USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Брати Капранови привезли до Луцька новий роман

24 Березня 2016 13:47
Відомі письменники та видавці презентували у Луцьку нову книжку «Забудь-річка».Герої роману ведуть родинне історичне розслідування трьох доль своїх дідів, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця у Другій світовій війні.

Завдяки гримасі долі вони потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА.

За багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання.

Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Зі слів письменників, саме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині.

Брати Капранови вже 15 років пропонують читачам свої книжки. Родом брати з Півдня, по батьковій лінії – з Миколаївщини, по маминій – з Одещини. Мешкають в Києві, кажуть, що часто навідують рідний Очаків, щоб вклонитися могилам предків. Запевняють, що у своїх книжках нічого не вигадують, а героїв та події беруть з реального життя.

«В українській міфології ми знайшли назву – Забудь-річка, – розповіли Брати Капранови про походження назви роману. – Це міфічна річка, яка розділяє цей світ і потойбічний. Перелітаючи через неї, душа забуває все, що було з нею в цьому світі. Забудь-річка – не міфологічна. Її і ми з вами, і наші батьки, і діди, і радянська влада прокопали по всій території Україні й в кожній родині є її відгалуження».

Капранови розповіли, що над романом «Забудь-річка» працювали чотири роки. Планували закінчити його у 2013-му, але через Майдан довелося міняти кінцівку.

«Послужливий Ворд зберігає всю статистику», – зауважують автори. Тож письменники підрахували, що на написання нової книги пішло 3110 годин роботи, тобто 19 місяців, якщо працювати повний робочий день з двома вихідними. Кожен файл в середньому редагувався 51 раз. До того ж годі виміряти й кропітку роботу, яка була проведена перед початком написання – вивчання історії, мемуарів та збір первинного матеріалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus