USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дисидент розповів у Луцьку про причини революції

31 Липня 2015 21:00
Різниця в рівні життя більше ніж у 40 разів між багатими та бідними українцями, а також «зміна політичного курсу» стали причинами того, що українці консолідовано вийшли на Революцію гідності.

Про це відомий український дисидент, громадський діяч, політик, автор Акту про Незалежність України Левко Лук’яненко заявтв під час гутірки на фестивалі «Бандерштат».

Відповідно до соціологічних досліджень, 7% людей, які живуть найбагатше, і стільки ж, хто живе найбідніше, то в нормальних суспільствах різниця в рівні життя - у 5-7 разів. Мовляв, це нормальне явище демократичного суспільства, населенням ця різниця сприймається як справедлива.
«Це такі країни, як Німеччина, Канада тощо. Тому там революція неможлива. Але коли різниця між «верхами» і «низами» збільшується, то тим швидше це відбувається, тим швидше країна рухається до революції. І в кінці народ обурюється цьому і організовує революцію», - пояснює Герой України Лук’яненко.
Політик каже, що за часів президентства Віктора Ющенка він отримав дані, що різниця в рівні життя між багатими та бідними в Україні становить більше 40 разів, то розумів, що революція - неминуча. Після чого неодноразово звертався до олігархів, щоб ті одумались, адже «вони з жиру бісились, в той час як люди не мали за що жити».
Ситуація стала критичною за часів правління Віктора Януковича, а тому, зі слів Лук’яненка, і вибухнула революція. Останньою краплею в чаші народного терпіння став «розворот країни із заходу на схід» - тобто, відмова від курсу на Євроінтеграцію:

«Це означало, що країну будувати будуть не за західними зразками, а ставити в приклад Московію. Тоді збунтувались і вийшли студенти та журналісти, а за ними – весь народ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ая Показати IP 1 Серпня 2015 03:43
питаюсь, невже в українців нема свойого бачення прийдешнього? Бачення соєї країни незалежною від заходу і сходу, розвиненої, багатої і могутньої? Іммігранти українські у світі показали і доказали, що вміють важко працювати, бути організованими і мати успіхи у всіх ділянках життя. Вдома треба лиш зробити порядок, вигнати геть всіх зайд грабіжників, а своїх злочинців посадити за грати. Крім того треба нагадати матусям, щоб співали своїм чадам колискові пісні, тоді і народиться наново патріотизм і любов до рідної землі......
історик Показати IP 1 Серпня 2015 07:09
Більшовики вийшли на революцію і щось змінили, а тут що? Ті хто при владі ще більше збагатились, а простий люд жибракує?! То комусь революція, а комусь і горе!!!
а пан Показати IP 1 Серпня 2015 07:09
левко правий но прикидуется дурником якщо не розуміе чому жидомасони розвалили СССР та створили незалежну в якій жіття з кожним роком погіріршуется.пусть раскажет сколько ОН получает и почему не на сході якій жиди придумали щоб еврохохлів мочити
ребята Показати IP 1 Серпня 2015 07:30
коментар було видалено
скотина Показати IP 1 Серпня 2015 08:03
коментар було видалено
іванко Показати IP 1 Серпня 2015 08:11
коментар було видалено
Мунько Показати IP 1 Серпня 2015 08:50
Ну і що після революції - краще стало?:)
123 до Мунько Показати IP 1 Серпня 2015 10:09
Дурко, революції робляться не для того, щоб було краще, а для того, щоб це "краще" стало можливо зробити.
Анонім Показати IP 1 Серпня 2015 11:43
РЕВОЛЮЦІЯ-це коли міняється устрій держави,феодальний на буржуазний,буржуазний на капіталістичний,або соціалістичний....то ж не треба звичайний державний заколот називати РЕВОЛЮЦІЄЮ,бо нічого не змінилося,
Екскурсовод до Анонім Показати IP 2 Серпня 2015 21:33
Змінилось, тепер різниця між багатими і бідними не в 40 разів а в 120.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus