USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи справді Василь-Чорнобривець просив собі Героя України?

29 Серпня 2014 15:00
Волинський скульптор Василь Рижук, відомий на весь світ завдяки 300-кілометровому оберегу із чорнобривців, запевняє, що не просив звання Героя України для самого себе. Мовляв, це думка громади, яку він лише доносить до відома голови ОДА.

Саме з таким спростуванням з’явився пан Василь до редакції Інформаційного агентства Волинські Новини.

«То ціле моє життя таке, воюю – як овес з бур’янами», - каже митець, натякаючи на власні життєві непорозуміння, зокрема із пресою.

Нагадаємо, раніше на сторінках видання повідомлялось, що волинський скульптор Василь Рижук просить присвоїти йому звання Героя України, мовляв, його внесок у духовне життя Волині й України в цілому доволі вагомий, і він його справедливо заслужив. Про це митець повідомив 18 серпня під час особистого прийому громадян у голови ОДА Володимира Гунчика.

Наразі ж він запевняє, що ні в якому разі не просив для себе високого звання, однак доніс до волинського губернатора думку загалу, опираючись на документи, що засвідчують його багатогранну та благодійну діяльність, на 145 аркушах.
На запитання репортера, чи не простіше було б, якби з таким проханням прийшов хтось із ініціаторів подання на Героя України, а не сам скульптор особисто, Василь Рижук відповів:

«А за мене більше нема кому ходити. Я зареєстрований, як підприємець. Тож, всі права та обов’язки полягають на мене. І за всі роботи, які я виконував, несу відповідальність одноосібно».
З його слів, на прийомі громадян у голови ОДА трапилось цілковите непорозуміння.

«Я прийшов в облдержадміністрацію стосовно абсолютно інших справ. Але дорогою я зустрів знайому, яка працює в ОДА. Вона мені й сказала, що уже є колективне звернення щодо присвоєння мені статусу Героя України, але, оскільки обрали нового голову, то й звертатися потрібно повторно. Таким чином, мені сказали, що потрібно потрапити на прийом до губернатора. Тоді я прийшов до його помічниці, але вона зауважила, що посадовець не може мене прийняти, бо зайнятий. Тож, я був змушений писати заяву. Написав заяву, залишивши у ній свій номер телефону, і мені пообіцяли, що викличуть. І ось мені зателефонували. Я прийшов вирішити питання благодійності і принести підтверджуючі документи, бо є колективне звернення. В усній формі розповів голові про власні внески у культурну спадщину країни та благодійність. Що ж я вчинив не так?» - дивується пан Василь, якого завдяки чисельним насадженням цих жовтогарячих квітів у народі «охрестили» Чорнобривцем.
Разом з тим, митець зазначив: посадити один квадратний метр чорнобривців коштує близько 158 гривень. А 300 кілометрів, які він засіяв, вартує, нібито, не менше, ніж 15 мільйонів гривень. Він наголосив, що якби йому "повернули" ці кошти, то й не було б потреби щось у когось просити.

«Я добровільно віддав насіння, безкоштовно вдихнув життя у велику кількість пам’ятників і це бачить вся Україна, Польща і навіть Америка. Тому й прийшов відстоювати власні інтереси, бо нікому їх відстоювати. Усі роботи я виконую у зоні підвищеного ризику, і, згідно з правилами дорожнього руху, я повністю несу відповідальність за безпеку руху. Усі роботи здаю згідно з актом прийому-передачі, що у мене вимагають кожного разу. Окрім того, я входив в десятку кращих митців України. То хіба я не заслужив нагороди?» - резюмував Василь Рижук.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
OTAK OT Показати IP 29 Серпня 2014 15:08
Нічогісеньки собі, а хто тебе заставляв цим займатись? - Ніхто. Сам хотів - сам робив. А тепер дайте мені героя або поверніть гроші. Дядьку, ви часом не об'їлись чогось?
напевно до OTAK OT Показати IP 29 Серпня 2014 16:02
нанюхався чорнобривців
Луцький Показати IP 29 Серпня 2014 15:11
мля, вже дістав, в країні люди гинуть, а вася героя захотів, маразм!!! Назвіть в його "честь" село, а люди йому героя" зроблять, коли почнуть документи переоформляти))))))
ДЄСАНТ Показати IP 29 Серпня 2014 15:19
Без коментарів... я вже забув за того нього,знов обявився...ну шо сказати Вася є Вася...
Настя Показати IP 29 Серпня 2014 15:28
Зато на кладовищі побудував собі хату в центрі міста на пятницькій гірці .І за це просить героя .. Це просто наглость людська .....
Олександр Показати IP 29 Серпня 2014 15:37
Наглядний приклад того, що можна навіть і чисту вишиванку надіти, і свтлини з чорнобривцями по інтернет-виданнях роздати, а гнила суть людська таки вилазить - невже я просто так все робив?...
Олесь Показати IP 29 Серпня 2014 15:38
В нашій мові є дуже образна характеристика таких людей- Боже! Я вільний! Від скромності, сорому, такту, від здорового глузду. БОЖЕВІЛЬНИЙ. А що квіти садить- це гарно. Достойне заняття творчої людини.... Але не більше....
Саша Показати IP 29 Серпня 2014 15:47
скількі коштує метр квадратний чорнобривців? 156 грв? Вася ти що обкурився,скромняга...
мур-мяу Показати IP 29 Серпня 2014 16:26
в мене вдома теж до холєри чорнобривців росте! я щороку по кілька відер насіння збирати можу... дайте мені крісло Міністра інфраструктури, наприклад... к чєму мєлачітса!?
українка Показати IP 29 Серпня 2014 16:48
Оце Вася знайшов нову фішку. Весь час шукає то гроші за пам'ятники ,то за насіння квітів. Ах ти ж такий благодійнику , мабуть, не може втямити, що означає слово "благодійно". Хоча в своєму житті і на копійку не зробив , мабуть,нічого благодійно. А тут подай героя України ! В А С Я !!!! Отямся , бо це вже не смішно, а потрібно задуматись чи все впорядку з психікою. Сам ніби служив в Афгані, а за пам'ятник на честь загинувшим афганцям мало що гроші взяв, а скільки ще помотав нервів. Ось тут би тобі за честь було б бути благодійником в пам'ять про тих, кому дійсно можливо потрібно було дати героя. Кажуть скромнсть прикрашає людину, але тут без коментарів. Як тільки міняється влада, Вася починає обхід кабінетів. А де це він побудував хату? Невже отримав гонорар за квіти, бо запеняв, що немає чим заплатити за компослуги. Ах Вася , Вася - ну хто його не знає ?
Patrik Показати IP 29 Серпня 2014 16:49
Даруйте мені, але це вже навіть смішно... Василь Рижук не вбачає суттєвої різниці між скромним званням "герой липня газети Волинь" і почесним званням "Герой України"... У мене немає слів, винятково одні лишень співчуття до самого пана Василя та й... до земляків, які читають його роз'яснення... В черговий раз бажаю Вам пане Василю, як відомому митцю, творчих здобутків, а ще більше - СКРОМНОСТІ!
Мешканець Показати IP 29 Серпня 2014 17:44
Прочитав наведені вище документи і замислився. Волинський облавтодор , на підтримку кандидатури Рижука в номінації Герой липня-2013 газети Волинь, пише," роботи п. Рижук (сіяв квіти) виконував при ітенсивному русі автотранспорту, що пов'язане з підвищеним ризиком для життя людини, тому працювати в цих умовах може лише сильна та відважна людина, герой сьогодення, яким і є В.Рижук".Ось тут я і замислився: 1. Чи заплатив автодор Рижуку і скільки за підвищений ризик в роботі ? 2. Прочитав Вася слово герой і подумав, що вони просто технічно пропустили слово України. 3. В якому саме місці сіяв квіти, чи не міг він заважати руху транспорту, якщо працював в умовах ризику для життя? Невже на проїзжій частині? Прямісінько по білих лініях? О Мама Мія ! Яка відвага, який героїзм ! Негайно Героя ! А щодо пам'ятника воїнам-інтернаціоалістам ? Яка жертовність....Прочитав 2-4 пункти і зразу видно, як він пише " безкоштовно вдихнув життя у велику кількість пам’ятників". але не забув, мабуть підрахувати інфляцію, судячи по цифрах, свого безкоштовного вдихання При оцінці пам'ятика в 50 млрд. , 42 млрд. авторської винагороди.....Ось так і будує. що не пам'ятник, то воює
і я Показати IP 29 Серпня 2014 18:31
Хотілось би знати,чому "герой" за памятник Кобзареві в Горохові ще грошики вимагає?
і я теж до і я Показати IP 29 Серпня 2014 21:06
Гроші за пам'ятик Кобзареві в Горохові отримав від депутата з яким домовлявся , а так як він родом з горохівщини, то ,думає, хай ще земляки заплатять. Совість треба мати. А ще почесний громадянин міста , та ,здається, вже лишили його цього звання
я Показати IP 29 Серпня 2014 18:47
Вася, перечитай ці коментарі і подумай на наступний раз чи варто статтю замовляти і світитися
Анафема до я Показати IP 29 Серпня 2014 20:03
Омг, підозрюю, що він заклював журналістів своїми вимогами щодо спростуваннями свого вчинку. І що вийшло? Написали! Легше тобі, Васю, стало? Підозрюю, що ще гірше. Вже краще б мовчав і не рипався.
UA Показати IP 30 Серпня 2014 00:02
коментар було видалено
горохівчанин Показати IP 1 Вересня 2014 22:13
Авторська винагорода за горохівського Кобзаря складала майже половину місцевого бюджету на той час.За неї він вже багато років судиться з міською радою.Забрав два "жигулі" , і ще щось там,як компенсацію.Навіть не мали чим продукти дітям в дитсадки підвозити,Скандаліст і цим все сказано.А ті чорнобривці я бачив як сіяли якісь жінки.А по трасі луцьк-львів - не було такого.Тільки в Угринові по краю поля трохи цвіли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus