USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Made in UA: як творча молодь святкувала День Незалежності на Волині

26 Серпня 2016 22:35
Молодіжна мистецька локація під назвою Made in UA діяла у Рожищах у День Незалежності.

Про це повідомляє Район. Рожище.

Заходи у рамках цього проекту реалізували завдяки учасникам КО «Art Life», Районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в особі Олега Шварцкопа, а також Центральній районній бібліотеці для дорослих.

Дійства відбувалися біля районного Будинку культури. Заходи поділили на три окремі частини – літературну, акустичну та кіно.

У рамках літературної частини, яку представляв Олександр Ковальчук, відбулися читання віршів молодих поетів Культурного об’єднання «Art Life», зокрема, Наталії Воронки, Юлії Нікітюк та Оксани Ковтонюк.

Разом з тим презентували поетичну збірку «Коли говорить душа», куди увійшли вірші написані учасниками проекту «Поетичні вихідні» та конкурсу «Поет сезону» від КО «Art Life». Олександр Ковальчук розповів декілька слів про збірку, авторів та про те, як виникла ідея з віршами та проектами, які з ними пов’язані.

Зокрема, він зазначив, що збірка – це маленький внесок у справу книговидавництва району. Це напрацювання шести авторів, хороших друзів, учасників КО «Art Life».

Ця збірка стала результатом майже піврічної спільної роботи в рамках проектів «Поетичні вихідні» та «Поет сезону». Тут багато лірики, кохання, надій, мрій, розчарувань, бажань – всього того, що притаманне кожній молодій людині.

Окрім читань та презентації поетичної збірки, у рамках літературної частини представили книжкові виставки від колективу Центральної районної бібліотеки.

Зокрема, зацікавила глядачів виставка сучасної української літератури, у якій зібрали найцікавіших українських авторів сучасності. А також виставка книг, які видали в Рожищенському районі за часи незалежності.

Наступною частиною молодіжної локації Made in UA була акустична частина. Представив її Сергій Янішевський. Це було своєрідним апогеєм вже знаного в районі вечору «Чотири акорди». Але цього разу концептуальним – присвяченим Дню Незалежності України.

В межах цієї частини декілька композицій виконали учасники з гурту Ad Libitum з районного Будинку дитячої творчості на чолі з керівником гурту – Іриною Сіробабою. Їхнє виконання налаштувало всіх присутніх на позитивний лад і надало хорошого настрою.

Далі звучали пісні, що стали класикою української сучасної музики часів Незалежності. Згадали вже легендарних сьогодні виконавців, таких як «Скрябін», «Брати Гадюкіни», «ТНМК», «Тартак», «Нічлава», «Вій», «Океан Ельзи» та інших. Все звучало в хронологічному порядку – від 90-х і до творчості сьогодення, яку представили гурти «Один в каное» та «Женя і Катя».

Виконували пісні легендарних музикантів місцеві виконавці Сидорук Вікторія, Богдан Совтис, Сергій Вавренюк, Сергій Янішевський, а також гості – Микола Стоцький, Анастасія Козяк, Дмитро Кухарук. Потім усі разом в дуже теплій атмосфері виконали пісню «Вона» гурту «Плач Єремії».


Ввечері розпочали кіночастину молодіжної локації. Її представив Олег Шварцкоп, який розповів про сучасний стан українського кінематографу, а також про те, що ж побачать глядачі на екранах.

У цей вечір всі присутні мали змогу переглянути під відкритим небом короткометражний документальний фільм «Made in Ukraine», який захопив глядачів своєю щирістю, позитивом і цікавістю.

Після цього переглянули кліп рок-версії гімну України у виконанні Микити Рубченка. На цій позитивній ноті вечір завершили. Організатори сподіваються, що такі вечори стануть хорошою традицією у Рожищах.

Як зазначає Олександр Ковальчук: «Сьогодні нам дали уявний карт-бланш. Ми побудували свою програму так, як ми її бачимо, без втручань та корегувань. Звісно – у нас ресурси мінімальні, але і цього достатньо, щоб донести свою творчість, своє бачення. Допомагали нам у цьому безліч людей, яким ми безмежно й вдячні».

Щодо загальних вражень – то всі були задоволенні. Лише, кажуть, інформації про цю локацію було мало, тому дізнавалися лише, коли проходили повз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus