала до Луцька зі своєю стрічкою «Я і Фелікс»

11 квітня в український прокат вийшла стрічка «Я і Фелікс». А ввечері 16 квітня в Луцьку відбулися спеціальний показ фільму та зустріч із його режисеркою Іриною Цілик. «Я і Фелікс» – це повнометражний ігровий дебют авторки.

17 Квітня 2024 12:17

У Луцьку запрошують на «Великодній вернісаж»

19 квітня о 14:00 у Музеї волинської ікони відкривається виставка «Великодній вернісаж». В експозиції – хатні ікони та декоративні пасхальні яйця з фондів музею, а також сучасні дизайнерські роботи учнів та майстрів Технічного фахового коледжу ЛНТУ. Відвідувачі матимуть змогу придбати подарунки до свята.

17 Квітня 2024 06:20

У Луцьку знищили мурал, присвячений кінорежисеру Борису Ревенку

У центрі Луцька будівельники знищили мурал, присвячений покійному кінорежисеру, керівнику аматорської кіностудії «Волинь» Борису Ревенку.

16 Квітня 2024 23:00

Оскароносна стрічка «20 днів у Маріуполі» зʼявиться на Netflix

Наразі стрічку можна переглянути на платформах Sweet.TV, Megogo, Київстар ТБ, Takflix і Volia TV, а також на сервісах Amazon, Apple TV і Google Play Movies.

16 Квітня 2024 22:39

Відома бандуристка і співачка KRUТ виступить у Луцьку

У Луцьку виступить Марина Круть – українська бандуристка і співачка, пісні якої знають по всій Україні. Фіналістка нацвідбору, амбасадорка бандури в Україні та світі.

16 Квітня 2024 18:24

У Луцьку відбудеться концерт Артема Пивоварова на підтримку ЗСУ

10 травня о 19:00 у Луцьку в Замку Любарта відбудеться концерт Артема Пивоварова. Частина коштів буде спрямована на підтримку Збройних Сил України. У концертній програмі Артема Пивоварова на вас чекають улюблені хіти: «Дежавю», «Міраж», «Рандеву», «Думи», «Там у тополі», «Ой на горі» тощо. Серед них – пісні з авторського культурного проєкту «Твої вірші, мої ноти», в якому артист популяризує вірші українських поетів через призму музики. Звісно, ви також почуєте «Маніфест» – пісню, яку називають сучасним гімном українців.

16 Квітня 2024 16:56

Разом із сином пішов на війну: у Луцьку відкрили виставку, присвячену загиблому історику та колекціонеру Михайлу Федоровичу. Фото

Чоловік був знаним істориком, дослідником і колекціонером, зокрема захоплювався нумізматикою та фалеристикою. Вшанувати волинянина у стінах музею військової техніки зібралися його рідні, побратими та знайомі.

16 Квітня 2024 16:06

У Ковелі демонтували пам'ятник радянським артилеристам

Пам’ятник – гаубиця 122 мм та дошка з викарбуваним написом – був встановлений ще в 1975 році.

16 Квітня 2024 09:49

Волинських школярів кличуть взяти участь у всеукраїнському конкурсі малюнків

До участі у конкурсі запрошуються учні закладів загальної середньої освіти України, віком до 18 років та школярі – громадяни України, які постійно або тимчасово проживають за межами України (спеціальна номінація). Кожен учасник може подати не більше трьох конкурсних робіт. Участь безкоштовна.

16 Квітня 2024 07:14

16 квітня: свята, події, факти. Всесвітній день дозвілля та День піжами на роботі

Сьогодні відзначають Всесвітній день голосу, Всесвітній день дозвілля, Всесвітній день підприємництва, День обізнаності про стрес, День піжами на роботі.

16 Квітня 2024 00:00

Здивували креативом: другокурсники волинського вишу стилізували портрети викладачів

У межах Тижня факультету культури та мистецтв у головному корпусі Волинського національного університету імені Лесі Українки відкрили виставку стилізацій портретів викладачів. Роботи виконали студенти-другокурсники кафедри дизайну в межах дисципліни «Рисунок» під керівництвом викладачів Марії Єфімової та Валентини Крисюк.

15 Квітня 2024 13:07

Система Orphus