USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Лабух-шоу» у Луцьку. Як це було

24 Листопада 2014 22:00
Волинський етап турніру небитих музикантів «Лабух-шоу» розпочався традиційно – із майстер-класу від суддів: музиканти з гурту Ot Vinta гаряче вшпарили, і дістали… відкоша від учасників проекту. Весільні музики Рівненщини та Волині видали «на-гора» і несподівані варіації відомих пісень, і віртуозну гру на інструментах, і неймовірні вокальні партії. Про це повідомляє «ZIK».

Щоб не ускладнювати собі життя, «Оt Vinta» на відміну від суддів-«ґаздів» львівської і прикарпатської забави Kozak System і «Перкалаби», вирішили не вигадували екстремальних завдань для весільних колективів. Натомість забажали, щоб усі учасники показали те, що найкраще вміють.

«Погані ті лабухи, які на весіллях просто виконують побажання гостей. Музики повинні піднімати культурний рівень людей, а не сліпо догоджати замовникам», — пояснив рішення суддів один із лідерів Ot Vinta Юрій Журавель.



Хлопцям з Ot Vinta настільки сподобалися колективи Великої Волині, що вони довго не могли визначитися із півфіналістами

Якщо учасникам «Лабух-шоу» судді справді спростили життя, то собі навпаки —ускладнили, адже кожен із десяти колективів знайшов свій козир у рукаві. «Мікс», «Награш бенд» і «Пластилін» головною зброєю зробили вокальні дані своїх солісток. «Такалаба» і The Seven — вар’ятство, що супроводжувалося розкішним володінням музичними інструментами, а «Барвінок» і «Чачка» — глибокі знання весільної традиції і української пісні.

Екзотики вніс луцький «Шанс-М’юзік» — студентський колектив, організований їхнім викладачем. Одним із «лабухів» виявився хлопець із Камеруну Армель, який на бажання суддів спочатку заспівав рідну народну пісню, а потім імпровізованим дуетом із ведучим «Лабух-шоу» Блезом Малабою виконав «Ой, чий то кінь стоїть».



Ведучий «Лабух-шоу» Тарас Стадницький – знаний імпровізатор, але перед початком шоу все ж ретельно вивчає сценарій

Уперше у «Лабух-шоу» за результатами «батлів» «Стінка на стінку» до «Битви віртуозів» потрапили не п’ять, як того вимагають правила, а шість гуртів. Від цього суддям, щоправда, легше не стало: в індивідуальній битві музики знову вражали майстерністю.

До півфіналу «Лабух-шоу» потрапили гурт «Чачка» з Луцька, який кожен свій виступ перетворювала на маленьку сценку із традиційного українського весілля. Пару цьому колективу склав абсолютно інший за стилістикою «Мікс» із Рівного, який запам’ятався вокальними даними своєї солістки Юлії – дівчині однаково легко вдалися і «Чорнобривці», і Skyfall Адель в українському перекладі, і I Will Always Love You Вітні Х’юстон.



Луцька «Чачка» перед виступом ще не здогадувалася, що виступ на «Лабух-шоу» стане для колективу справжнім тріумфом

Також «От Vinta» запросили до участі у гала-концерті «Лабух-шоу» шалену «Такалабу» з Луцька, яка вміє врізати і Дзідзя, і хард-рок, а нововолинський Тhe Seven отримав шанс на непоганий заробіток. «Коли моя донька виходитиме заміж, я обов’язково запрошу вас грати на весіллі, — пообіцяв Юрій Журавель. — Ви – правильні вар’яти. Ви нагадали нас на початку існування Оt Vinta.

«Ми шукали яскравих музикантів, яскраві індивідуальності. І ми їх знайшли», — прокоментували волинський етап «Лабух-шоу» хлопці з Оt Vinta.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
патріота Показати IP 25 Листопада 2014 03:05
А в Державі війна... Весело?
Анонім Показати IP 25 Листопада 2014 10:04
зік, одним словом.зйомки якраз тоді були як на волинь ішли двохсоті з ато. прикро.
йшла повз Показати IP 25 Листопада 2014 17:05
нічо поганого в тому не бачу - пропагують українську музику на противагу російській попсі. а тим часом молодь наша щодня по барах гульдебенить - от це біда. війна, це ще не означає, що всім треба вмерти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus