USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Гармидер» відгуляв день народження з «Гіркою настоянкою з десертом». ФОТО

20 Грудня 2010 09:01
У вечір на Миколая, 18 грудня, відбулася заключна частина святкування 7-річчя театру-студії «Гармидер». Актори театру запропонували луцькому глядачу «Гірку настоянку з десертом», яку учасники готували на очах у всіх присутніх.

Над «гіркою настоянкою», яка стояла посеред залу, під час театральних мініатюр чаклували гармидерівці. Після кожного виступу один учасник вкидав у пляшку необхідний інгредієнт для приготування потрібного напою.
Учасники «Гармидеру» представили чотири короткі театралізовані дійства - «Вертеп», «Великий льох», документальний театр або вербатім та «Телефонний довідник».

Скориставшись словами вірша «Вертеп» Грицька Чубая, учасники театру зобразили сірість світу, людей, нинішньої дійсності. Дійшло до того, що актори на сцені «їли» папір.


«Великий льох» - відома усім Шевченкова поема. Три ворони: Алла Доманська (українська), Соломія Сидун (польська) та Валерія Семенюк (російська) ворони зібралися, щоб подивитися на великий льох, де мучився український народ. Його зобразили актори Ярослав Пшеничний, Дмитро Безвербний та Володмир Тищук. Цікаво, що цю мініатюру гармидерівці вже презентували на вечорах патріотичної пісні у декількох клубах Луцька.

Вербатім, а точніше – документальний театр, характерний використанням мови людини під час інтерв’ю, щоденникових записів тощо без редакційних змін. Керівник театру Руслана Порицька підібрала записи трьох інтернет-юзерів соцільних мереж LiveJournal та Twitter. На сцені цих інтернет-користувачів зіграли Олексій Стаднюк, Юрій Малунов та Анжела Арутюнян. Кожен виголошений ними статус користувача публіка супроводжувала оплесками.

Насамкінець театр подарував ексклюзивний у Луцьку виступ «Телефонний довідник», який був представлений лише на фестивалі “Vivus fabula” (м. Київ, 2009) та фестивалі «Радість дії» (Латвія, м. Лімбажі, 2009).

«Якщо ти хороший режисер - ти можеш поставити будь-що, навіть телефонний довідник», - каже Порицька. У режисерському задумі телефонний довідник – це об’єкт, навколо якого розгортається діалог піонера (Яна Романюк) та піонер-вожатої (Соломія Сидун), яка змушує першого вивчити усі номери телефону партійних структур. Втім першому це не вдається.
Приготувавши настоянку, гармидерівці представили її на дегустацію глядачам. Після чого сцена театру була відкрита для імпровізації будь-кого з присутніх у залі. Гості вечора виходили, аби публічно привітати народний театр-студію «Гармидер» із сьомим днем народження.

Поет Валерій Гнатюк подарував театралам кілька своїх поезій.

Музикантка Марія П’явка зіграла та заспівала декілька пісень.

Опісля, до гіркої настоянки приєднали й десерт – великий восьмикілограмовий торт. Відрізати його перший шматок за результатами проведеної напередодні лотереї випала честь ведучій радіо «Луцьк» Ларисі Андрійчук.

Після цієї урочистості усіх присутніх частували тортом, солодощами, чаєм, кавою та приємними розмовами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Павло Показати IP 20 Грудня 2010 12:31
Документальне відтворення тексту називається «вербатім» — (від лат. verbatim — дослівно)
Анастасія Показати IP 20 Грудня 2010 12:48
"Вертеп" - автор не Тарас Чубай, а Грицько Чубай.
Гостя Показати IP 20 Грудня 2010 16:24
Як було гарно!!! Дуже оригінальна і дуже тепла вечірка. дякую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus