USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Графіті-фестиваль повернувся до Луцька. ФОТО

11 Червня 2016 21:40
Всеукраїнський фестиваль графіті вже вдруге організовують у Луцьку. Цього року до обласного центру Волині приїхали понад тридцять учасників з усієї України.

Нагадаємо, «Алярм-2016» - всеукраїнський фестиваль графіті. Загалом він відбувається вчетверте, а у Луцьку – вже вдруге. Торік у своїх роботах вуличні митці втілювали у життя найсміливіші задуми.

З 11 по 12 червня на території луцького авторинку натхненно працюють художники з Одеси, Львова, Івано-Франківська, Києва, Сум тощо. Луцька картонно-паперова фабрика люб'язно надала організаторам заходу свій паркан як «полотно для творчості».

Що ж саме малюють на стінах, розповів учасник фестивалю Андрій з Івано-Франківська: «Малюємо свої закодовані імена, або персонажів в абстрактній стильовій формі».

На створення одного такого зображення художник витрачає від двох днів до декількох тижнів. Факторів впливу дуже багато: складність ескізу, насиченість кольору, площина нанесення, погода, настрій та натхнення.

«Головне - це знайти свій унікальний стиль. Саме персональний «почерк» і вирізняє художника графіті», - каже художник Данило із Сум. А також додає, що не пропускає жодного фестивалю, оскільки це прекрасна нагода не лише попрактикуватись, а й поспілкуватись, обмінятись досвідом та навчитися чомусь новому.

В рамках луцького фестивалю організатор подбав не лише про практичну, а також і про теоретичну та розважальну програми. Відтак, учасники зможуть послухати лекції графіті-художників старої школи, поспілкуватися з польським майстром графіті та взяти участь у «скетч батлі графіті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
комісар Показати IP 12 Червня 2016 18:09
Минулої ночі бойовики на Донбасі знову активізувались, особливо неспокійно було в районі Авдіївки , загинуло 4 українських бійці, ще 13 військовослужбовців було поранено. Може вам бовдури пора в армію розуму набратися
відомий художник до комісар Показати IP 12 Червня 2016 23:19
іди туди сам раз такий мудрий! а ми і далі будем робити усе для розвитку мистецтва нашої країни
Оля до комісар Показати IP 13 Червня 2016 12:33
Кому мистецтво, а кому - війна. Якщо у Вас хватає часу читати статті на волинських новинах, значить - автор коментаря, ви не воюєте. То ж давайте, хутчіш в лави так званого АТО.
мажор Показати IP 13 Червня 2016 16:47
А нашо нам АТО ми мажори і баби наші Fashion Weekend. Нехай рагулі ідуть воювати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus