USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Фолк-гурт Кolo у місті Лева записує дебютний альбом

24 Липня 2016 15:32
У 2014-му фолк-колектив KOLO виграв волинський відбір на «Червону руту» серед гуртів. Вокалістка музичного проекту Олена Цибульська пригадує, що були тоді неймовірно раді, окрилені першим успіхом. Лучани стали фіналістами фестивалю. Однак, як зауважує Олена, минули ті роки, коли цей конкурс давав артистам-початківцям якийсь старт. Тож розвивалися і пробивалися до нових досягнень самотужки.

Про це йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини (№ 25).

Нещодавно гурт переїхав до Львова, де працює над студійним альбомом, а також встигає активно виступати на різних фестах. Зокрема, KOLO слухали гості туристичного фестивалю «Вітрила пригод», Фестивалю української патріотичної пісні, мотофестивалю Motorock, фестивалю вогню «Вогняний Лев». Улітку в Україні багато музичних подій, на які групу запрошують організатори, або ж вони самі проходять у концертну програму, подаючи заявки й набираючи достатньо підтримки на голосуванні.

– Список фестів, на яких побували, збільшується постійно. Молодим виконавцям треба пробиватися скрізь і всюди, причому що більше – то краще, – зауважує Олена Цибульська.
– З чого розпочалося KOLO?

– Давно марила власним колективом, але ніяк не могла знайти музикантів, яким близькі такі ж ідеї. У відчаї надрукувала оголошення про пошук музикантів і створення гурту в жанрі фольк. На моє здивування, відгукнулося кілька тямущих людей. У першому складі були гітара, акордеон, скрипка, сопілка і, звісно, вокал. Тексти, мелодію пісень в основному писала я. А над аранжуванням працювали разом. Це була найцікавіша і найзахопливіша робота! Виступили вперше у травні 2014-го на арт-терапії, що її проводила психолог Ольга Созоник у луцькій кав’ярні «Друзі Forever». Улітку пройшли відбір на «Червону руту».

– Після переїзду вважаєтеся львівським гуртом чи все ж залишаєтеся волинським?

– Перенести нашу музичну діяльність до Львова – моя ініціатива. Попередній склад учасників довелося розпустити і почати пошук нових музикантів, який досі триває. Причина проста: недостатньо серйозне ставлення до проекту, відсутність бажання вдосконалюватися. Та я не сама. Мене підтримує коханий – сопілкар та ідейний натхненник гурту Володимир Бондарук. Шоу-бізнес – такий самий бізнес, як і будь-який інший. А щоб досягнути успіху, потрібен якісний продукт чи послуга. Є такі цікаві слова: «Хочеш стати багатим – роби те, що багатий, хочеш стати мільйонером – придумай щось своє, нове». Такого принципу дотримуюся стосовно гурту. На мою думку, не має бути рамок, лише необмежена творчість. Сподіваюся, зрештою вдасться-таки знайти однодумців і досягнути бажаного.
– Яким буде альбом і які ваші найближчі плани?

– Думаю, фантастичним! Зараз мені хочеться писати 151-й альбом. Головне – не стояти на місці. Часом практикуємо вуличні виступи. Це цікавий досвід – поспостерігати, як люди реагують на тебе, на запропоновану їм музику. А ще такі виступи дають змогу краще зігратися музикантам і, звичайно ж, заробити на каву. Творчі плани та мрії шалені. Планка висока. Вірю, що все вийде.

Ольга ЮЗЕПЧУК, Луцьк-Львів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 24 Липня 2016 17:03
А хто ще окрім солістики входить доскладу гурту - так і залишилось невідомим. І фото лише її - так гурт не розкручують і не рекламують
666 Показати IP 24 Липня 2016 21:07
Я думав, що мова йде за харківське "Коло". Могли вибрати й оригінальнішу назву, тим більше харківчани теж грають фолк
Проходимець Показати IP 25 Липня 2016 16:51
Був у Львові в Квартирі 35 на концерті,сподобалось,але видно було відразу,що солістка спіймала зірку, а музиканти залишались на задньому плані,тут все й видно)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus