USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам показали інші грані міста

23 Липня 2014 09:42
Історію у фото, пейзажі, портрети, знімки на склі та інші світлини, що відкривають нові грані Луцька, презентували в рамках фотовиставки.

Відкриття заходу «Луцьк багатогранний» відбулося 22 липня у мистецькому клубі, що на вулиці Драгоманова, 1 у Луцьку.

Як розповів завідувач клубу Віталій Поліщук, ідея такої експозиції виникла давно. Автори відібрали для виставки, що триватиме протягом місяця, художні світлини, що якось пов’язані з Луцьком. Виставку оформили у вигляді фотосушки на вказівнику із назвами міст-побратимів Луцька.



У рамках виставки можна побачити серію робіт з підписами, що є частинками однієї історії. Про неї розповіла учасниця проекту Юлія Яковлюк. Світлини зробив її чоловік Роман, який навчався фотомистецтву у Любліні. Він захоплюється фотографією без обробки у фотошопі. На його думку, мистецтво полягає у тому, щоб створювати щось цікаве, не обробляючи світлину. Так, світлячки у представленій серії робіт дуже просто створити у фотошопі, проте вкрай складно створити у реальності. Автор світлин дуже любить працювати вночі та малювати світлом.

«Колись я прочитала книжку про дівчинку, яка була пастушкою світлячків. На основі цього я написала продовження - декілька історій про цю дівчинку на ім’я Рутвиця. Одного разу Роман зробив фото на лісовій галявині, підсвітивши її ліхтариком і я сказала, що це фото із «світлячками» використаю як ілюстрацію до своєї майбутньої книжки», - розповіла Юлія Яковлюк.



Почувши про виставку «Луцьк багатогранний», творче подружжя вирішило створити серію фото із світлячками та їхньою пастушкою. Світлини робили на довгій витримці, а світлячків підсвічували ліхтариком. Над створенням фото працювало четверо осіб.

Також Юлія Яковлюк презентувала незвичну світлину на склі, зроблену за допомогою фотоапарата зразка початку XX століття. Подібну техніку практично не використовують сучасні фотографи. Фото виготовлене у єдиному примірнику, який неможливо розмножити, адже для знімку використовується не плівка, а скло. Для виготовлення роботи моделі доводиться сидіти непорушно 7-9 хвилин. Зі слів фотографа, на світлині можна зауважити риси, які не здатна передати цифрова техніка.



Учасник виставки Олег Мелещук розповів, що більшість його робіт, зроблених у Луцьку, експонуються у юнацькій бібліотеці. Без фотошопу працює і Світлана Зозуля, яка відібрала дві світлини, що найбільше відповідали концепції виставки.



Фотограф Костянтин Кіц зізнався, що не займається фотографією архітектури міста цілеспрямовано, а спеціалізується на весільному фото. Для виставки він відібрав роботи, на яких зображено те, що автор випадково зауважив на вулицях міста. Створювати ефекти на світлинах він намагається не за допомогою спеціальних програм, а грою світла та об’єктивом. Каже, що прагне досягти того, щоб кожне фото мало сенс.



У рамках виставки можна побачити роботи маловідомого лучанам музею історії Луцького братства, а також фрагмент неіснуючого нині будинку на розі вулиць Словацького та Шевченка у центрі міста (на світлині зображене «розбите вікно в Європу» та напис «НАТО» на стіні).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
кен Показати IP 23 Липня 2014 10:02
мало цікавих робіт світлячки фігня повна - з витримкою на балбі навіть в дитсадку зараз знімуть.....
диван до кен Показати IP 23 Липня 2014 10:12
То зніми щось цікаве і принеси. Хто ж заважає? Чи тільки знаєш, як на дивані сидіти і коменти строчити?
Вінстон Показати IP 23 Липня 2014 10:27
А де Свєти роботи???????????? Хто переміг????????? Свєта????
анонім Показати IP 23 Липня 2014 10:29
А де можна світлячків побачити?
Анонім до анонім Показати IP 23 Липня 2014 10:45
від сварки:)))))))))))))
Юлія до анонім Показати IP 23 Липня 2014 14:12
Виставка ще місяць діятиме
Луцький Показати IP 23 Липня 2014 11:20
..... в топку фотки, все переробити! Ні якості, ні смаку!
митець Показати IP 23 Липня 2014 11:33
Це не мистецький клуб,це клуб дозвілля "Рога і копита",де раз в квартал збирається кучка із кола друзів поліщука в кількості 10-ти чолвік і клеють дурня один перед одним для галочки звіту в міськраду,що там начебто щось відбувається - подібне на "мистецтво"!(до слова ця бутафорська каптьорка має свою офіційну назву як підрозділ Палацу культури:клуб "патріот Батьківщини",який давно ліквідували з військомату Теремно,аж тут раптом він виліз в приміщені читацького залу бібліотеки на Драгоманомва) фінансується цей кружок вузького кола та утримується з нашого дерявого місцевого бюджету за наш громадський кошт,сам же завідувач поліщук разом зі своїм "колегою" кожний місяць отримують доволі таки не маленький посадовиий оклад.(до слова ні поліщук ні його колега до мистецтва взагалі не мають ніякого відношення з правової точки зору кваліфікації дипломованих спеціалістів в культурній сфері,оскільки закінчував поліщук наш знаменитий хабарний інститут імені бжедарника за фахом економіста! Це пригріте містечком для "своїх" з міськради і справді показує лучанам "інші грані міста! :)
Відвідувач до митець Показати IP 23 Липня 2014 22:17
Загугліть Драгоманова,1 навіть на цьому сайті, якщо його читаєте))) Думаю новини побачите набагато частіше, аніж раз у квартал)) Не зважаючи на те, що на Клуб витрачають кошти лише на комунальні послуги та заробітну плату (оклад працівників можете дізнатись через запит у мерію. Думаю дуже здивуєтесь) сюди приходить чимало людей. Ви можете привезти Катю Бабкіну? А кобзаря? А зібрати на читання повний зал? А організувати концерт хангу учасника "Україна має таланти"? Ще перерахувати? ;) Назвалися б, хоча б))) Знали б, кого запросити на наступний творчий вечір!
патріот до Відвідувач Показати IP 23 Липня 2014 23:04
А що клуб “Патріот Батьківщин” вже не проводить курси громадської оборони і все решту пов'язане із захистом Батьківщини ? На даний момент коли в країні війна цей заклад, який дивним чином став “мистецьким” клубом для купки студентів інституту імені божедарника, міг би використовуватися за призначенням,а не для “банкета під час чуми”!
не ясно до патріот Показати IP 25 Липня 2014 23:28
http://www.volynnews.com/news/culture/u-lutsku-molod-vidpochyvaye-intelektualno/
львівянка Показати IP 23 Липня 2014 12:15
Які ви злі ,лучани! Цілком пристойні фото. Автори вкладали в них свою душу.
Антикорупційний відд Показати IP 23 Липня 2014 12:24
А в прокуратурі і в налоговій інспекції ще не знають,що “економіст” поліщук,користуючись зручним для себе липовим посадовим положенням завідувача названого ним “мистецького клубу”, влаштував в приміщенні клубу,тобто в будівлі що належить і отримується за кошти територіальної громади міста такий собі прибутковий тіньовий нелегальний сімейний бізнес “Кульки-бульки”? В управлінні культури міськради то знають точно,бо вони це все і кришують! От такі то “інші грані міста” в одному образі поліщука — і стаж “робочий” йде, і не маленьку зарплату отримує,і халявне приміщення отримав,і прибутковий бізнес там замутив — правда це все за рахунок громади міста і ухилення від податків!
і ? Показати IP 23 Липня 2014 13:41
Фото і сам захід фуфло! зараз фотоапарат в кожного другого! і роботи крутіші і цікавіші. збіговисько незрозуміло для чого! за поліщука підписуюсь під кожним вищесказаним словом. на кожнохитрозробленого знайдеться ще більше хитрозроблений. краще б тюхав свою косметику далі
Канапка Показати IP 23 Липня 2014 13:44
Шановні "митці", "творці" та "антикорупційні відділи", якщо ви так тямите у мистецтві - хто заважає вам проявити себе та показати власні роботи? Яке право маєте ви критикувати авторів та організаторів, коли ви навіть не були на тій виставці...якщо клуб Поліщука - це фігня - тоді чому так багато молоді йде туди на творчі вечори та читання книг? Чи на вашу думку тусуватися, гоцати та волати пісні "Почему так в Росии березы шумят" в Опері, коли по всій країні траур - це кращий варіант? Прийдыть хоч на один літературний вечір чи виставку і відверто скажіть Віталію чи іншим учасникам своє "фе", ваші побажання думаю будуть вразовані, бо ви тільки й вмієте сидіти перед компон і обгаджувати всіх...це все має одну гарну назву - жаба душить...Поцікавтеся у Віталія скільки він заробляє за свою роботу, думаю, аби тисяча назбиралася, а вечори тривають до 8-9-10 вечора, приходять люди, свідомі, розумні і спілкуються і це - класно "Кен"- якщо по-Вашому світлячки це фігня, то напишіть свою книгу про НЛО і зробіть його фото, автор якщо читали уважно, хоч має право арт-фотографом називатися, бо має нові цікаві ідеї, відповідну освіту і творчість у фото, а не так як деякі - арт-фотограв і весілля фоткає. Ну що в нас за народ такий у Луцьку - як тільки щось нове й цікаве - аби спаскудити, прийдіть краще та подивіться і ще раз повторюсь - відверто скажіть авторам свою думку, напишіть в книгу відгуків, подискутуйте...
митці творці і тд до Канапка Показати IP 23 Липня 2014 15:07
Скидається на те,що автор цього коменту сам поліщук)) Так ось,ставимо вас до відома,що ми не тільки в мистецтві тямимо,що надає нам змогу зробити критичний аналіз “мистецької”діяльності “економіста” поліщука і його гоп-компанії, а і в законі,який один для всіх,в не вибірковий для обраних! А що по питанню цієї шарашкіної кантори з “підкилимовими” функціями, яка утримується за рахунок громади Луцька,то ви в часи глобальної фінансової економії дирявого бюджета міста,перші претенденти на ліквідацію такої собі зовсім “полезної” філії підрозділу Палацу культури! А якщо ви,як аматори-любителі “мистецтва” прагнете творчих вечорів у своєму вузькому колі друзів,то йдіть на свої “хліба”,орендуйте за свій кошт приміщення,створіть собі приватну мистецьку спілку по інтересам і проводьте собі хоч акціонерні збори “нєфть-алмаз-інвест”! В нашому місті за свій рахунок існує багато таких творчих організацій,клубів,спілок,творчих центрів,але з міського бюджету зарплати їм за це ніхто не платить і не утримує за наш спільний громадський кошт! То чим “економіст” поліщук,особа далека від культурно-творчої сфери, заслужив такі привілеЇ? В Луцьку і так багато нагальних проблем на вирішення яких катастрофічно бракує бюджетного фінансування!
Канапка до митці творці і тд Показати IP 23 Липня 2014 15:20
)))) Ха-ха-ха...як би хотілося побачити справжні обличчя за ніками, розчарую вас - Канапка, то далеко не Поліщук, не його родичі чи друзі, хоча вам було б вигідніше думати саме так. Було б безглуздо Поліщуку писати самому про себе, не знаю хто взагалі може опуститися до такого рівня, тут стаття взагалі-то про мистецтво, цікавить економіка - прапорець в руки, інший розділ і пишіть свої скарги, раз ви так уже переживаєте куди йдуть ваші податки, які, я навіть не сумніваюся, ви не сплачуєте до кінця державі, бо як і більшість приховуєте реальний стан речей. До того, що економіст чи не економіст проводить творчі заходи- це набагато краще, ніж купу людей з вищою освітою працюють у супермаркеті або миють посуд
Канапка до митці творці і тд Показати IP 23 Липня 2014 15:22
П.С. Не знаю як там із законом, а в мистецтві ви таки нічорта не тямите...
люстраційне бюро до Канапка Показати IP 23 Липня 2014 16:11
Так в тому то і вся справа,що дипломовані фахівці змушені працювати в супермаркетах та мити посуду,по причині того,що їхні професійні робочі місця давно зайняті фуфловими профнепригодними “спеціалістами”,як “економіст” поліщук,такими собі “своїми” при владі: кумами,сватами,братами і т.д. яким провладні родичі заздалегідь приготували “хлібне” місце — а ті собі там сидять байки травлять і дурників клеють! ,
аніме Показати IP 23 Липня 2014 13:46
фото на склі круте
фейс Показати IP 23 Липня 2014 13:52
якщо світлячки без фотошопу - прикольно
Анонім Показати IP 23 Липня 2014 13:56
зозуля рулить!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
мистецтво це не тяп Показати IP 23 Липня 2014 18:34
Організатору цього заходу поліщуку варто навчитися розрізняти відмінності різниці, між спонтанною АКЦІЄЮ вуличної фотосушки і форматом попередньо підготовленого ПРОЕКТУ фотовиставки,це дві різні речі - акція і проект. Зверніть увагу на місце розміщення фотоекспозицій,що заставленні порожніми стільцями )) які обмежують доступ до огляду світлин,які взагалі то в статусі проекту фотовиставки мали б бути обрамленими,а не вивішені,як труси на балконі.Ну а ці паперові чучела вказівників з назвами міст,виготовленні швидкоруч “умільцями очумєлих ручєк”,як на уроці трудового навчання в 2-ому класі,яскраво говорить про відсутній мистецький та організаторський рівень цього заходу,хай навіть і для свого вузького кола друзів...Мистецтво це наука зі своїми певними канонами,митець повинен вміти не тільки уміло творити, а і вдало подати... ,
Віталій Поліщук Показати IP 23 Липня 2014 21:50
Я насправді і є Віталій Поліщук, це перший мій допис в обговореннях. Дякуємо, що наше існування викликає такий жвавий інтерес, і, користуючись нагодою, зазначу, що готовий спілкуватись щодо усіх запитань, які цікавлять реальних людей. Домовляємось про зустріч, спілкуємось, аналізуємо за допомогою пошукових систем реальну кількість новин на різних інформаційних порталах за час діяльності - запрошую!
запитання до Віталій Поліщук Показати IP 23 Липня 2014 23:15
а поліщук готовий до спілкування з прокураторою і налоговою інспекцією?Думаю існування його "діяльності" викличе у них ще більш жвавіший інтерес)))
комп Показати IP 24 Липня 2014 11:19
ви, залякувальник, "налогова" десь у Москалії, у нас же - податкова, вивчіть українську спочатку, тоді пишіть свої недолугі коментарі. Віталій - молодець - адекватно відповів тим всім недоумкам, з якими взагалі не варто вступати в яку-небудь дискусію
адекватний до комп Показати IP 24 Липня 2014 12:38
Молодці - зараз на передовій на сході! А не влаштовують вечори гумору в траурні дні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus