USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Авторський проект з ароматом яблук - у Галереї мистецтв

20 Серпня 2015 16:16
У день світлого Яблучного Спаса в Галереї мистецтв був презентований авторський проект волинської художниці Марічки Островської «Яблука на кілімках». Саме з такою неповторною м’якістю вимовляється слово «килимок» у рідному селі Угринів на Волині, де живе та працює мисткиня.

Частинку своєї малої батьківщини, тепла рідної хати, літніх ароматів саду та домашньої випічки, а також надії, болю, намагання долучитися до благородної справи перемоги України показала Марічка багаточисленним шанувальникам, друзям, родині під час виставки.

Голова Волинської організації НСХУ Володимир Марчук, представляючи художницю та її творчий доробок, зазначив, що день презентації обраний невипадково, доповнюючи свято Преображення Господнього. Авторський проект був створений під враженням пленеру, який нещодавно відбувся у Польщі. Марічка брала у ньому участь, та все ще перебуває під приємними, надихаючими враженнями, які спонукали її не зупинятись, а продовжувати роботу.

Вона представила загалом 10 робіт, серед яких 8 є творчими розробками та 2 авторськими повторами зі зміненою кольоровою гаммою, деталями та форматом. Природні кольори, яблучні мотиви, переплетення мішковини асоціативно переносять нас у «райський сад», місце любові і затишку - рідне, тепле і ароматне.

Затишна атмосфера була створена Марічкою та її шанувальниками у залі галереї, доповнюючи враження від побаченого теплотою домашнього частування, ніжністю родинного оточення. «Райські сади рідні… В кожного є хатка з садком, в якому яблуні ростуть))) Кожен на рядні сидить під тими яблунями в своєму раю… Отак і ходимо, їмо яблука на Спаса… Згадуємо добре і тепле… Чим не рай за хатою на кілімку)».

Цей авторський проект – також вклад художниці у надзвичайно важливу та невідкладну справу, яка сьогодні болить кожному українцеві. «Сьогодні наша держава переживає найтрагічніші часи за всю історію своєї незалежності. На сході України гинуть наші співвітчизники, захищаючи Батьківщину від зовнішнього агресора. Ми як ніколи розуміємо, що перемога можлива лише за умови консолідації усіх сил суспільства. Таким чином я хочу внести свою частку в реабілітацію наших захисників», - ось така мета проведення мистецького проекту Марічки Островської.

Яким чином митець може допомогти своїй країні? Вклад художника у перемогу – це його творчість, втілена у його роботах, надія, думки, енергетика зцілення та творення. Марічка Островська планує спрямувати усі кошти, які будуть виручені з продажу цих робіт, на проведення арт-терапії для бійців, які повертаються із зони АТО. Цілюща сила мистецтва допомагає воїну відпочити, розслабитися після пережитих жахів та страждань, відчути тепло любові, турботи, віднайти в собі ресурси для подолання життєвих випробувань.

Долучитися до задуму мисткині подбати про Героїв, які зранені повертаються додому зі сходу, має можливість кожен з нас. Виставка працюватиме до Дня Незалежності України.

Марія Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лактіонова Марина Показати IP 20 Серпня 2015 19:04
аж яблучко захотілось з"їсти,і до бабці в село,де пахне дитинством ,травами,запашними пляцками=)і килимки вишиті згадались,що висіли на стінах і гріли наші,внучаток, маленькі спинки...тепла виставка,теплі слова.
Вероніка Показати IP 20 Серпня 2015 22:18
На виставці було дуже цікаво. Хочеться повернутися туди знову і знову.
Оксана Показати IP 21 Серпня 2015 09:00
Марійка ти молодець!!!!!!!!!! Справжній український митець, який любить свою землю, молоді є що повчитися.
Віктор Показати IP 25 Серпня 2015 00:28
Гарно , це щось з дитинства, дуже яблучно , та трохи настальгічно. Зворушений , дякую художниці Марічці , авторці коментару теж респект !
Ірина Показати IP 25 Серпня 2015 00:34
Думала, таке вже не роблять. А от є ще світлі люди, які підтримують традиції ! ДЯЯЯЯКККУУУЄЄЄМММООО !
69 Показати IP 27 Серпня 2015 07:36
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus