USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Переселенці зі сходу і лучани зібралися на квартирнику

1 Квітня 2015 13:28
Акустичний вечір для внутрішньо переміщених осіб (переселенців) влаштували у Луцьку ввечері 31-го березня у фотостудії «Artroom», – інформують організатори. Серед останніх – ініціативна група СГО «Молодіжна платформа» за підтримки програми «Active Citizens Ukraine» Британської ради, ГО «Самопоміч» та представники ГО «Переселенці Криму і Донбасу».

Проект «Діалог», в рамках якого відбувся і цей захід, організовує спільне дозвілля лучан і переселенців, створює для гостей зі сходу вільний творчий простір , а також допомагає їм адаптуватися у нових умовах.

Протягом вечора виступали як вже сформовані гурти («Кімната на вимогу»), так і аматори, які приїхали до Луцька з різних куточків Волині. Перший акорд взяли хлопці з дуету «Кімната на вимогу», виконавши кавер на хіт ТНМК «Гранули». Вже другу пісню – кавер на «Озимі люди» Скрябіна – співали всі разом.

Також лунали композиції гуртів «Один в каное», «Скрябін», «Плач Єремії», «Антитіла». Особливо емоційно публіка сприйняла пісню «Тепла зима» Андрія Кузьменка у виконанні Влада Каленікова:

«Ми всі однакові давно, вам зрозуміти не дано Що схід і захід заодно Дайте пожити спокійно Спокійно...»

Ці слова не залишили байдужим нікого з присутніх – криками «браво» і «на біс» аудиторія засвідчила потребу у заходах подібного формату. Окрім музичної частини, організатори подбали і про малечу: дітлахи з «нянею» сиділи в окремій кімнаті і гралися, зокрема, в «Монополію», «Карти Uno», «Дитяче доміно».

Керівник проекту Ірина Полєтуха зазначила: «Робота над проектною заявкою тривала декілька днів в рамках програми Британської ради «Active Citizens», і нам було важко повірити, що саме наша ідея перемогла у відбірковому конкурсі. Я приємно вражена тим, як у короткі терміни команда перейнялась успіхом та готовністю працювати з віддачею».

«Ми вдячні найперше тим мешканцям Луцька, для яких місто стало вимушеною домівкою, і які відкриті до діалогу, прагнуть вивчати наш край. Обіцяємо докласти максимум зусиль, аби низка проведених заходів створила ефективну і водночас невимушену платформу для спілкування лучан та внутрішньо переміщених осіб. Також висловлюємо особливу подяку Яні Агеєвій з ГО «Переселенці Криму і Донбасу» за швидку і конструктивну координацію цільової аудиторії», – додала вона.

Протягом проекту відбудеться ще сім заходів, і організатори запрошують усіх долучатися до «Діалогу».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дмитро Показати IP 1 Квітня 2015 13:48
нехай в воєнкоматі б зібрались
Лучанин до Дмитро Показати IP 1 Квітня 2015 14:53
А ти чого ще не там?
Дмитро до Лучанин Показати IP 1 Квітня 2015 15:36
в тебе забув спитати де мені бути.
Конрад до Дмитро Показати IP 1 Квітня 2015 17:19
Якщо вже так, то будь-ласка розкрий-но, чому ж ти так ненависно відносишся до переселенців (жінки, підлітки, діти)?
Лучанин до Дмитро Показати IP 1 Квітня 2015 19:32
Так якого ... ти вирвішуєш де і кому бути?Сидиш за монітором,сиди поки ціна за елект_ку не підвисили
Анонім Показати IP 1 Квітня 2015 16:57
В АТО ВСІХ ПІ****СІВ
Конрад до Анонім Показати IP 1 Квітня 2015 17:17
В першу чергу тебе!
Влад Показати IP 1 Квітня 2015 22:37
Адміни, бцдь ласка, закрийте коменти... Особливо новини які хоч якось стосуються Сходу. До слова, серед публіки були в більшості люди похилого віку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus