USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Авторка «Ліги непарних шкарпеток» зустрілася з лучанами

31 Березня 2014 08:59
День читацьких задоволень відбувся у бібліотеці на який була запрошена відома українська письменниця зі Львова Галина Вдовиченко.

Галина Вдовиченко - журналістка щоденної газети «Високий Замок», а дебютувала як письменниця у 2008 році з романом «Пів’яблука», який став лідером продажів під час роботи Львівського Форуму видавців-2008 і здобув спеціальну відзнаку конкурсу «Коронація слова-2008» «Вибір видавців» (перша в історії конкурсу) за цей роман. Перший тираж книжки розійшовся протягом місяця. Потім були ще романи – і нові нагороди, і от, нарешті, світ побачила «Ліга непарних шкарпеток» – піонер дитячої серії видавництва «Клуб сімейного дозвілля».

Саме таку «короновану письменницю» і запросили бібліотекарі центральної бібліотеки на зустріч з своїми читачами в рамках Всеукраїнського Тижня дитячого читання. Завітавши до зали бібліотеки читачі були здивовані: на стільчики були одягнені кольорові шкарпетки. А розгадалась ця несподіванка легко - Галина Вдовиченко презентувала свою книгу « Ліга непарних шкарпеток». Ця книга отримала 1-у премію у номінації «прозові твори для дітей» у Всеукраїнському конкурсі романів, п´єс та кіносценаріїв «Коронація слова»-2012». Розпочала зустріч директор книгозбірні Ніна Бочарова, яка представляючи автора розкрила її , як людину творчу - вона малює, займається фото справою, є дизайнером одягу; активну - вона стрибає з парашута, займається пішохідним туризмом і гірськими лижами і просто, як маму дорослих дітей і бабусю, яка обожнює двоє своїх внучат. Присутнім дітям було запропоновано, перед виступом письменниці, ознайомитись з її книгами «Мишкові миші» та «Ліга непарних шкарпеток» переглянувши відеоролики про них. Ось саме після цього посипались запитання від дітей: чому героями дитячої книжки стали миші, чому шкарпетки, хто став натхненником і першим читачем її оповідань, чи буде написання інших книг і хто може стати в них героями. Цікавились діти і особистим життям пані Галини –що вона любила читати в шкільні роки, просили розповісти про місто Львів і його мешканців. За найцікавіші запитання діти отримали подарунки.

Читачка бібліотеки Юлія Луканіна віднайшла і прочитала вірш авторки Надії Матвієнко «Татові шкарпетки», а також присутні побачили мультфільм «Про загублену шкарпетку». Директор бібліотеки зачитала з книги Галини Вдовиченко статут ліги непарних шкарпеток, який прийняли герої її книги і за який всі присутні у залі діти одноголосно проголосували і обіцяли його дотримуватись у своєму житті, а саме: триматись купи й не залишати товариша у біді; радіти радості товариша, як своїй власній;діяти злагоджено, як одна команда; сподіватися на краще і ніколи не втрачати надії;не вважати себе вищим від інших.

Книги Галини Вдовиченко « Ліга непарних шкарпеток» та книга « Мишкові миші» це книги про історії з найпрозаїчнішими речами: подерті розпаровані шкарпетки і не зважаючи , що вони різні, вони співчувають та допомагають одна одній, про хлопчика Мишка і звичайних мишок, які разом створюють свою рок-музичну групу. Але водночас це історії про єдність, про силу спільноти, про дружбу і порозуміння та вміння пробачати, про великодушність . Тому ці книжки необхідно прочитати не лише дітлахам, а й дорослим. Вони можуть стати непоганим посібником для створення добрих стосунків як з нашими ближніми людьми, так і з цілим суспільством.

На закінчення зустрічі діти одягнувши шкарпетки , які були на їх стільчиках по черзі відшуковували свою пару і разом з тим стверджували , що у світі треба жити дружно, весело і завжди вірити , що все буде. На згадку Галині Вдовиченко подарували шкарпетки ручної роботи, щоб вони її зігрівали у далеких мандрах, у години творчості за письмових столом під час написання нових книг та нагадували їй про щирих, читаючих дітей з міста Луцька.

Ніна БОЧАРОВА, директор центральної бібліотеки для дітей

Довідка.

Відзнаки:

Спеціальна відзнака конкурсу «Коронація слова-2008» «Вибір видавців» (перша в історії конкурсу) — за роман «Пів'яблука».

Диплом «Дебют 2008 року» у номінації «Найкращий автор» від книготоргової мережі ЕМПІК

Друге місце у конкурсі «Найкраща українська книга-2009» за версією читачів та журі тижневика «Кореспондент» (роман «Пів'яблука»).

Роман «Замок Гербуртів» (Тамдевін") отримав першу премію у номінації «романи» на Всеукраїнському конкурсі романів, п'єс та кіносценаріїв «Коронація слова»-2009.

Спеціальна відзнака «Гранд-Коронація слова» (роман «Хто такий Ігор?»).

Перше місце у номінації «Оригінально оформлене та проілюстроване видання» на Міжнародному дитячому фестивалі у Львові (травень 2011), відзнака «Книжкового Левеня» (казкова повість «Мишкові миші»).

Друге місце у номінації «Світ дитинства» та третє місце у номінації «Мистецтво друку» у національному конкурсі «Найкраща книга України» (2011), засновник — Держкомтелерадіо України (казкова повість «Мишкові миші»).

У 2011 році роман «Бора» увійшов до п'ятірки фіналістів «Книги року Бі-Бі-Сі».

Перша премія у номінації «прозові твори для дітей» у Всеукраїнському конкурсі романів, п'єс та кіносценаріїв «Коронація слова»-2012 — за казкову повість «Ліга непарних шкарпеток».

"Ліга непарних шкарпеток" потрапила до п'ятірки фіналістів конкурсу "Дитяча Книга року ВВС – 2013".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus