USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Куліш та повстанські пісні на «Криївці Перця»: як це було

4 Жовтня 2016 09:04
Масштабний фестиваль повстанської пісні «Криївка перця», який зібрав дві тисячі гостей, відбувся у селі Липне.

З самого ранечку територія почала наповнюватися глядачами, учнями шкіл району, які організовано довозилися автобусами і по прибуттю в Липне пересіли на кінні підводи та помандрували на екскурсію до «Перцевої гори» в урочищі Бирча. Військово-спортивні заняття для молоді організували ГО «ВМР «Національний Альянс» та делегація з Володимир-Волинського району на чолі з Андрій Оніщуком. Після рухливих занять гостей пригощали гарячим та смачним кулішем.


Гучні постріли розірвали повітря – на поле вийшли бійці НКВС та вояки УПА. Відтворення запеклого бою організувала військово-історична група «Азимут». Також постійно діяла виставка «Воїн: історія українського війська», яку розробив Український інститут національної пам`яті.
О 14 30 роботу розпочала музична сцена із виступу театру «Шарж» із міста Ужгород.

Гостей фестивалю привітали представники місцевої влади та духовенства.

Музична програма була насиченою, участь взяли церковні, клубні та шкільні колективи населених пунктів: Липне, Домашів, Костопіль, Олика, Прилуцьк, Луцьк, Дачне, Омельно, Жобрин, Берестяни, Цумань, Сильно, Журавичі, Холоневичі. Хедлайнером фестивалю став Народний артист України - Василь Чепелюк. Історичну лекцію про україно-польський конфлікт прочитала Леся Бондарук.


Після завершення основної програми та із настанням темряви – запалили ватру, як символ об`єднання громади та вогонь, що запалює серця.


Гуляння до ночі продовжилися українською дискотекою, яку провів антидіджей із села Дачне.

Організаторами патріотичного пісенного фестивалю виступили Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща», голова села Липне – Мазнюк Юрій, директор ЗОШ – Демчук Олександр та місцеві жителі, за благословіння Владики Луцького та Волинського Михаїла та отців Цуманського деканату.

Відео прес-служи волинської єпархії. 2 жовтня 2016 р. Слово протоієрея Тараса Манелюка, цуманського декана та виступ хору цього благочиння під час фестивалю «Криївка перця» в національному природному парку «Цуманська пуща» поблизу криївки воїна УПА Валиля Чепелюка (псевдо Перець), пам’ять якого вшанували цим дійством. Відео Михайла Мороза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вчитель Показати IP 4 Жовтня 2016 11:10
Дуже похвально,що пан Чепелюк виступив на цьому дійстві, що не соромиться приїхати в село. Честь ВАМ і хвала маестро! Ви дійсно Народний артист!. А маренич терміново захворів. От влада наша і робіть висновки, хто заслуговує на високі визнання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus